Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 mar 2015 - Anul XX, nr. 49 (5861)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La limba română

Peste 10.000 de elevi suceveni susţin astăzi simularea examenului de bacalaureat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 10.000 de elevi din judeţ, din clasele a XI-a şi a XII-a, vor susţine în perioada 2-6 martie simularea pentru examenul de bacalaureat 2015, prima probă fiind cea de limba şi literatura română. Testarea va fi susţinută în 41 de licee, sălile de examen fiind dotate cu aparatură de supraveghere video.

Potrivit insp. Mariana Drumea, responsabilul de relaţia cu presa din cadrul Inspectoratului Şcolar Suceava, „elevii Seminarului Teologic Liceal <Mitropolit Dosoftei> vor susţine simularea la Colegiul Tehnic <Petru Muşat> Suceava, dat fiind faptul că spaţiile închiriate momentan de Seminar nu sunt dotate cu camere video”.

Simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a din anul şcolar 2014-2015 va avea loc după cum urmează: limba şi literatura română (2 martie), limba şi literatura maternă (3 martie), proba obligatorie a profilului (4 martie) şi, doar pentru elevii claselor a XII-a, proba la alegere a profilului şi specializării (6 martie). Toate probele sunt scrise. Afişarea rezultatelor va avea loc pe data de 12 martie. Elevii au putut consulta subiectele posibile pe care le pot primi la examen pe http://subiecte2015.edu.ro.

Este al doilea an când elevii de clasa a XI-a susţin simulare pentru bacalaureat. Anul trecut, elevii care sunt acum în clasa a XII-a au susţinut pentru prima dată simularea la clasa a XI-a.

 

Rezultatele simulărilor de la clasa a XI-a şi a XII-a, de anul trecut

În acest an, simulări sunt organizate la clasa a VIII-a, a XI-a şi a XII-a. Acestea sunt organizate pentru a-i familiariza pe elevi cu rigorile unei evaluări naționale și au scopul de a optimiza rezultatele obținute de elevi la finalul studiilor gimnaziale şi liceale.

Rezultatele obținute de elevi vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral.

La simularea din 2014, elevii clasei a XII-a din judeţul Suceava au obţinut note peste 5, astfel: 64,78% la limba română, 93,75% la limba maternă, 48,05% la proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie) şi 62,15% la proba la alegere a profilului. Cât priveşte situaţia pentru clasa a XI-a, aceasta se prezenta astfel: la proba de limba română - 59,76% dintre elevi au luat note peste 5, la proba pentru limba maternă – 52,17%, iar la proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie) – 44,74% au luat note de trecere. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 10.000 de elevi suceveni susţin astăzi simularea examenului de bacalaureat.
 Vizualizări articol: 1712 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 10.000 de elevi suceveni susţin astăzi simularea examenului de bacalaureat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei