Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 feb 2015 - Anul XX, nr. 48 (5860)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Concurs

Reprezentanții Poliției Române, depășiți de numărul mare de candidaturi depuse pentru șefia IPJ Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După ce mai marii Poliției Române au scos la concurs funcția de inspector-șef al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, cu toate că instanțele nu s-au pronunțat încă în privința vinovăției sau nevinovăției comisarului-șef Ioan Nicușor Todiruț, cel care a deținut ani la rând această funcție (din care a fost suspendat), secretomania în jurul acestui concurs continuă.

Vineri s-a încheiat perioada de depunere a candidaturilor și încă de dimineață l-am contactat pe purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), inspectorul Georgian Drăgan, care ne-a cerut să revenim cu un telefon după ora 16.00, pentru a ne comunica răspunsul la informațiile solicitate: numărul candidaților înscriși și numele acestora.

După ora 16.00, însă, lucrurile s-au complicat: “O să primiți un comunicat de presă după finalizarea concursului (n.r. –după 10 martie a.c.)”, ne spune sec inspectorul de poliție Georgian Drăgan. Îi replicăm că e un concurs pentru o funcție publică și că sunt informații publice, explicându-i încă o dată că nu l-am întrebat de rezultatul concursului, ci de candidații care s-au înscris. Ofițerul de la București desemnat să se ocupe de relația cu mass-media ne-a solicitat să trimitem pe e-mail o cerere scrisă. Culmea, vineri dimineață, când am vorbit inițial, spunea că nu e necesar. Ne-am conformat și am trimis solicitarea scrisă în câteva minute, inspectorul ne-a confirmat că a primit-o, apoi ne-a spus că “a dat cererea în lucru” și că ne va contacta imediat ce are un răspuns, asigurându-ne că ai săi colegi care “lucrează la cererea noastră” sunt încă la serviciu. Au trecut ore bune și l-am contactat din nou, întrebându-l ce poate fi așa de complicat să vadă cine s-a înscris la concurs și să ne comunice, fiind vorba, în cel mai bun caz, de doi-trei înscriși, sau, așa cum bănuim noi, un singur candidat, cel pentru care a fost scoasă această funcție la concurs.

“O să vă trimitem răspunsul în termenul legal!”, ne-a amuzat purtătorul de cuvânt al Poliției Române, fâstâcindu-se când l-am întrebat care este termenul legal. “În 10 zile”, ne-a răspuns într-un final.

Toată această secretomanie nu face decât să întărească suspiciunile care planează asupra acestui concurs, despre care presa suceveană, direct interesată, nici măcar nu a fost anunțată, redactorii Monitorului aflând informația, pe surse, abia cu câteva zile în urmă.

Ce se va întâmpla dacă inspectorul-șef suspendat Todiruț va fi achitat de instanțe în dosarul privind achizițiile sediilor de poliție de la Suceava și Câmpulung Moldovenesc, caz în care mai marii IGPR vor trebui să-l repună în funcție? Nu ne-am mai chinuit - și cred că vă dați seama de ce –să-l mai întrebăm și asta pe inspectorul pus purtător de cuvânt al Poliției Române.

PS:Informația că s-a înscris doar comisarul-șef Viorel Onea, cel care conduce astăzi poliția județeană, cu împuternicire, a fost infirmată categoric de acesta. “Nu m-am înscris!”, ne-a declarat vineri, după ora 16.00, Viorel Onea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reprezentanții Poliției Române, depășiți de numărul mare de candidaturi depuse pentru șefia IPJ Suceava.
 Vizualizări articol: 3916 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Reprezentanții Poliției Române, depășiți de numărul mare de candidaturi depuse pentru șefia IPJ Suceava3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei