Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 feb 2015 - Anul XX, nr. 47 (5859)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Cursuri bucătar

Şomerii care visează să devină maeştri bucătari, examinaţi în faţa angajatorilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava a găzduit, ieri, examenul practic de absolvire a cursului de bucătar pentru 14 suceveni care au început acum şase luni de zile un curs de recalificare pentru a se specializa şi a încerca să-şi găsească un job în această meserie. Cei 14 cursanţi, femei şi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 48 de ani, şi-au prezentat specialităţile în faţa comisiei de evaluatori autorizaţi, dar şi a reprezentanţilor a trei restaurante din Suceava, care au nevoie de bucătari.

 

Au prezentat rezultatele a 480 de ore de practică

Cei 14, toţi şomeri neindemnizaţi, au urmat, în intervalul de şase luni de zile, 720 de ore de pregătire, din care 480 au fost ore de practică, într-un restaurant din Suceava.

Şomerii care visează să devină într-o zi maeştri bucătari au pregătit specialităţi care mai de care mai tentante şi mai exotice: „medalioane de somon cu creveţi şi orez” (Alexandru Tapalagă), „coaste de miel în persiadă cu dulceaţă de ceapă” (Gabriel Ostrovan), „salba hangiului cu cartofi ardeleneşti” (Ioan Tapalagă), sau „coaste de miel cu sos de trufe şi orez sălbatic cu nuci caju” (Liliana Lup). Sunt doar câteva din specialităţile pregătite de cei 14 oameni care speră ca bucătăria să fie noul lor drum în viaţă, asta deşi unii au deja mulţi ani în care au activat în domenii total diferite.

Fiecare din cei 14 şi-a prezentat în faţa comisiei felul de mâncare pe care l-a pregătit, printre care şi deserturi, având de răspuns la întrebări legate de ingredientele folosite, modul de preparare şi până la mediul propice servirii mesei pe care au pregătit-o.

 

Meseria de bucătar, căutată pe piaţa muncii din Suceava

Anca Capverde, purtătorul de cuvânt al AJOFM Suceava, a explicat de ce cursul de bucătar este unul din cele aflate în capul listei atunci când vine vorba de specializări noi pentru şomeri.

„Meseria de bucătar este una din cele mai căutate de angajatorii din judeţul nostru. Restaurante, dar şi multe pensiuni au nevoie de personal calificat cu competenţe şi abilităţi ancorate la nevoile acestui domeniu în ziua de astăzi”, a declarat Anca Capverde.

Cei 14 cursanţi care au dat ieri examenul practic urmează a finaliza cursul, astăzi, cu o evaluare teoretică, a cunoştinţelor, după care vor fi declaraţi admişi sau respinşi.

 

Ofertă de cursuri de recalificare în 2015

Diplomele pe care le vor primi absolvenţii sunt recunoscute în toate ţările Uniunii Europene.

Anca Capverde a ţinut să precizeze că pe parcursul anului trecut, din 987 de şomeri care au urmat un curs de calificare pus la dispoziţie gratuit de AJOFM Suceava, 562 au reuşit să se angajeze.

În ceea ce priveşte cursurile finanţate de la bugetul de stat pentru 2015, există 19 opţiuni de cursuri:  administrator pensiune turistică, agent de securitate, bucătar, coafor, comunicare în limba engleză, contabil, frizer, inspector resurse umane, instalatorinstalaţii tehnico-sanitare, lucrător în comerţ, lucrător în confecţii piele şi înlocuitori, lucrător în structuri pentru construcţii, lucrător în tâmplărie, manichiurist-pedichiurist, mecanic auto, operator calculator electronic şi reţele, ospătar, patiser şi zidar-pietrar-tencuitor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şomerii care visează să devină maeştri bucătari, examinaţi în faţa angajatorilor.
 Vizualizări articol: 2794 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Şomerii care visează să devină maeştri bucătari, examinaţi în faţa angajatorilor5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mălainic sau turtă de mălai E astăzi Joia Iepelor, când alte interdicții din Săptămâna Mare a Postului Paștilor trebuie respectate.. Nu se folosesc obiecte ascuțite, fiind pericol de înțepături atât pentru animale, cât și pentru oameni. Acum se... Citeşte