Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 feb 2015 - Anul XX, nr. 47 (5859)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Distincţie

Daniel Şandru, cel mai tânăr profesor universitar din Iaşi, a primit titlul de „Cetăţean de Onoare” al municipiului Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Profesorul universitar doctor Florin – Daniel Şandru, preşedintele Senatului Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi şi director al revistei “Timpul”, a primit ieri, în cadrul unei şedinţe festive a Consiliului Local Fălticeni, titlul de „Cetăţean de Onoare” al municipiului Fălticeni.

 

La acest moment festiv au fost alături de Daniel Şandru, în Sala de şedinţe „Iorgu Radu” a Primăriei municipiului Fălticeni, prof. univ. dr. Doru Tompea, Rectorul Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi, prof. univ. dr. Sorin Bocancea, Decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice şi Administrative din cadrul Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi, conf. univ. dr. Dan Ioan Dascalu, de la Facultatea de Istorie şi Geografie a Universităţii „Ştefan Cel Mare” din Suceava, personalităţi ale vieţii culturale din urbea de pe Şomuz, rude, prieteni şi foşti profesori ai noului cetăţean de onoare, membrii deliberativului local.

Aşa cum a precizat primarul Cătălin Coman la începutul şedinţei, Daniel Şandru este unul dintre cei mai talentaţi şi apreciaţi reprezentanţi ai noului val din mediul academic şi cultural, fiind cel mai tânăr profesor universitar ieşean şi unul din cei mai tineri profesori universitari din România.

 

Daniel Şandru, un promotor al valorilor şi idealurilor democraţiei

S-a născut în Fălticeni, pe 4 septembrie 1975, oraş de care s-a despărţit temporar după ce a absolvit Colegiul “Nicu Gane”. Licenţiat în Filosofie, ca şef de promoţie (1999), la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, a absolvit ulterior şi specializarea Ştiinţe Politice (2001) în cadrul aceleiaşi instituţii. Are un master în Filosofie Politică la aceeaşi universitate (absolvit în anul 2000), iar în anul 2008 a obţinut un Doctorat Magna cum Laude în Filosofie, cu teza „Valenţe epistemologice ale conceptului de ideologie”. A urmat stagii de specializare şi documentare în ştiinţe politice şi filosofie politică la Universiteit Utrecht, Olanda (1999), Universität Konstanz (2010) şi Humboldt-Universität zu Berlin (2011), Germania, Zentrum Philosophie und Wissenschaftstheorie, Universität Konstanz, Germania (2012), „St. Cyril and Methodius” University, Veliko-Turnovo, Bulgaria (2013).

„Din 1999 a început şi cariera didactică universitară, în 2009 a devenit doctor în Filosofie. A participat la zeci de cursuri şi seminarii, a beneficiat de burse internaţionale şi a publicat atât articole şi volume proprii, cât şi în calitate de coautor. Excelent profesionist, cu un CV impresionant, prof. univ. dr. Daniel Şandru este din februarie 2014 noul director al revistei <Timpul>, unul din numerele de anul trecut ale revistei fiind dedicat municipiului Fălticeni.

Are o contribuţie importantă la recunoaşterea publică a personalităţilor fălticenene care au contribuit, prin activitatea lor, la dezvoltarea culturală a spaţiului românesc şi la promovarea valorilor şi idealurilor democraţiei.

Analizând întreaga activitate a acestei personalităţi marcante a vieţii academice şi ştiinţifice, realizările şi contribuţia pe care o are la crearea unei imagini pozitive municipiului Fălticeni, vă propun acordarea titlului de <Cetăţean de Onoare> al Municipiului Fălticeni prof. univ. dr. Daniel Şandru, Preşedintele Senatului Universităţii <Petre Andrei> din Iaşi”, a motivat primarul Cătălin Coman demersul său pentru acordarea celei mai înalte distincţii locale a municipiului Fălticeni.

 

Un intelectual public

Consilierii locali Vasile Sburlea, Mihai Vitcu şi Mihaela Bărbăcuţ au prezentat importanţa includerii în Galeria oamenilor de seamă a profesorului universitar Daniel Şandru. Conf. univ. dr. Dan Ioan Dascalu a fost mesagerul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, instituţie de învăţământ cu care Daniel Şandru a colaborat în calitate de profesor asociat, dar a vorbit şi în calitate de profesor care la îndrumat pe tânărul universitar ieşean spre filosofie. „Mă bucur că titlul de <Cetăţean de Onoare> a fost acordat unui distins cercetător în domeniul ştiinţelor politice, ceea ce arată diversitatea preocupărilor personalităţilor, a spiritualităţii fălticenene”, a precizat Dan Dascălu. 

Prof. univ. dr. Doru Tompea a apreciat faptul că administraţia locală şi Consiliul Local Fălticeni, îi răsplăteşte pe fii acestei localităţi, scoţând în evidenţă parcursul universitar a lui Daniel Şandru, implicarea sa în diferite programe şi proiecte internaţionale şi recunoaşterea pe care a primit-o din partea unor universităţi şi reviste de prestigiu din ţară şi străinătate.

Prof. univ. dr. Sorin Bocancea, cel cu care Daniel Şandru merge în proiecte comune de 15 ani, a rostit un laudaţio pentru tânărul cetăţean de onoare, scoţând în evidenţă câteva aspecte din preocupările celui mai tânăr profesor universitar şi aspectul practic al acestora.

„Daniel Şandru este un intelectual public, un intelectual ale cărui preocupări vă privesc. Nici nu ştiţi cât de mult vă afectează la un moment dat, pentru că ideile sale ajung la factorii de decizie cu ajutorul canalelor pe care Daniel distribuie informaţia şi cu ajutorul studiilor politice care ajung la instituţiile vizate. Pentru Daniel, Fălticeniul constituie un capitol important în biografia sa şi mă bucur că de astăzi şi Daniel Şandru este un om important pentru Fălticeni”,a precizat Sorin Bocancea. 

 

Daniel Şandru a dedicat titlul memoriei tatălui său

În cuvântul său, Daniel Şandru a mărturisit că se află sub un „copleşitor imperiu al emoţiilor” pentru că evenimentul de joi s-a desfăşurat în ajunul împlinirii a 112 ani de la naşterea unuia dintre cei mai celebri fălticeneni, artistul Ion Irimescu.

„În ceea ce mă priveşte cele două forme de comunitate, care dincolo de familie  mi-au amprentat fundamental existenţa socială, s-au întâlnit astăzi aici, în sala <Iorgu Radu>. Atât comunitatea fălticeneană pe care dumneavoastră o reprezentaţi şi căreia îi datorez principalele repere ale înţelegerii lumii cât şi comunitatea academică a Universităţii <Petre Andrei> din Iaşi reprezentată aici de domnul rector Doru Tompea şi domnul decan Sorin Bocancea şi graţie căreia am putut evolua profesional.

"Am toate motivele pentru a vă fi profund recunoscător pentru decernarea titlului de <Cetăţean de Onoare> al municipiului Fălticeni. Vă pot asigura că şi în calitatea de profesor, dar şi în calitatea de director al prestigioasei reviste de cultură <Timpul> voi da curs responsabilităţii ce-mi revine, aceea de a susţine demersurile culturale ale comunităţii. Mulţumesc pentru această onoare şi vă rog să-mi permiteţi, în final, să dedic titlul pe care l-am primit astăzi memoriei tatălui meu, Florin Şandru, cel faţă de care, din păcate, timpul nu a mai avut răbdare. Mulţumesc tuturor”,a  spus Daniel Şandru la finalul momentului festiv. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Daniel Şandru, cel mai tânăr profesor universitar din Iaşi, a primit titlul de „Cetăţean de Onoare” al municipiului Fălticeni.
 Vizualizări articol: 3262 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Daniel Şandru, cel mai tânăr profesor universitar din Iaşi, a primit titlul de „Cetăţean de Onoare” al municipiului Fălticeni5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mălainic sau turtă de mălai E astăzi Joia Iepelor, când alte interdicții din Săptămâna Mare a Postului Paștilor trebuie respectate.. Nu se folosesc obiecte ascuțite, fiind pericol de înțepături atât pentru animale, cât și pentru oameni. Acum se... Citeşte