Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 feb 2015 - Anul XX, nr. 47 (5859)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Protest

A treia zi de grevă a foamei pentru psihologul de la Protecţia Copilului Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

PsihologulFlorin Cătălin Brînzac, de la Protecţia Copilului Suceava, se află în a treia zi de grevă a foamei. Bărbatul este nemulţumit de felul în care este tratat de şefa Centrului de recuperare pentru Copii cu dizabilităţi/TSA Suceava, psihologul Sabine Maria Bordeian. Ţinând în mâini două pancarte pe care scrie „Greva foamei” şi „Robia şi umilinţa sunt mai grele decât moartea”, bărbatul a stat pe timpul zilei în faţa biroului directorului executiv al instituţiei, Dan Ionuţ Adomniţei, iar noaptea pe scările instituţiei. Psihologul Brînzac a adus la cunoştinţă conducerii Direcţiei Protecţiei Copilului nemulţumirile sale încă de miercuri şi aşteaptă astăzi un răspuns.  El ocupă de trei ani funcţia de psiholog practicant la Centrul de recuperare pentru copii cu dizabilităţi/TSA Suceava din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava şi a intrat miercuri dimineaţă la ora 6:00 în greva foamei.

 

Noaptea a stat în frig, pe scările instituţiei

Dacă în timpul zilei, bărbatul ne-a spus că nu a întâmpinat dificultăţi, „nu mi-a fost nici sete şi nici foame”, pe timpul nopţii frigul i-a dat bătăi de cap. „Am stat toată noaptea în frig. Am avut o pătură, o haină mai groasă, mănuşi şi căciulă, dar tot am simţit frigul”, ne-a povestit bărbatul.

Conducerea DGASPC Suceava a apelat ieri la Serviciul de Ambulanţă Suceava pentru a vedea care este starea de sănătate a grevistului. Nu s-au constatat probleme grave de sănătate, doar că, din ce ne-a spus Florin Cătălin Brînzac, „eu am în mod normal tensiunea 12 cu 8, iar joi mi-a ieşit 15 cu 10. Pulsul a fost de 98, iar glicemia mi-a ieşit 90”, ne-a spus bărbatul. El a completat că astăzi aşteaptă un răspuns în scris de la directorul executiv al DGASPC, Dan Ionuţ Adomniţei. „De acest răspuns depinde situaţia mea în continuare, dacă rămân în greva foamei sau închei protestul”, a completat  Brînzac.

Florin Cătălin Brînzac a declarat că este „hărţuit profesional, emoţional şi psihic” de şefa lui, care îi aduce jigniri şi care, spune bărbatul, „ţipă la mine, mă umileşte în faţa părinţilor copiilor cu care ar trebui să lucrez, nu sunt lăsat să îmi desfăşor activitatea potrivit fişei postului. Toate atribuţiile mele din fişa postului au fost delegate spre alte persoane, spre un alt serviciu, acela de consiliere şi psihoterapie. Nu mi-a rămas nimic de făcut. Fac munca unui educator şi am un salariu de 1.200 de lei. Eu vreau să lucrez ca psiholog. Sunt specializat în terapia copiilor cu autism, dar nu am acces la dosarele copiilor, pentru a mă informa de datele copiilor. Dosarele sunt ţinute în biroul doamnei Sabine Bordeian, aceasta întrebându-mă la ce mă ajută dacă aflu datele, cu toate că sunt angajat pe Centrul de Recuperare şi pe organigrama Centrului”. Bărbatul este angajat al DGASPC Suceava de 11 ani, dar doar de trei ani lucrează ca psiholog. Până acum nu a mai recurs la un astfel de gest extrem deşi, a spus el, a mai avut divergenţe cu şefa lui. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A treia zi de grevă a foamei pentru psihologul de la Protecţia Copilului Suceava.
 Vizualizări articol: 5434 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 9 voturi
A treia zi de grevă a foamei pentru psihologul de la Protecţia Copilului Suceava3.759

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mălainic sau turtă de mălai E astăzi Joia Iepelor, când alte interdicții din Săptămâna Mare a Postului Paștilor trebuie respectate.. Nu se folosesc obiecte ascuțite, fiind pericol de înțepături atât pentru animale, cât și pentru oameni. Acum se... Citeşte