Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 feb 2015 - Anul XX, nr. 43 (5855)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Protest

Teii care urmează să fie tăiaţi pentru modernizarea str. Universităţii şi a bdului George Enescu au fost „adoptaţi” de ecologişti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Anunţata tăiere a teilor de pe strada Universităţii şi bulevardul George Enescu, în vederea modernizării acestora şi a creării a 221 de locuri de parcare, a stârnit reacţii în rândul unora dintre suceveni.

În semn de protest faţă de tăierea teilor care au deja câţiva zeci de ani de când au fost plantaţi pe lateralele acestor două străzi, voluntarii Asociaţiei “Grupul Ecologic de Colaborare – GEC Bucovina” au „adoptat” copacii care urmează să fie doborâţi.

„Fiecare voluntar transmite o imagine cu arborele adoptat, pe baza căreia GEC Bucovina emite un <certificat de adopţie>. Anul viitor, în februarie 2016, voluntarii care au adoptat arbori, vor verifica dacă primăria şi-a respectat promisiunea de a replanta/readuce arborii pe locul unde se află acum. Adresăm primarului Sucevei şi colegilor săi din primărie provocarea de a ne revedea peste un an. Atunci vom putea cu toţii constata modul de îndeplinire a promisiunilor privind refacerea zonelor verzi reprezentate de cei 70 de arbori afectaţi de lucrările de extindere a parcărilor auto”, a declarat Beatrice Ştefănescu, secretar executiv al GEC Bucovina.

Acţiunea de adoptare a teilor s-a desfăşurat pe parcursul a două zile, voluntarii GEC fiind prezenţi sâmbătă pe strada Universităţii şi duminică pe bdul George Enescu, fiecare punând câte o pancartă cu numele său pe teiul „adoptat”.

Ambele artere rutiere urmează a fi lărgite și prevăzute cu locuri de parcare, dar lucrările necesită tăierea a 49 de tei pe bulevardul George Enescu și a 21 de tei pe strada Universității. În locul lor vor apărea 170 de locuri de parcare pe bulevard și 51 pe strada Universității.

Conducerea Primăriei Suceava a precizat că în locul fiecărui tei tăiat va fi altul plantat, numai că nu exact în acelaşi loc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Teii care urmează să fie tăiaţi pentru modernizarea str. Universităţii şi a bdului George Enescu au fost „adoptaţi” de ecologişti.
 Vizualizări articol: 5226 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.70/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 10 voturi
Teii care urmează să fie tăiaţi pentru modernizarea str. Universităţii şi a bdului George Enescu au fost „adoptaţi” de ecologişti2.7510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Teii aia de fapt cresc indirect poluarea trimis de
(23 feb 2015, 11:16:16
Daca teii aia ar ramane acolo si bulevardul nu s-ar largi, orasul ar fi mai poluat.
Masinile care circula cu viteza redusa produc mai multe noxe decat absorb teii aia(fara crengi). Asa ca taiati odata teii si modernizati bulevardul. Beneficiile sunt mai mari.
2.   Comentariu trimis de
(23 feb 2015, 11:17:43
Dar de ce nu mai aruncati masinile la fier vechi?
S-ar crea si mai multe locuri de parcare libere si ar fi si traficul mai liber, vezi anii 80-90.
3.   O alta solutie trimis de
(23 feb 2015, 12:29:32
Acu' ceva ani inm urma, am vb cu un consilier PDL, crezand, ca multi romani de altfel (a se citi ca am luat TEAPA) ca o sa faca ceva.
Atunci i-am dat ideea de a proceda ca in Bucuresti. Intre 2 tei, doua locuri de parcare, in SPIC. Era loc suficient. Am auzit, ca s-au cheltuit 200.000 EURO pe studiu pt fluidizare si gestionare locuri de parcare si solutia e ca se taie copacii intr-un oras care duce la greu lipsa de OXIGEN si care e plin de PRAF.
De ce nu tipa acuma deloc vicele guraliv PDL Hasovschi? Stie numai sa incerce sadea amenzi dar sa nu faca nimic? Tineretul si-a pus sperante in el, uitand ca e din tagma pdl!
4.   Str Universitatii trimis de
(23 feb 2015, 13:04:29
ar trebui sa aiba sens unic cu sensul de mers dinspre bulevardul G .Enescu catre Primaria Suceava...cat despre taiatul teilor...in japoneza "Lungu" se scrie "Tai-Tei"...nu-i asa?
5.   Beton si iar beton! trimis de
(23 feb 2015, 13:07:52
Nici un fel de proportii de arhictectura, de functionalitate, totul dupa ureche. Interesul la noi a fost si este sa se faca blocuri si vile in prostie, peste tot, fara un plan, fara sa se urmareasca o linie armonioasa, un echilibru. Anormala este situaţia ca Suceava nu se extinde cum este firesc, ci continua sa se comprime folosind inca toate spatiile verzi ce au mai ramas de la comunisti. La noi au primat interesele marunte si spaga din orice. Sunt peste tot ridicate garaje pe locurile de joaca, iar copiii nu au macar o groapa de nisip unde sa se joace. Nu mai avem spatii libere pentru amenajarea de terenuri de tenis, volei, badminton, gropi cu nisip pentru joaca copiilor, etc. Nu este planificata in viitorii ani o pista functionala pentru ciclisti in tot orasul. De ce nu se planifica si nu se iau in consideratie aceste lucruri care ţin de sanatate si civilizatie? Se urmaresc doar cistiguri imediate, distrugindu-se toate spatiile verzi, carora le iau locul blocurile, vilele!? Beton si iar beton! Nu se pot ridica blocuri si vile in afara orasului ? Unde sa se joace copiii nostri si unde sa ne recreem, noi, cu totii…doar printre parcari, blocuri si intre gardurile inalte ale vilelor?!
6.   Tei trimis de
(23 feb 2015, 13:26:19
Teii acestia nu mai sunt tei, doar relicve de copaci cu trei frunze-n varf care nici nu stiu cat oxigen mai produc. Ma uitam in poze la bietii copaci care scot lastari noi direct din radacina, semn ca tulpina e compromisa!
Important este sa se planteze alte specii de copaci, in locul acestora, rezistenti la praf si noxe si care intra-devar sa improspateze aerul!
7.   Jalnic... trimis de
(23 feb 2015, 13:44:21
La un cartier cu peste 30000 locuitori se creaza cu mare tam-tam 221 locuri de parcare.La miile de masini e frectie la piciorul de lemn...Invit pe cei de la Primarie sa mearga in oricare din localitatile Botosani,Dorohoi,Piatra Neamt,pana si Bucecea,au fost amenajate locuri de parcare cu miile,frumos asfaltate si marcate corespunzator.
8.   Ecologia...mama ei trimis de
(23 feb 2015, 13:54:11
va lovit ecologia...nu poate nimeni tăia nimiccă vă îndrăgostiți de copacii pecare ieri habar nu aveați unde sunt!!! Vreți locuri de parcare, fluidizarea trafic... da nu se poate...trebuie șosele supraterane....etc......
Lăsați municipalitatea să-și facă treaba....urmăriți-i să planteze acei copaci!!
9.   Care tei? trimis de
(23 feb 2015, 14:50:22
Oameni care nu au treaba..... De ce nu ati adoptat acesti tei pana acum, nu ati vazut in ce fel au fost masacrati, scuze "toaletati" de cei din primaria. Cand vine in cele din urma si primaria cu un proiect cat de cat.... hop si voi .... Mai bine ati protesta pentru lipsa unui parc adevarat decat pentru niste copaci morti.... Dar na, da bine sa fii in rand cu lumea .....
9.1  RE: Care tei? trimis de
(23 feb 2015, 19:54:53
Chiar așa, ăia erau/sunt/au fost vreodată tei??? Nu ghiceam nici din 10 încercări. =) =)
10.   Comentariu trimis de
(24 feb 2015, 01:08:39
probabil are nevoie careva de acei copaci sa faca mobila sau ceva

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cartofi la cuptor cu brânză și smântână la cuptor Nu a mai rămas decât o zi din această Săptămână a Brânzei ce precede Postul Paștilor, după care vom glisa încet către o bucătărie eminamente vegetală. Înainte de a vă prezenta rețeta acestei zile, să vorbim puțin... Citeşte