Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 feb 2015 - Anul XX, nr. 41 (5853)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Noutăţi

Reorganizarea activităţii cu publicul la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru a veni în sprijinul persoanelor cu handicap din judeţul Suceava, beneficiare ale  prestaţiilor sociale şi ale facilităților acordate conform Legii nr. 448/2006, privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava a reorganizat activitatea cu publicul. În acest sens, la camera 35 funcţionează un birou de informare unde se pot obţine informaţii cu privire la evaluarea şi reevaluarea complexă a persoanelor cu handicap. Acestea sau reprezentanţii acestora vor fi consiliate în vederea pregătirii dosarului cu documentele necesare (vor fi puse la dispoziţie informaţii referitoare la încadrare sau reîncadrare în grad de handicap, sprijin în verificarea şi completarea documentelor necesare la dosar, sprijin în completarea cererilor tip).

La camera 32 se depun dosarele verificate şi se efectuează evaluarea complexă a persoanelor deplasabile care solicită încadrarea în grad de handicap. În cazul persoanelor nedeplasabile, dosarul va fi depus de aparţinători tot la camera 32, urmând ca evaluarea complexă în vederea încadrării în grad de handicap să fie realizată ulterior, la domiciliul acestora, pe baza cererii depuse de aparţinători. De asemenea, sala de aşteptare a fost reamenajată, iar pentru facilitarea accesului la informaţiile şi serviciile oferite persoanelor adulte cu handicap, atât la intrare cât şi în interiorul clădirii, au fost amplasate indicatoare şi panouri de informare.

 

Pe uşa fiecărei camere sunt afişate informaţii utile cu privire la activitatea fiecărui birou

Directorul executiv al DGASPC Suceava, Dan Ionuţ Adomniţei, a declarat că pentru fluidizarea activităţii, pe uşa fiecărei camere sunt afişate informaţii utile cu privire la activitatea fiecărui birou. La camera 25 se eliberează bilete de transport şi legitimaţii de transport urban pentru persoanele încadrate în grad de handicap, adeverinţe necesare la ridicarea ultimei indemnizaţii de handicap pentru persoanele din evidenţă decedate, se depun cereri acordare buget complementar pentru minorii încadraţi în grad de handicap, se preiau documente pentru plata prestaţiilor sociale în conturi bancare şi cereri de repunere în plată (pentru persoanele cu mandate poştale sistate). Reprezentanţii DGASPC informează, de asemenea, că la camera 28 își desfășoară activitatea un consilier juridic care poate oferi informații și consiliere juridică persoanelor interesate cu privire la Legea nr. 448/2006, republicată în 2008, legea privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap. Sucevenii care „bat” la uşile camerelor 27 şi 29 trebuie să ştie că de aici pot obţine informaţii referitoare la plata prestaţiilor sociale acordate persoanelor încadrate în grad de handicap, se preiau documente în vederea plăţii dobânzii la creditele bancare acordate persoanelor încadrate în grad de handicap, se preiau documente de la persoanele încadrate în grad de handicap pentru acordarea de roviniete şi documente pentru decontare cupoane transport auto şi CFR. Eliberarea certificatelor de încadrare în grad de handicap atât pentru persoanele adulte, cât şi pentru minorii încadrați într-un grad de handicap se face la camera 33. Programul de audienţe al preşedintelui Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap este săptămânal, în zilele de luni şi miercuri, între orele 11:00-13:00.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reorganizarea activităţii cu publicul la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava.
 Vizualizări articol: 1180 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Reorganizarea activităţii cu publicul la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Legume umplute cu grâu În inima Bărăganului, iarna ca și vara, grâul ține loc de orice altă cereală. Nu-i de mirare, deci, că-n vremurile de demult - câteodată și astăzi - umplutura de sarmale se făcea cu grâu - și nu cu orez, cum tot cu grâu... Citeşte