Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 feb 2015 - Anul XX, nr. 37 (5849)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Nou

Un producător sucevean a scos pe piaţă un ameliorator ecologic pentru sol, care creşte randamentul culturilor cu 30%

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Societatea El Fluido Suceava, care are punct de vânzare deschis pe strada Traian Vuia din municipiul Suceava, lângă Railex, oferă producătorilor agricoli din sectorul vegetal şi crescătorilor de animale un ameliorator natural şi ecologic al solului, care creşte randamentul culturilor cu 30%. Noul produs, „Elcalmag”, este recomandat pentru toate tipurile de culturi şi are rol de tratare a solului pe termen lung, concomitent cu creşterea randamentului agricol.

Constantin Maftei, administratorul societăţii, a explicat de ce un astfel de produs era necesar pe piaţă: “În această zonă a ţării avem foarte multe soluri acide, iar acest produs are rolul de a trata în mod ecologic şi a readuce terenul la starea iniţială. De asemenea, produsul poate fi folosit ca supliment natural în hrana animalelor. Ca producători, oferim noul produs la un preţ competitiv”.

Principalele efecte ale amelioratorului ecologic sunt următoarele: corectează solurile cu reacţie acidă, ridicând pH-ul din zona acidă (4-5) periculoasă pentru plante spre zona slab acidă-neutră 5,5-6,5; ameliorează aprovizionarea cu magneziu şi calciu a solului pe termen lung; reţine microelementele şi le eliberează lent pe parcursul dezvoltării vegetale datorită structurii sale uşor poroase.

 

Dozele recomandate

În cazul culturilor de câmp, este nevoie de 2-8 tone la hectar, în funcţie de gradul de aciditate a solului, iar tratamentul se aplică o dată la 3-4 ani. La legume şi viţă-de-vie sunt necesare 3 tone de ameliorator „Elcalmag” la hectar, o dată la 3 ani, de preferinţă toamna. În privinţa pomilor fructiferi, se aplică 2-3 kilograme de ameliorator pentru fiecare pom. În cazul solurilor argiloase, cantitatea recomandată este de 3-3,5 tone la hectar, iar pentru solurile nisipoase de 2-2,5 tone la hectar. După cum a precizat administratorul societăţii El Fluido, amendamentul mai poate fi folosit în hrana animalelor ca supliment alimentar, în furaj (nutreţ combinat, tărâţe, făinuri etc.), după cum urmează: vaci de lapte – 175 g/zi, tineret taurin (5-15 luni) – 120 g/zi, pui de ţară (de la 1 la 150 de zile) – 2 g/zi. Produsul este interzis a se administra la viţei sugari şi nu se recomandă a se administra găinilor în perioada de ouare.

Pentru orice informaţii suplimentare personalul specializat de la El Fluido stă la dispoziţia clienţilor.

 

Ce mai oferă El Fluido Suceava 

Firma El Fluido Suceava este certificată de Registrul Auto Român (RAR) ca producător de antigel, lichid de parbriz, detergenţi lichizi şi săpunuri în domeniul cosmeticii auto.

„Îi invităm pe suceveni şi nu numai să testeze produsele noastre şi suntem siguri că vor reveni. De multe ori, grăbiţi, consumatorii apelează la marile magazine, însă dacă vor veni la noi vor descoperi produse de calitate, la preţ de producător”, a spus Constantin Maftei, administratorul societăţii.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un producător sucevean a scos pe piaţă un ameliorator ecologic pentru sol, care creşte randamentul culturilor cu 30%.
 Vizualizări articol: 2866 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.14/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.1 din 7 voturi
Un producător sucevean a scos pe piaţă un ameliorator ecologic pentru sol, care creşte randamentul culturilor cu 30%2.157

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   RECLAMA !!! trimis de
(16 feb 2015, 16:07:51
asta e reclama ....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei