Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 feb 2015 - Anul XX, nr. 36 (5848)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Dosare penale

Şase braconieri de peşte, prinşi în ultimele zile de jandarmi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Jandarmii suceveni au prins în ultimele zile şase braconieri care prindeau peşti pe râurile Suceava şi Moldova, uneltele interzise fiind confiscate, iar pe numele suspecţilor fiind întocmite dosare penale. Ultimele fapteau fost constatate chiar acum două zile. Joi, în jurul orei 12.00, jandarmii montani din oraşul Frasin au prins în flagrant doi localnici, unul de 58 de ani şi unul de 67 de ani, care pescuiau în râul Moldova folosind ecrane din plasă monofilament. Tot joi, în jurul orei 14.00, un echipaj din cadrul Grupei de Supraveghere şi Ordine Publică Liteni a depistat, în apropierea podului de cale ferată de peste râul Suceava, doi bărbaţi care încercau să prindă peşte cu două crâsnice confecţionate din plasă monofilament. Cei doi localnici, unul de 39 de ani şi unul de 44 de ani, au fost predaţi Poliţiei oraşului Liteni, pentru continuarea cercetărilor şi întocmirea de dosare penale. Faptele acestora sunt susceptibileinfracţiuni prevăzute şi sancţionate de Ordonanţa de Urgenţă 23 din 2008, privind pescuitul resurselor acvatice vii cu unelte de pescuit de plasă de tip monofilament. 

O altă faptă de acest gen a fost constatată recent, pe 7 februarie, pe râul Suceava, în municipiul Suceava, în apropiere de centrala termică a oraşului. Jandarmii au identificat pe malul râului Suceava doi bărbaţi din municipiul reşedinţă de judeţ, ambii de 47 de ani, care foloseau 4 beţe telescopice şi ancore cu 4 cârlige. Jandarmii au constatat că aceştia au prins, până la sosirea lor, un crap de aproximativ 50 de centimetri şi o ştiucă de 80 de cm. 

„Având în vedere că cei doi pescuiau cu unelte interzise de lege şi faptul că în această perioadă este instituită prohibiţia pentru specia ştiucă, cei doi au fost predaţi Poliţiei Municipiului Suceava în vederea continuării cercetărilor”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şase braconieri de peşte, prinşi în ultimele zile de jandarmi.
 Vizualizări articol: 2896 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
Şase braconieri de peşte, prinşi în ultimele zile de jandarmi4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(14 feb 2015, 22:37:06
La cat mai dese actiuni ca e plin de branconieri peste tot si pe Suceva, pe Siret nu mai spun, iar Moldova a fost secatuita de peste .
La puscarie cu nemernicii si sa nu le mai dea NUP, ca , chiar prezinta pericol social , de contaminare a altor netrebnici cu acest microb!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Crap cu roșii Ai trebuință de un crap de 1,5-2 kg, 6 roșii, 5 ardei grași, 200 ml untdelemn, 3 cepe, o căpățână de usturoi, o legătură de pătrunjel verde, o crenguță de cimbru, sare, piper, 200 ml vin alb... Citeşte