Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 feb 2015 - Anul XX, nr. 35 (5847)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Haos

Poliţiştii locali constată aproape 100 de parcări neregulamentare pe zi, numai în centrul Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Acţiunile de control ale poliţiştilor locali pentru sancţionarea opririlor şi staţionărilor neregulamentare s-au soldat, în ultima perioadă de timp, cu aproape 100 de parcări neregulamentare constatate la zi, numai în zona centrală a municipiului Suceava. Viorel Horodenciuc, şeful Poliţiei Locale Suceava, a explicat că acţiunile de control se axează pe zona centrală a Sucevei în condiţiile în care aici şoferii au o alternativă pe care adesea o ignoră.

“În zona centrală problema se pune altfel, în condiţiile în care s-au construit două parcări subterane în care, ziua, de multe ori, sunt locuri libere. Pe o stradă ca Vasile Bumbac (n.r. - strada care trece prin faţa Direcţiei de Finanţe şi a Hotelului Gloria) de multe ori pietonii nu pot circula pe nici unul din cele două trotuare. Deşi pe unul din trotuare există restricţii de staţionare, prin indicatoare, de cele mai multe ori maşinile ocupă în întregime trotuarul”, a declarat Viorel Horodenciuc.

 

97 de parcări neregulamentare constatate ieri

Numai ieri, de exemplu, poliţiştii locali au constatat 97 de parcări neregulamentare, doar în zona centrală a Sucevei. La acestea s-au adăugat parcări neregulamentare în staţii de autobuz sau alte zone din municipiului Suceava.

Multe dintre maşinile pe care s-au pus înştiinţări privind staţionări neregulamentare se aflau pe strada Vasile Bumbac. O parte dintre cei care au găsit înştiinţarea de la poliţiştii locali s-au arătat revoltaţi de faptul că sunt pasibili de amendă. Asta pentru că maşina lor era parcată înainte de zona de acţiune a indicatorului de oprire interzisă.

 

Şoferi nemulţumiţi de cum se împart sancţiunile

Cristian Ioniţă, coproprietar al restaurantului Centru Vechi, era unul dintre şoferii nemulţumiţi. “Nu am încurcat în nici un fel pietonii, am lăsat loc de trecere de un metru pe trotuar. Pe această stradă este într-adevăr o problemă cu locurile de parcare, dar maşina mea nu este parcată în zona de acţiune a indicatorului. Se pare însă că nu se ţine cont de acest aspect”, a declarat bărbatul.

În aceeaşi situaţie se afla şi Iulian Popescu: „Au venit cei de la Poliţia Locală şi au început să împartă avertismente şi amenzi, inclusiv la maşinile parcate înainte de indicator. Nu înţeleg care este logica atâta timp cât pentru multe alte maşini parcate neregulamentar nu s-a luat nici o măsură”.

Chiar dacă situaţia reclamată punctual de cei doi pare justă, cert este că această stradă este una dintre cele mai aglomerate din oraş, iar mulţi şoferi opresc fără a respecta normele rutiere sau de bun-simţ.

La aglomeraţia de pe strada Vasile Bumbac contribuie mai nou şi foarte multe maşini ale preoţilor care vin la clădirea în care s-a mutat provizoriu Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor.

 

Şeful Poliţiei Locale Suceava: vorba bună şi avertismentele nu au avut prea mare efect

Referitor la şoferii care au nemulţumiri, şeful Poliţiei Locale Suceava a ţinut să precizeze că nu toate înştiinţările puse pe parbrize se transformă obligatoriu în amenzi. El a explicat că şoferii care se prezintă la sediul Poliţiei Locale Suceava primesc de obicei doar avertismente, excepţie făcând doar situaţiile în care agenţii constată că aceştia au încurcat vădit traficul prin parcările neregulamentare. Cei care nu se prezintă la sediul Poliţiei Locale primesc în schimb acasă procesul-verbal de contravenţie.

„Nu plecăm de la ideea de a da neapărat amenzi, nu avem un plan de dat amenzi, ci, dimpotrivă, perioade lungi de timp am aplicat doar avertismente, scrise sau verbale. Din păcate, însă, oamenii nu prea înţeleg că nu pot merge cu maşina exact până în locul unde au treabă, astfel că suntem nevoiţi să aplicăm şi sancţiuni pecuniare”, a declarat Viorel Horodenciuc.

 

Amenzile nu sunt tocmai mici

Pentru oprire neregulamentară sancţiunea aplicată conducătorului auto este de 2-3 puncte amendă şi 2 puncte de penalizare. Pentru staţionare neregulamentară (peste 5 minute) sancţiunea este şi mai mare, 4-5 puncte amendă şi 3 puncte de penalizare. În condiţiile în care un punct de amendă înseamnă 97,5 lei, concluzia este că sancţiunea contravenţională nu este tocmai mică.

Poliţia Locală Suceava are zece agenţi care sunt atestaţi cu atribuţii pe linie rutieră. Patru dintre ei sunt de regulă trimişi în cadrul echipajelor mixte, cu poliţiştii rutieri, în timp ce restul iau parte la acţiunile Poliţiei Locale. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţiştii locali constată aproape 100 de parcări neregulamentare pe zi, numai în centrul Sucevei.
 Vizualizări articol: 2168 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Poliţiştii locali constată aproape 100 de parcări neregulamentare pe zi, numai în centrul Sucevei5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Primar versus cetateni trimis de
(13 feb 2015, 12:18:56
Primarul a crezut ca se rezolva problema cu cele doua parcari subterane. In rest nici in cot nu il doare. Nici macar nu s-a gandit la mai multe locuri de parcare(de... nu e campanie).
Cetatenii sant foarte comozi si nu merg pe jos cateva sute (zeci) de metri pana la parcarea subterana. In tarile civilizate politia daniste amenzi usturatoare. Daca nu mai e loc in parcare te invarti zeci de minute pana gasesti un loc. Cei ce au mai fost dincolo stiu.
2.   Parcati in fata la OSCAR.... trimis de
(13 feb 2015, 17:17:01
Aceste amenzi sunt cu DEDICATIE pt masinile de pe acea strada, deoarece se stie ca sunt clienti la CENTRU VECHI.....iar fiul primarului se vede ca duce lipsa de clienti la carciuma lui, OSCAR, asa se face ca taticul preapotent, obliga autoritatile statului sa aplice amenzi pe strada respectiva, doar asa clintii se vor muta la OSCAR.
Dintre cate stazi sunt in Suceava.....de ce se aplica cele mai multe amenzi in acea zona?????
LASA lUNGU-LE, CA VA VENI SI ZIUA TA......Si te vei muta inapoi la Prelipca......ca de votat in Suceava, poate mata si fiitu te mai voteaza.
3.   :) trimis de
(13 feb 2015, 17:43:56
S-a trezit si Politia in cele din urma ? Iar celor suparati le spun ca mersul pe jos face piciorul frumos!
Ieri in parcarea subterana P1 erau 32 de locuri libere, anume m-am uitat, dar in fata la Orange o masina parcatea aiurea de te obliga sa mergi pe contrasens. Asta se numeste nesimtire! Soferul merita castrat nu amendat!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Fasole verde gătită mocănește A venit vremea să dăm din nou iama prin cămări și să gătim mâncăruri aflate din vechile cărți de bucate. Pe la 1888, când românul se învățase deja să aibă-n bucătărioară, pe raft, cărți de soiul acesta, publicate în... Citeşte