Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 feb 2015 - Anul XX, nr. 35 (5847)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proceduri simplificate

Părinţii vor putea descărca de pe internet cererea de înscriere pentru clasa pregătitoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În mai puţin de două săptămâni va debuta prima etapă de înscriere în învăţământul primar, la nivelul judeţului Suceava fiind aşteptaţi 7.015 viitori boboci în clasa pregătitoare. Pentru a evita agitaţia şi statul la cozi în faţa secretariatelor şcolilor gimnaziale, părinţii vor putea descărca de pe internet cererea tip de înscriere, mai exact de pe pagina electronică a Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava (www.isj.sv.edu.ro), la secţiunea „Înscrierea în învăţământul primar”.

Totodată, pentru a asigura fluenţa procedurilor şi pentru a decongestiona aglomeraţia, multe şcoli din judeţ asigură posibilitatea programării telefonice a părinților pentru completarea și validarea cererilor tip de înscriere.

Validarea cererii tip de înscriere este obligatorie și se face la unitatea de învățământ la care părintele dorește înscrierea. Validarea cererii constă în compararea datelor trecute pe cerere cu documentele depuse de părinte, tipărirea, verificarea și semnarea de către părinte a fișei tipărite.

Procesul de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare se desfăşoară în acest an între 23 februarie şi 13 martie.

 

Calendarul înscrierii în clasa pregătitoare

Părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2015 inclusiv au obligația de a înscrie copiii în învățământul primar în clasa pregătitoare.

Părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2015 inclusiv pot să-și înscrie copiii în învățământul primar în clasa pregătitoare, dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare. 

În data de 16 februarie vor fi afişate, la fiecare unitate de învăţământ, inclusiv pe site-ul acestora, dacă există, şi pe site-ul inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, circumscripţiile şcolare şi planul de şcolarizare propus, respectiv numărul de clase pregătitoare alocate.

Totodată, în intervalul 16 şi 27 februarie, vor fi organizate în şcoli întâlniri pentru informarea şi consilierea părinţilor copiilor de grădiniţă care vor fi cuprinşi, în anul şcolar 2015-2016, în învăţământul primar. În perioada 18-26 februarie, va fi organizată în şcoli Ziua Porţilor Deschise, în care părinţii şi copiii pot vizita spaţiile dedicate activităţilor claselor pregătitoare şi pot purta discuţii cu personalul unităţii de învăţământ.

După completarea cererilor, pe 20 şi 21 martie vor fi afişate listele cu elevii înmatriculaţi, locurile rămase libere şi copiii neînscrişi după prima etapă.

Locurile rămase libere după prima etapă şi procedura de repartizare în cea de-a doua etapă de înscriere vor fi afişate, la unităţile de învăţământ şi pe site-ul IŞJ Suceava, pe 23 martie.

Cererile de înscriere, în cea de-a doua etapă, vor fi depuse la secretariatul şcolii în perioada 24 martie - 3 aprilie. Listele finale cu numele copiilor înscrişi în clasa pregătitoare vor fi afişate pe 10 aprilie.

Cererile părinţilor care nu au reuşit să îşi înscrie copiii în nici una din etape sau orice altă problemă apărută în procesul de înscriere vor fi înaintate către IŞJ Suceava şi soluţionate în perioada 14-17 aprilie.

Copiii de 7 ani care nu au fost înscrişi în învăţământul primar în anul şcolar 2014 - 2015 pot fi înscrişi direct în clasa I.

 

Tel verde pentru informaţii suplimentare

În perioada 16 februarie – 17 aprilie 2015, părinții și alte persoane interesate pot obține, gratuit, informații referitoare la înscrierea copiilor în învățământul primar. Numărul telverde este 0 800 816 230.

 

Şcoala Nr. 3 Suceava a fost, în 2014, în topul celor mai căutate 10 şcoli din ţară pentru înscrierea la pregătitoare

În 2014, Ministerul Educaţiei a făcut public un clasament al celor mai căutate şcoli din ţară, în ceea ce priveşte înscrierea în aceste clase.

„Topul primelor 50 de şcoli după concurenţă - pe ţară” include unităţile şcolare care au înregistrat cel mai mare număr de cereri pentru înscrierea la clasa zero, în raport cu oferta şcolii. Şcoala Gimnazială Nr. 3 Suceava este singura unitate din judeţ inclusă în topul realizat de minister, unitatea ocupând locul 9. Instituţia suceveană era surclasată de şapte şcoli din Bucureşti şi una din Craiova. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Părinţii vor putea descărca de pe internet cererea de înscriere pentru clasa pregătitoare.
 Vizualizări articol: 1576 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Părinţii vor putea descărca de pe internet cererea de înscriere pentru clasa pregătitoare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Fasole verde gătită mocănește A venit vremea să dăm din nou iama prin cămări și să gătim mâncăruri aflate din vechile cărți de bucate. Pe la 1888, când românul se învățase deja să aibă-n bucătărioară, pe raft, cărți de soiul acesta, publicate în... Citeşte