Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 feb 2015 - Anul XX, nr. 32 (5844)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Exces de zel

Un fost elev al şcolii gimnaziale din Prelipca, amendat cu 500 de lei pentru că a deranjat o oră de muzică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Intenţia unui adolescent de 16 ani, din satul Prelipca – oraşul Salcea, de a-şi saluta foştii colegi de gimnaziu îl va costa scump pe tânăr. Fost elev al şcolii din sat, actualmente stabilit în Italia, adolescentul a fost amendat cu 500 de lei după ce ar fi intrat în şcoală în timpul orelor de curs şi ar fi deranjat o oră de muzică.

Incidentul, unul aparent minor şi care ar fi fost trecut cu vederea în multe unităţi şcolare, s-a petrecut în luna ianuarie a acestui an, când Sebastian Pricop a venit în vacanţa de iarnă la bunica sa din Prelipca. Înainte de plecarea în Italia, Sebastian a trecut şi pe la şcoala unde a învăţat până în clasa a VII-a, pentru a-şi reîntâlni foştii colegi.

A intrat fără probleme în incinta şcolii, iar până în fosta sa sală de clasă a avut cale liberă, neîntâlnind vreun elev sau profesor de serviciu.

Revoltată de excesul de zel al poliţiştilor, care i-au sancţionat nepotul cu o sumă echivalentă cu aproape 12 alocaţii de elev, bunica lui Sebastian povesteşte că băiatul „a intrat în clasă şi când a dat ochii cu profesoara a cerut o mătură. S-a pierdut, nu o cunoştea pe profesoară. Ea l-a întrebat cine e, iar el a minţit şi a zis că e băiatul omului de serviciu. Colegii din clasă au râs şi aşa s-a ajuns unde s-a ajuns. S-a mers cam prea departe, cu amendă, cu citaţie, chiar dacă a greşit şi nu trebuia să intre în clasă”.

Ulterior, profesoara de muzică a comunicat cele întâmplate coordonatorului şcolii din Prelipca, Doru Viorel Berizovschi, care a luat legătura cu Poliţia oraşului Salcea.

 

Directorul şcolii: „Încercăm să prevenim orice act de indisciplină”

Poliţia Salcea l-a amendat pe Sebastian cu 500 de lei, 250 de lei în condiţiile în care amenda ar fi fost plătită în 48 de ore.

Subcomisarul Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a declarat că elevul a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii 61, punctul 13, tânărul pătrunzând fără drept în incinta unităţii de învăţământ, persiflând totodată cadrul didactic de la clasă.

Directorul Şcolii Gimnaziale Salcea, prof. Cătălin Huţu, a mărturisit că demersurile profesoarei şi ale coordonatorului şcolii din Prelipca sunt întemeiate, de vreme ce şcoala de la Văratec, o altă unitate subordonată celei de la Salcea, a fost călcată de hoţi în două rânduri.

„Poate pare o măsură exagerată, dar încercăm să prevenim orice act de indisciplină în şcoală, mai ales că la Văratec s-au furat, în cursul anului trecut, un laptop şi o serie de componente de calculator, neidentificându-se nici până în prezent făptaşii. În acest context, trebuie să fim precauţi cu oricine intră în şcoală şi să anunţăm orice incident sau orice faptă antisocială comisă în apropierea şcolii sau în incinta ei. Accesul în instituţiile de învăţământ este restricţionat persoanelor străine, potrivit Regulamentul şcolar”, a specificat Cătălin Huţu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un fost elev al şcolii gimnaziale din Prelipca, amendat cu 500 de lei pentru că a deranjat o oră de muzică.
 Vizualizări articol: 2297 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Un fost elev al şcolii gimnaziale din Prelipca, amendat cu 500 de lei pentru că a deranjat o oră de muzică2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Da circulati ma prin scoli ca pe bulevard! trimis de
(10 feb 2015, 18:55:06
Legile reglementeaza foarte clar acest aspect asa ca nu exista loc de interpretari. Asa v-ati invatat toti sa incalcati legea de aia merge tara asta cum merge. Cavalerul si mamaia lui sa incerce sa intre asa cum a intrat in scoala de la Prelipca intr-o scoala din Italia si mai vorbin dupa aceea. Daca se intampla vreo nenorocire s-ar fi reprosat profesorilor ca nu au anuntat politia, daca au anuntat-o de ce au facut-o... Mai lasati talentele voi astia veniti din Italia si de oriunde, va puteati vedea pe ulitele satului, putea sa-i astepte pe colegi la iesirea de la ore.....deci s-a actionat ca la carte! Scoala nu-i stana fara caini!
2.   Scoala e sfanta! trimis de
(11 feb 2015, 09:54:21
Stimati comentatori, la asa un articol scris in maniera in care bietul huligan e vazut ca o victima, va inteleg . Insa comentati in necunostinta de cauza. Acel fost elev nu este cheie de biserica, asa cum e desris bietul in articol. Ce ati fi vrut sa faca profesoara? Sa stea la taclale cu maria sa fostul elev? Sa se amuze de situatie? Stia cu ce intentii vine? De ce acuzati ca a fost anuntata politia? Acel copil si inca alti fosti elevi au bantuit mai multe seri prin zona si nu sunt chiar nevinovati. Cat despre dl Bucsa... abia a cum se vad urmarile conducerii lui de atatia ani, cand nimeni nu era corigent, cand mamele veneau la socializare prin scoala, cand totul era ok si gunoiul era sub pres. Oferiti respect scolii si oamenilor ce o reprezinta si atunci sa vina civilizati toti fostii sa viziteze si nu sa deranjeze si sa faca circ.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei