Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 feb 2015 - Anul XX, nr. 27 (5839)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nenorocire

Parapantist sucevean, mort într-un accident în Brazilia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tragedie în Brazilia, unde un sucevean şi-a pierdut viaţa luni după-amiază în timpul unui zbor cu parapanta. Leopold Aga, de 37 de ani, angajat al Compartimentului Tehnic al RCS&RDS, a murit brutal în urma unui fenomen meteo mai puţin previzibil.

În momentul în care a încercat să decoleze a apărut fenomenul de „dust-devil”, care înseamnă o declanşare termică foarte puternică, ceea ce a dus la ridicarea de la sol în mod brutal. Ca urmare a acestui fenomen, aripa parapantei s-a închis haotic, iar înălţimea mică, de câteva zeci de metri, nu i-a mai dat posibilitatea pilotului parapantei să deschidă paraşuta de rezervă. Leopold Aga a fost practic izbit cu putere de sol şi nu a mai avut nici o şansă de supravieţuire.

Poliţia din Brazilia a început deja o anchetă pe marginea acestei tragedii, iar ceilalţi şapte români care se aflau împreună cu Leopold Aga, printre care şi doi suceveni, au dat declaraţii în faţa oamenilor legii din America de Sud.

Leopold Aga avea licenţă de zbor pentru parapantă de aproximativ cinci ani după ce a urmat cursurile şcolii Asociaţiei Sportive de Zbor Cumullus, condusă de Ciprian Paşcan.

Cel care l-a instruit pentru această pasiune a avut doar cuvinte de laudă despre Leopold Aga.

„Mi-a fost coleg, elev şi prieten. Pentru mine ca instructor a fost unul dintre cei mai buni elevi, foarte meticulos şi disciplinat. Avea zboruri foarte curate şi lucrate tehnic, iar ca om era deosebit şi nu am avut ce să-i reproşez”, a declarat Ciprian Paşcan.

Acesta s-a declarat stupefiat de ce s-a petrecut în Brazilia şi consideră că doar ghinionul a dus la o astfel de tragedie.

În urma lui Leopold Aga a rămas o fetiţă minoră, iar acum familia trebuie să strângă o sumă considerabilă pentru repatrierea trupului neînsufleţit, costuri care vor depăşi 10.000 de euro.

Grupul de parapantişti din care făceau parte şi cei trei suceveni a plecat în Brazilia acum câteva zile şi ar fi urmat să revină acasă la finele lunii februarie. Pasionaţii acestui sport au plecat în America de Sud deoarece condiţiile de zbor de acolo sunt propice, comparativ cu cele din România sau din Europa, unde iarna este la ea acasă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parapantist sucevean, mort într-un accident în Brazilia.
 Vizualizări articol: 9858 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Parapantist sucevean, mort într-un accident în Brazilia5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 4 feb 2015, 20:56:04
Nu-mi vine sa cred. Numai de vesti din astea am parte.
Dumnezeu sa-l odihneasca si sa-i dea putere Magdei.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cea mai simplă rețetă de hribi cu smântână din Maramureș Hribii cu haina lor maronie, rotunjori şi bonomi ca nişte... burghezi parizieni din veacul XIX! O dată ce ai poposit cu ei în bucătărie, poţi totuşi să faci un lucru: să închizi ochii şi, trăgând în piept mirosul de reavăn,... Citeşte