Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 feb 2015 - Anul XX, nr. 25 (5837)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   15 imagini |   ø fişiere video

Nesimţire şi indiferenţă

Maşini parcate în mijlocul trotuarelor, ore în şir, în zona Universităţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Balamucul provocat de şoferii care parchează fix unde îi taie capul pare fără leac pe raza municipiului Suceava şi, zi de zi, se găsesc câţiva conducători auto să mai dea o mostră de nesimţire, dar şi de neputinţă şi indiferenţă a autorităţilor.

Ultimul exemplu, sâmbătă, în jurul prânzului, când trotuarele din imediata apropiere a parcului Universităţii, până aproape de Observatorul Astronomic, chiar pe strada cu acelaşi nume, au devenit loc de parcare pentru mai multe autoturisme, multe cu numere de înmatriculare înregistrate în alte judeţe.

„Sunt ale unor studenţi veniţi astăzi la cursuri”, îi spune o tânără fotografului nostru.

E drept, nu sunt locuri suficiente de parcare, nu numai în zonă, peste tot prin oraş, dar de aici şi până la a te urca pur şi simplu cu maşina pe trotuar, trimiţându-i pe pietoni să meargă pe stradă, mi se pare deja o sfidare. O sfidare faţă de toţi cei care, chiar dacă au treabă în zonă, se învârt până găsesc un loc de parcare, fără să încurce circulaţia pietonală sau cea rutieră. Sfidător este şi faptul că, deşi erau parcate de ceva vreme acolo, nici una nu avea în parbriz vreo amendă de la Poliţia Rutieră ori cea locală. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maşini parcate în mijlocul trotuarelor, ore în şir, în zona Universităţii.
 Vizualizări articol: 5370 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 15 voturi
Maşini parcate în mijlocul trotuarelor, ore în şir, în zona Universităţii4.3515

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Oras fara stapani! trimis de
( 2 feb 2015, 11:21:08
Este de-a dreptul revoltator ce se intampla in municipiul resedinta de judet si in ceea ce priveste situatia parcarilor. Asa cum bine afirma jurnalistul, strada Universitatii este "vecina" cu sediul politiei municipale si cu primaria Suceava insa nimeni nu face nimic, nu doreste sa se faca nimic. Nu mai departe, vineri seara, taxiuri parcate pe trotuarul din vecinatatea localului Padrino ingreunau circulatia pietonilor din zona respectiva (localul respectiv, pentru cei care nu cunosc, se afla la 30 de metri de aceeasi politie municipala amintitia mai sus). Acelasi lucru se intampla si in miezul zilei, cand trotuarul din fata respectivului local a fost transformat in parcare cu stirea autoritatilor sucevene, pietonii find nevoiti, de cele mai multe ori, sa se deplaseze pe carosabil. Oarece de ce nu se ia vreo masura in acest sens?! Oare de ce s-au taiat arborii din fata aceluiasi local peste noapte?! Oare de ce ?! Poate vor dori autoritatile sa ne raspunda cat mai urgent posibil! Desi ma indoiesc...
2.   Daniel Popovici trimis de
( 2 feb 2015, 11:21:35
ARTICOL SCRIS CERT PENTRU SEMNALAREA UNOR ÎNCĂLCĂRI ALE LEGII !TROTUARUL ESTE NUMAI PENTRU PIETONI,NU PENTRU ȘOFERI NESIMȚIȚI!
3.   . trimis de
( 2 feb 2015, 11:48:44
Cand nu sunt sofer, sunt pieton cu toate acestea ii inteleg pe soferi din cauza nesimtirii primarului care da autorizatii de constructii oriunde contribuind la lipsa locurilor de parcare
4.   Variante de amplasare parcari subterane trimis de
( 2 feb 2015, 15:45:32
Universitatea ar trebui sa se preocupe inclusiv de construirea unor parcari subterane pentru confortul studentilor. Parcarile pot fi echipate cu taxometre pt recuperarea investitiei. Amplasamente posibile: sub terenul de sport, sub parcarea de la Mecanica.

Studentii nu au deocamdata decat 2 variante - parcarea de la Mecanica care se aglomereaza repede si parcarea de la Kaufland (unde parcheaza si cei ce au teaba in Piata Mica)
4.1  RE: Variante de amplasare parcari subterane trimis de
( 2 feb 2015, 21:46:31
Of course! Cred ca Universitatea ar trebui sa se ocupe de locurile de parcare, de trotuare, de piste de biciclisti si de spatiile verzi. Iar cei 500 de angajati de la Primarie in frunte cu primarul sa se uite la TV! Cati dintre studenti au masina ? Eu ma indoiesc ca cei cu suv-uri erau studenti sau daca erau stateau la Versus si masina parcata la Universitatea sa para intelectuali

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tolstolob umplut La Hârjăuca, pe Valea Ichelului, în Basarabia, mănăstirea veche de trei veacuri, am g[sit-o pe Valentina Podgurschii, cea care găteşte pentru sfinţii părinţi, am aflat-o pregătind orețetăcu un nume straniu: „Tolstolob... Citeşte