Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 ian 2015 - Anul XX, nr. 23 (5835)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dispoziţie

Ministerul Educaţiei vrea mai puţini angajaţi în şcolile din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministerul Educaţiei vrea mai puţini angajaţi în învăţământul preuniversitar sucevean. Potrivit unei dispoziţii primite de Inspectoratul Şcolar sucevean, 199 de oameni ai şcolii din judeţ trebuie să se „evaporeze” din sistem.

Dacă tăierile se vor face din rândul personalului didactic auxiliar, al celui nedidactic sau din rândul profesorilor încă nu se ştie, cert este că numeroase unităţi din judeţ reclamă că dispun de personal insuficient, iar această măsură va genera nemulţumiri.

„Această dispoziţie vine în condiţiile în care este cunoscută lipsa acută de personal, mai ales auxiliar şi nedidactic. Nu se ştie de unde vrea ministerul să se facă aceste tăieri, vorbim de toate categoriile de personal”, a informat prof. Giani Leonte, liderul Alianţei Sindicatelor din Învăţământ Suceava (ASIS).

Acesta a mai precizat că în cursul săptămânii trecute inspectorul şcolar general, Gheorghe Lazăr, s-a întâlnit cu directorii şcolilor din judeţ, iar în această săptămână, şeful învăţământului sucevean s-a întâlnit cu secretarele unităţilor sucevene. În cadrul acestor şedinţe a fost dezbătută dispoziţia Ministerului Educaţiei privind reducerea de personal.

„Au hotărât ca până la data de 1 septembrie să nu se opereze schimbări. Nu schimbăm reguli în timpul jocului. Toate aceste lucruri sunt dictate, din păcate, de scăderea numărului de elevi, iar finanţarea din şcoli depinde de numărul lor”, a mai explicat Giani Leonte.

Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava a solicitat întrunirea unei comisii paritare în cadrul căreia să se analizeze situaţia în fiecare şcoală din judeţ, mai exact, raportul elevi - număr de angajaţi.

Pentru ca proporţia să fie una echilibrată, se poate profita de OUG carepermite transferul personalului auxiliar şi nedidactic între şcoli de pe raza aceleiaşi unităţi adminstrativ teritoriale. Astfel, şcolile care au surplus de personal nedidactic pot transfera către şcoli care înregistrează deficit, cu condiţia încadrării pe acelaşi post.

O altă soluţie ar fi reducerea pe cale naturală, respectiv pensionări.

Situaţia este şi mai gri în alte judeţe, unde reducerile de personal impuse sunt mai mari. De exemplu, în Neamţ, judeţ cu mai puţini angajaţi în învăţământ decât în Suceava, Ministerul Educaţiei vrea o reducere de 300 de posturi.

 

Răspunsul Inspectoratului Şcolar Suceava

Referitor la acest aspect, răspunsul Inspectoratului Şcolar Suceava este unul formal, care nu spulberă nebuloasa din jurul acestui subiect. „La nivelul IŞJ Suceava se realizează o analiză a modalităţilor de încadrare în numărul de posturi aprobat prin ordin de ministru, totodată având în vedere încadrarea în bugetul aprobat prin legea bugetului şi calculat în funcţie de costul standard / elev conform H.G. nr. 9 din 2015”, informează purtătorul de cuvânt alIŞJ Suceava, Mariana Drumea. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Educaţiei vrea mai puţini angajaţi în şcolile din judeţ.
 Vizualizări articol: 2856 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 2 voturi
Ministerul Educaţiei vrea mai puţini angajaţi în şcolile din judeţ3.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mai putin angajati trimis de
(30 ian 2015, 17:57:33
prima data din minister apoi din isj
2.   ....... trimis de
(30 ian 2015, 23:59:56
paduret demisia
3.   PT AUREL trimis de
(31 ian 2015, 09:52:14
UN CADRU DIDACTIC POATE SA FACA PE BIBLIOTECARUL.SA IMPARTA LAPTELE SI CORNUL,SA AIBA GRIJA DE COPII IN PAUZE,SA-SI FACA ORELE,SA-TI ADUCA TIE PASTILE CA AI MARE NEVOIE SI SA O CAUTE PE NEVASTATA CAND NU ESTI TU ACASA.
4.   GOGU trimis de
(31 ian 2015, 09:56:46
GUGULE DACA AI AVEA MACAR 25% DIN INTELIGENTA LUI PADURET TE-AM PUTEA PUNE COMANDANT DE GRUPA LA PIONERI.TRAIAN PADURET ESTE UNUL DIN CEI MAI BUNI LIDERI!
5.   PT STAER trimis de
(31 ian 2015, 09:59:21
BRAVO DOMNULE!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tocană „ca la Bot'șăni” Ai trebuință de: carne macră de porc, untură (sau unt, sau untdelemn), arpagic, roșii, ardei, boia, sare, cimbru și sămânță de mărar. Cum se procedează: Carnea macră de porc, tăiată în bucăți potrivite, se pârpălește nițel... Citeşte