Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 ian 2015 - Anul XX, nr. 23 (5835)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Suspecţi în libertate

Fără cătuşe, în dosarul flagrantului cu aproape 100 de grame de canabis de săptămâna trecută

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După flagrantul făcut de ofiţerii Antidrog la o tranzacţie cu aproape 100 de grame de canabis, săptămâna trecută, cei trei suspecţi reţinuţi iniţial au aflat ieri că au scăpat de arestarea preventivă.

În primă fază, joia trecută, judecătorii de la Tribunal le-au deschis uşa la celulă celor trei suspecţi (Ştefan Schipor, în vârstă de 22 de ani, din Vicovu de Sus, Ionel Pătrăucean, de 25 de ani, şi Ioan Gîză, de 30 de ani, ultimii doi din municipiul Suceava), respingând propunerea procurorilor de arestare preventivă a respectivilor, fără nici o altă măsură preventivă.

Reprezentanţii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Suceava au făcut contestaţie, aceasta fiind programată iniţial pe 26 ianuarie  (luni), însă cauza a fost amânată pentru ieri, 29 ianuarie.

Iar ieri, abia după ora 17.00, s-a afişat pe portalul instanţelor soluţia: toţi cei trei suspecţi rămân în continuare în libertate, însă faţă de unul singur, Ştefan Schipor, s-a luat măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, având printre obligaţii să nu părăsească ţara, fără acordul anchetatorilor şi, mai ales, să nu ia legătura cu ceilalţi inculpaţi. Asta, după ce, timp de o săptămână, nu au avut nici măcar această interdicţie, date fiind gravele acuzaţii care li se aduc de către procurorii DIICOT.

 

Droguri aduse din Italia. Printre cumpărători, investigatori sub acoperire

Potrivit unui comunicat al anchetatorilor, toată povestea a intrat în vizorul ofiţerilor Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Suceava în luna decembrie a anului trecut.

Un anume Gheorghe Cristinel Schipor (faţă de care procurorii cer arestarea preventivă, cauza urmând să se judece astăzi) a adus luna trecută, de Crăciun, din Italia, o cantitate mai mare de rezină de canabis (haşiş). O parte din marfă a păstrat-o pentru a o vinde personal, iar o altă parte a împărţit-o mai multor intermediari, printre care şi inculpaţii Ionel Pătrăucean, zis „Bâţa”, şi Ioan Gîză.

Primul, arată anchetatorii, avea rolul de dealer la Vicovu de Sus şi localităţile limitrofe, iar cel de-al doilea trebuia să vândă haşişul în municipiul Suceava şi împrejurimi.

Au intrat pe fir investigatorii sub acoperire, care s-au dat clienţi şi au cumpărat droguri de la suspecţi.

Ultima tranzacţie a avut loc la începutul săptămânii trecute, anchetatorii prinzându-l în flagrant pe Ştefan Schipor, care, susţin cei de la DIICOT, a vândut aproape 100 de grame de rezină de canabis cu 3.500 de lei.

Am încercat să aflăm care au fost argumentele pentru care nu mai sunt cătuşe pentru astfel de acuzaţii, de trafic cu stupefiante, însă reprezentanții instanțelor nu ne-au pus la dispoziţie motivările judecătorilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fără cătuşe, în dosarul flagrantului cu aproape 100 de grame de canabis de săptămâna trecută.
 Vizualizări articol: 1687 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Fără cătuşe, în dosarul flagrantului cu aproape 100 de grame de canabis de săptămâna trecută5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tocană „ca la Bot'șăni” Ai trebuință de: carne macră de porc, untură (sau unt, sau untdelemn), arpagic, roșii, ardei, boia, sare, cimbru și sămânță de mărar. Cum se procedează: Carnea macră de porc, tăiată în bucăți potrivite, se pârpălește nițel... Citeşte