Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 ian 2015 - Anul XX, nr. 22 (5834)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Datorii

Creditele restante ale sucevenilor la sfârşitul anului trecut au fost de peste 100 de milioane de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii care s-au împrumutat la bănci au încheiat anul trecut cu o valoare a creditelor restante de peste 100 de milioane de euro. Potrivit raportului publicat ieri de Banca Naţională a României, restanţele sucevenilor la creditele în lei şi în valută la data de 31 decembrie 2014 erau de 448,8 milioane de lei, adică 100,9 milioane de euro, sumă calculată la cursul mediu anual leu/euro de anul trecut. Din datele publicate de BNR reiese faptul că valoarea creditelor restante ale persoanelor au scăzut considerabil pe parcursul unui an, de la 676,6 milioane de lei la finele anului 2013, la 448,8 milioane de lei la sfârşitul anului trecut.

Scăderi semnificative ale creditelor restante s-au înregistrat atât la împrumuturile în lei, cât şi la cele în valută, contractate de persoanele fizice şi juridice din judeţul Suceava. Astfel, creditele restante în lei au scăzut de la 393,4 milioane de lei la sfârşitul lunii decembrie 2013, la 269,4 milioane de lei la sfârşitul anului 2014. La creditele în valută restante scăderea pe parcursul unui an a fost de la 283,2 milioane de lei la 179,4 milioane de lei.

Din raportul BNR mai reiese faptul că pe parcursul anului trecut sucevenii au avut mai multă încredere în moneda naţională, având în vedere că împrumuturile din bănci în lei au crescut cu câteva zeci de milioane de lei. Dacă la finalul anului 2013 valoarea creditelor în lei era de 1.218 milioane de lei, la data de 31 decembrie 2014 împrumuturile făcute de suceveni în moneda naţională aveau o valoare de 1.257,7 milioane de lei.

În comparaţie cu împrumuturile în lei, nivelul creditelor curente în valută a scăzut pe parcursul anului trecut, de la 1.211,4 milioane de lei (în 2013) la 1.069 milioane de lei la sfârşitul anului 2014.

 

Sucevenii s-au împrumutat mai mult în lei pentru achiziţionarea de locuinţe

Potrivit Băncii Naţionale a României, încrederea sucevenilor în moneda naţională s-a observat în special la creditele contractate pentru achiziţionarea de locuinţe. Astfel, creditele în lei contractate de populaţie pentru locuinţe au crescut de la 34,5 milioane de lei, la sfârşitul anului 2013, la 108,4 milioane de lei, la sfârşitul anului 2014. Comparativ, creditele în valută pentru locuinţe au scăzut de la 388,6 milioane de lei în anul 2013, la 377,8 milioane de lei la data de 31 decembrie 2014. Dacă pe parcursul anului trecut au crescut împrumuturile pentru locuinţe, sucevenii au apelat mai puţin la creditele în lei pentru consum. Acestea au scăzut de la 413,1 milioane de lei la 404,6 milioane de lei. O scădere de la 560 de milioane de lei la 467,6 milioane de lei s-a înregistrat şi la valoarea creditelor pentru consum în valută. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Creditele restante ale sucevenilor la sfârşitul anului trecut au fost de peste 100 de milioane de euro.
 Vizualizări articol: 1059 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Creditele restante ale sucevenilor la sfârşitul anului trecut au fost de peste 100 de milioane de euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Potârnichi boierești Ai trebuință de: potârnichi (câte două de fiecare mesean), curățate de pene, puf și măruntaie și pârlite, ulei de măsline, unt, câțiva căței de usturoi, rozmarin, dafin, măghiran, boia de ardei iute, boia de ardei dulce,... Citeşte