Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 ian 2015 - Anul XX, nr. 21 (5833)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Educatori de peste hotare

Tineri voluntari din Malaezia, Brazilia şi Indonezia îi învaţă engleză pe preşcolarii unor grădiniţe sucevene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şase tineri din Malaezia, Brazilia şi Indonezia fac voluntariat în cinci grădiniţe din municipiul Suceava, unde îi ajută pe micuţi să se familiarizeze cu limba engleză, dar şi cu lucruri despre cultura ţării din care provin.

Carolina Prata, din Brazilia, (Grădiniţa „Maria Montessori”), Juliana Bueno şi Amanda Trevisan, tot din Brazilia, (Grădiniţa „1-2-3”), Teh Ean Nee, din Malaezia, (Grădiniţa ”Micul Prinţ”), Guilherme Nogueira, din Brazilia, (Grădiniţa „ABC”) şi Christa Levania, din Indonezia, (Grădiniţa „Gulliver”) stau şase săptămâni în Suceava, pentru stagiul de voluntariat intermediat de organizația AIESEC (Association Internationale des Etudiants en Sciences Economiques et Commerciales).

AIESEC Suceava a selectat şi intervievat voluntarii, experienţa de lucru cu copiii, cunoaşterea limbii engleze şi dorinţa de a împărtăşi informaţii despre cultura ţării lor fiind cerinţe obligatorii în vederea recrutării.

 

Părinţi încântaţi de educatorii veniţi de peste hotare

Tinerii voluntari au între 19 şi 22 de ani şi sunt studenţi. Ei îi învaţă limba engleză pe micuţi prin jocuri, cântece şi activităţi practice.

Doi dintre tineri, Christa Levania, din Indonezia, şi Guilherme Nogueira, din Brazilia, lucrează la Grădiniţa „Gulliver” şi Grădiniţa „ABC”, ambele unităţi situate în cartierul George Enescu. Christa studiază psihologia la o universitate din Australia, iar Guilherme este student la Facultatea de Inginerie Mecanică în Brazilia.

Marcela Matei, directoarea Grădiniţei "Guliver", spune că derulează acest proiect de trei ani, iar părinţii şi profesorii sunt încântaţi de activitatea voluntarilor.

Despre programul de la cele două grădiniţe menţionate, Marcela Matei ne-a precizat că: „În acest an, proiectul cuprinde trei grupe mari de la G.P.P. <Gulliver>, în total 106 preşcolari, şi două grupe mari şi una mijlocie de la G.P.P. <A.B.C.> - 105 preşcolari”,

Totodată, Guilherme Nogueira spune că şi-a dorit să fie implicat într-un proiect unde să poată valorifica şi împărtăşi din cunoştinţele sale.

“Vreau să ies din zona mea de confort. Vreau să-mi îmbunătăţesc engleza, calităţile de lider, să fac faţă unei noi provocări”, povesteşte brazilianul.

Despre standardele grădinițelor din Suceava, voluntarii de peste hotare nu au avut decât cuvinte de laudă, la fel şi despre personalul din grădiniţe.

„Desigur, cu toţii au spus, în primul rând, că aici e foarte frig, însă iubesc zăpada. De partea cealaltă, au apreciat educatoarele din grădiniţele unde lucrează ca fiind ataşate de copiii de la grupă, fiind pasionate de meseria lor”, a menţionat Raluca Şutu, reprezentant AIESEC Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tineri voluntari din Malaezia, Brazilia şi Indonezia îi învaţă engleză pe preşcolarii unor grădiniţe sucevene.
 Vizualizări articol: 1737 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Tineri voluntari din Malaezia, Brazilia şi Indonezia îi învaţă engleză pe preşcolarii unor grădiniţe sucevene5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti „Șuba” sau Salată rusească cu scrumbie afumată Nu știu cum se face dar, auzind vorbindu-se olteneşte, gândul îmi fuge imediat la prietenul Ion Cernei, jurnalist basarabean şi un pătimaş căutator al adevărulu. Pe vremea podurilor de flor, o localitate din Basarabia, numită... Citeşte