Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 ian 2015 - Anul XX, nr. 21 (5833)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vama

Şase fraţi minori, luaţi de stat după ce au fost neglijaţi de cei care le-au dat viaţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şase fraţi din Vama, cu vârste cuprinse între 8 luni şi 14 ani, au ajuns în grija statului după ce au fost neglijaţi de ambii părinţi. Copiii asistau deseori la certurile dintre părinţi, pe fondul consumului de alcool. Mama copiilor părăsea deseori domiciliul după ce era bătută cu cruzime de soţul ei.

Fiica cea mare a familiei a fost internată în regim de urgenţă la Centrul de Primire în Regim de Urgenţă Suceava încă de anul trecut, din luna august. În prezent, minora beneficiază de o măsură de protecţie într-un centru social din municipiu. Între anii 2002-2012, minora a fost crescută de un asistent maternal profesionist, dar mama a solicitat reintegrarea copilei în familie, motivând că o să aibă grijă de ea şi nu o va neglija. Chiar şi după ce fata cea mare le-a fost luată de stat, părinţii tot nu şi-au corectat comportamentul, nu au renunţat la alcool şi nici la violenţe.

 

Lăsaţi nesupravegheaţi, fără nici un ajutor

Săptămâna trecută, pe 20 ianuarie, reprezentanţii Primăriei Vama au anunţat Direcţia de Asistenţă Socială Suceava că mama minorilor a plecat de la domiciliu de mai mult timp, fraţii rămânând în grija tatălui. Asistentul social din cadrul Primăriei Vama a constatat că tatăl nu este în stare să se ocupe de creșterea, îngrijirea, supravegherea și educarea copiilor şi a sunat la Protecţia Copilului.

Purtătoarea de cuvânt a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului  (DGASPC) Suceava, Nicoleta Daneliuc, a spus că „mama copiilor pleca în mod repetat de la domiciliu, neținând legătura cu familia, lăsând copiii nesupravegheați. Pe 16 august 2014, am fost sesizați că mama copiilor, împreună cu fiica sa în vârstă de 8 ani, a plecat de la domiciliu de o săptămână și nu a ținut legătura cu familia decât telefonic, tatăl neștiind unde se află soţia şi fiica sa. Ceilalți copii au rămas în îngrijirea tatălui, însă, din cauza condițiilor improprii de trai, tatăl nu s-a putut ocupa de aceştia şi a solicitat o măsură de protecţie”.

 

Cel mai mic copil a avut nevoie de internare în spital

Este greu de crezut, dar cei cinci fraţi rămaşi în familie erau hrăniți doar cu lapte, iar condițiile igienico-sanitare din locuință și cele de igienă personală erau total necorespunzătoare.

Am aflat de la reprezentanţii Protecţiei Copilului că ambii părinți sunt cunoscuţi drept  consumatori de băuturi alcoolice, însă mama era cea care pleca mai des de acasă, după ce era bătută de soţul ei. Cel mai mic copil al familiei se află în prezent internat la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean Suceava, urmând a fi externat astăzi şi dat în grija unui asistent maternal profesionist.

„Ceilalţi patru copii au fost preluaţi de Serviciul de Urgenţe din cadrul DGASPC, la cererea tatălui, pe 20 ianuarie, şi se află internaţi într-un centru de plasament din judeţ. Cazul acestor fraţi a fost înaintat în instanţă, pentru stabilirea măsurii de protecţie pentru fiecare din cei cinci copii, deoarece mama nu a putut fi găsită pentru a-şi da acordul cu privire la instituirea măsurii de protecţie”, a completat Nicoleta Daneliuc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şase fraţi minori, luaţi de stat după ce au fost neglijaţi de cei care le-au dat viaţă.
 Vizualizări articol: 1402 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 3 voturi
Şase fraţi minori, luaţi de stat după ce au fost neglijaţi de cei care le-au dat viaţă2.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti „Șuba” sau Salată rusească cu scrumbie afumată Nu știu cum se face dar, auzind vorbindu-se olteneşte, gândul îmi fuge imediat la prietenul Ion Cernei, jurnalist basarabean şi un pătimaş căutator al adevărulu. Pe vremea podurilor de flor, o localitate din Basarabia, numită... Citeşte