Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 ian 2015 - Anul XX, nr. 21 (5833)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Umanitar

O familie necăjită din satul Dragomirna, ajutată de câţiva suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Câţiva oameni cu suflet din Suceava au vizitat la sfârşitul săptămânii trecute o familie nevoiaşă din satul Dragomirna, comuna Mitocu Dragomirnei, care trăieşte la limita sărăciei. Familia Virginel şi Maria Gloria Pandil are nouă copii minori şi cu toţii locuiesc în două camere modeste. Pe 23 ianuarie, Adrian Hari Bidu, Raluca Simona Moroşanu, Dumitriţa Maria Bazic şi Laura Cristina Moroşanu au ajutat această familie cu alimente, haine, lenjerie, pături.

Nu este prima dată când aceşti oameni de bine şi-au deschis inima şi le-au oferit un mic sprijin copiilor săraci din familia Pandil. Înainte de sărbătorile de iarnă, copiii au primit daruri de la grupul de prieteni din Suceava. Am aflat de la Gheorghina Cojocar, asistent social în cadrul Primăriei Mitocu Dragomirnei, că familia Pandil primeşte lunar ajutor social în valoare de 368 de lei şi alocaţii pentru copii în valoare 378 de lei. „Această familie merită ajutată. Sunt oameni necăjiţi, dar care nu au creat probleme autorităţilor. Fac muncă în folosul comunităţii. Îşi trimit copiii la şcoală. Tatăl copiilor mai munceşte ocazional prin sat, iar mama se ocupă exclusiv de creşterea şi îngrijirea copiilor. Au doar doi ari de pământ arabil, iar în cele două camere locuibile, cu o suprafaţă de 50 de metri pătraţi, au o sobă şi câteva paturi”.

Raluca Simona Moroşanu ne-a spus că va continua să ajute această familie. „Sunt oameni muncitori, nu fac probleme nimănui şi cred că merită să fie ajutaţi. Copiii sunt cuminţi, unii învaţă bine la şcoală şi au nevoi de rechizite, hăinuţe, dar şi alimente. Noi ne-am gândit să o botezăm pe mezina familiei, în luna martie”, a completat Raluca Simona Moroşanu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O familie necăjită din satul Dragomirna, ajutată de câţiva suceveni.
 Vizualizări articol: 5281 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
O familie necăjită din satul Dragomirna, ajutată de câţiva suceveni3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti „Șuba” sau Salată rusească cu scrumbie afumată Nu știu cum se face dar, auzind vorbindu-se olteneşte, gândul îmi fuge imediat la prietenul Ion Cernei, jurnalist basarabean şi un pătimaş căutator al adevărulu. Pe vremea podurilor de flor, o localitate din Basarabia, numită... Citeşte