Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 ian 2015 - Anul XX, nr. 21 (5833)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Transfer

Clădirea fostei vămi din Văşcăuţi ar putea ajunge în administrarea primăriei din Muşeniţa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Clădirea în care a funcţionat Punctul de Trecere a Frontierei din satul Văşcăuţi, comuna Muşeniţa, care este proprietate privată a judeţului Suceava, ar putea trece în administrarea Consiliului Local al comunei Muşeniţa. O solicitare în acest sens a fost făcută la Consiliul Judeţean luna trecută de conducerea Primăriei Muşeniţa. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alexandru Rădulescu a declarat că solicitarea autorităţilor locale din Muşeniţa este motivată de faptul că acel imobil ar putea fi utilizat pentru realizarea unor proiecte cu fonduri europene sau pentru desfăşurarea activităţilor curente ale primăriei. Rădulescu a ţinut să precizeze că terenul pe care este amplasată construcţia este proprietatea comunei Muşeniţa, iar clădirea fostei vămi aflată în administrarea Consiliului Judeţean este în prezent în conservare, nefiind utilizată.

„În aceste condiţii, coroborat cu faptul că în bugetul Consiliului Judeţean nu se justifică angajarea unor cheltuieli privind întreţinerea acestui imobil, considerăm oportună constituirea unui drept de administrare în favoarea Consiliului Local al comunei Muşeniţa, conferindu-se posibilitatea juridică pentru avansarea unor cheltuieli privind gestionarea şi exploatarea eficientă a acestui imobil”, a spus Rădulescu. Trecerea imobilului în care a funcţionat fosta vamă din Văşcăuţi din administrarea judeţului Suceava în administrarea Primăriei Muşeniţa va fi supusă aprobării deliberativului judeţean în şedinţa de vineri, 30 ianuarie.

 

Imobilul este evaluat la 121.000 de lei

Clădirea în suprafaţă de 225 de metri pătraţi împreună cu împrejmuirile este evaluată la 121.000 de lei. Trebuie spus că investiţia în Punctul de Trecere a Frontierei de la Văşcăuţi a fost realizată de Consiliul Judeţean şi a fost finalizată în 1999. Printr-o hotărâre de guvern din anul 2000 s-a aprobat trecerea cu plată a acestor clădiri, precum şi a terenului aferent, din proprietatea judeţului Suceava în proprietatea statului, însă protocolul nu a mai fost semnat. În 2009, Consiliul Judeţean a scos clădirea respectivă la vânzare prin licitaţie publică, dar nici această procedură nu a mai fost finalizată. Punctul de trecere a frontierei Văşcăuţi a fost închis definitiv în noiembrie 2008, având în vedere nivelul extrem de redus de treceri şi faptul că acesta nu îndeplineşte standardele Schengen.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Clădirea fostei vămi din Văşcăuţi ar putea ajunge în administrarea primăriei din Muşeniţa.
 Vizualizări articol: 1284 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Clădirea fostei vămi din Văşcăuţi ar putea ajunge în administrarea primăriei din Muşeniţa5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti „Șuba” sau Salată rusească cu scrumbie afumată Nu știu cum se face dar, auzind vorbindu-se olteneşte, gândul îmi fuge imediat la prietenul Ion Cernei, jurnalist basarabean şi un pătimaş căutator al adevărulu. Pe vremea podurilor de flor, o localitate din Basarabia, numită... Citeşte