Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 ian 2015 - Anul XX, nr. 18 (5830)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fără milă

Infractori periculoşi care au bătut şi tâlhărit bătrâni, „mieluşei” la reconstituire

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Judiciariştii Serviciului de Investigaţii Criminale au reuşit să reţină trei suspecţi  acuzaţi că în ultimele două săptămâni au bătut şi tâlhărit mai mulţi bătrâni, pe care i-au atacat în propriile gospodării, după lăsarea întunericului.

Joi seară, o armată de poliţişti a descins la Dumbrăveni şi a efectuat patru percheziţii, trei la domiciliile suspecţilor şi una la o locuinţă în care existau informaţii că ar fi fost depozitate bunurile sustrase de la victime.

Tot joi seară, oamenii legii au făcut reconstituirea faptelor cu doi dintre suspecţi, care şi-au recunoscut faptele, Tiberiu Nechifor (19 ani) şi George Podaru (22 de ani).

Un al treilea suspect, Cristian Faraon (33 de ani), a negat că ar fi implicat în tâlhăriile de care este acuzat, deşi în casa lui au fost găsite două căciuli tip cagulă, una de culoare verde şi una roşie, de Moş Crăciun, cu orificii prevăzute în dreptul ochilor şi al gurii. 

„M-am mascat de Crăciun”, i-a făcut suspectul să râdă pe anchetatori.

Vineri seară, în jurul orei 19.00, cei trei tineri din Dumbrăveni au fost duşi în faţa magistraţilor Judecătoriei Suceava, cu propunere de arestare preventivă. La ora închiderii ediţiei, judecătorul de serviciu nu-şi anunţase încă decizia privind admiterea sau respingerea propunerii procurorilor.

Pe lângă tâlhării, cei trei sunt cercetaţi şi în alte dosare de furt.

 

Patru bătrâni, tâlhăriţi în aceeaşi noapte. „M-au pus jos, mi-o băgat căciula în gură”

Primele tâlhării reţinute în sarcina suspecţilor au avut loc în noaptea de 16 spre 17 ianuarie a.c..

Vladimir N., în vârstă de 75 de ani, s-a trezit în noapte, în jurul orei 1.00, cu doi necunoscuţi în casă, care l-au luat la bătaie. L-au lovit cu pumnii şi picioarele şi chiar cu o tigaie în cap. I-au luat 700 de lei dintr-un portofel şi un telefon mobil.

Cu câteva ore înainte, fusese atacat un alt bătrân, Ambrozie G., de 78 de ani. „Am auzit bătăi în uşă. <Care eşti acolo?> Nu a răspuns nimeni. Becul de afară nu mai mergea. Când am ieşit să văd ce se întâmplă, mi-o tras aici (arătând înspre un ochi), m-au pus jos, mi-o băgat căciula în gură. <Banii! Că te omor amu-ia>. Numai eu ştiu cum m-am târâit în casă... De atunci, dorm numai cu frică”, mărturisea cu ochii în lacrimi Ambrozie G..

Mai avea 5 lei din pensie şi tâlharii i-au luat acei bani şi un telefon mobil.

 

Soţ şi soţie, atacaţi. Tâlharii aruncau cu pietre pe acoperiş, să-i facă să iasă din casă

În aceeaşi noapte, pe la 21.30, tâlharii s-au dus şi la gospodăria Ştefaniei U., în vârstă de 70 de ani, care se afla la domiciliu, împreună cu soţul ei.

Septuagenara le-a spus poliţiştilor că a auzit zgomote pe acoperiş şi a ieşit să vadă ce se întâmplă. De fapt, tâlharii aruncau cu pietre, să o facă să iasă din casă pe victimă. Şi au făcut-o. Când femeia a ieşit în curte au tăbărât pe ea două persoane. „Au lovit-o cu pumnii, femeia a căzut, însă autorii au continuat să o lovească”, explică poliţiştii. Norocul femeii a fost că din casă a ieşit soţul ei, însă acesta a fost nevoit să se refugieze într-o anexă a locuinţei pentru a se apăra de pietrele aruncate în direcţia sa de către agresori.

„Mi-a bătut inima şi m-a durut în piept de am zis că îmi pocneşte inima, nu altceva... Mi-au fărmat gura... şi pe la urechi am rană... Dacă nu ieşea Dorin (n.r. - soţul victimei), poate cine ştie unde eram acum”, se gândeşte Ştefania U. la ce-i mai rău.

 

Au băgat în spital o bătrână de 82 de ani. „Au bătut-o, au târât-o într-o anexă şi au ameninţat-o cu moartea”

Săptămâna aceasta  a fost internată în Spitalul Judeţean o femeie în vârstă de 82 de ani, cu faţa tumefiată de la lovituri. Bătrâna, Elisabeta A., din Siminicea, a povestit că în seara zilei de 20 ianuarie a.c., a fost lovită cu  pumnii și picioarele în zona corpului și a feței de două  persoane necunoscute.  

Era în jurul orei 22.00 când a auzit câinii lătrând. A ieşit în curte, iar aici a fost atacată de doi indivizi pe care nu îi cunoştea. „Au început să o lovească în zona feţei, iar după ce a căzut la pământ şi în alte zone ale corpului, ulterior fiind târâtă în anexa în care dormea, unde cele două persoane au amenințat-o cu moartea şi i-au cerut banii”, declara vineri purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, subcomisarul Ionuţ Epureanu, precizând că din casa bătrânei de 82 de ani au fost furaţi 50 de lei şi un telefon mobil.

„S-a dispus reţinerea celor trei suspecţi sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie calificată. Totodată, faţă de aceştia urmează să se extindă cercetările şi cu privire la mai multe infracţiuni de furt”, a anunţat vineri subcomisarul Epureanu.

În imaginile făcute publice de reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, de la percheziţii şi reconstituire, cei trei suspecţi par nişte „mieluşei”, iar doi dintre ei au recunoscut toate faptele comise, mărturisind şi fapte de furt, dar şi locuri în care au ascuns diferite bunuri sustrase.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Infractori periculoşi care au bătut şi tâlhărit bătrâni, „mieluşei” la reconstituire.
 Vizualizări articol: 5648 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Infractori periculoşi care au bătut şi tâlhărit bătrâni, „mieluşei” la reconstituire5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei