Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 ian 2015 - Anul XX, nr. 17 (5829)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Semne de întrebare

Selecţia elevilor pentru Olimpiada judeţeană de şaj, contestată de un maestru al sportului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava va găzdui sâmbătă, 24 ianuarie, faza judeţeană a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar la şah, competiţie în urma căreia cei mai buni elevi din judeţ vor reprezenta Suceava la etapa naţională a competiţiei.

20 de pasionaţi ai sportului minţii îşi vor da concursul la etapa judeţeană, însă antrenorul Mihai Burduja, maestru al sportului şi preşedinte al secţiei de şah din cadrul Clubului „Rarăul” Câmpulung Moldovenesc, pune sub semnul întrebării procedura de selecţia a acestora.

Potrivit maestrului, numeroşi copii dornici să-şi întreacă puterea minţii lângă tabla de şah, elevi valoroşi care ar face faţă cu brio etapei naţionale a olimpiadei, nu au fost selectaţi pentru a intra în cursa de sâmbătă, fie din ignoranţa profesorilor de sport de la clasă, fie din pricina slabei promovări a olimpiadei.

„Nu toţi cei care sunt interesaţi de acest concurs au aflat la timp de el. În unele situaţii, profesori de sport, care nu urmăresc neapărat ca elevii lor să facă performanţă în şah, nu au anunţat şi nici nu au realizat o selecţie în rândul şcolarilor pentru participarea la olimpiadă. În unele localităţi nu este cunoştinţă de acest concurs. Au rămas în afara selecţiei elevi extrem de valoroşi, care ar fi meritat să fie acolo. Nu le-a zis nimeni, nu au fost informaţi”, atrage atenţia Mihai Burduja.

Acesta a mai specificat că la clubul din Câmpulung Moldovenesc, 32 de elevi de gimnaziu studiază şahul, aceştia pregătindu-se sâmbătă de sâmbătă.

Din cauza subfinanţării clubului şahiştilor de la Câmpulung, şcolarii nu pot participa la o serie de competiţii organizate în ţară, olimpiadele fiind singurele concursuri unde se asigură plata transportului, a cazării etc.

„Măcar la olimpiade şi-ar fi dorit să meargă aceşti copii, acolo ar fi putut să se remarce şi să câştige premii”, a mai spus Burduja.

 

Inspectorul şcolar de specialitate: „S-a organizat câte o etapă de selecţie în fiecare şcoală”

Adrian Boicu, inspector de educaţie fizică şi sport din cadrul Inspectoratului Şcolar Suceava, a precizat că această situaţie nu i-a fost adusă la cunoştinţă de Mihai Burduja, evidenţiind că la nivelul fiecărei şcoli s-au organizat selecţii pentru olimpiada judeţeană.

„S-au organizat faze şcolare, pe localitate, urmând etapa judeţeană şi cea finală. La manifestarea de sâmbătă vor participa 20 de elevi, 10 fete şi 10 băieţi. Doi dintre ei vor reprezenta Suceava la faza naţională. Consider că fiecare şcoală şi-a promovat elevii cei mai buni în materie de şah”, a declarat Adrian Boicu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Selecţia elevilor pentru Olimpiada judeţeană de şaj, contestată de un maestru al sportului.
 Vizualizări articol: 1586 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Selecţia elevilor pentru Olimpiada judeţeană de şaj, contestată de un maestru al sportului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei