Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 ian 2015 - Anul XX, nr. 15 (5827)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ediţia 2014-2015

Peste 800 de elevi suceveni de clasa a III-a participă la ECOlimpiada Elevilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

835 de elevi suceveni de clasa a III-a s-au înscris în proiectul educaţional ECOlimpiada Elevilor, competiţie naţională pe teme de mediu, care urmăreşte să îi determine pe cei mici să fie responsabili cu resursele naturale.

Totodată, concursul îşi propune familiarizarea elevilor cu procesul de colectare separată a deşeurilor de ambalaje şi cu cel de reciclare.

Olimpiada se află la cea de-a treia ediţie, fiind demarată de Eco-Rom Ambalaje, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice.

Elevii suceveni înscrişi au solicitat auxiliarul „Învăţăm să reciclăm ambalajele”, oferit gratuit în şcoli de iniţiatorii proiectului, cu scopul de a întâmpina elevii cu noi informaţii esenţiale privind colectarea separată şi reciclarea deşeurilor de ambalaje.

În următoarea perioadă, sub îndrumarea profesorilor, toţi cei 835 de elevi de clasa a III-a vor parcurge manualul, iar la final vor realiza o lucrare scrisă cu principalele învăţături deprinse din auxiliar.

Astfel, prima etapă a competiţiei ECOlimpiada Elevilor are caracter didactic şi propune o serie de lecţii educative despre protecţia mediului înconjurător, în timp ce în a doua etapă a programului participanţii îşi evaluează cunoştinţele într-un concurs de lucrări scrise.

Aceste compuneri vor fi notate de învăţătorii de la clasă, care vor nominaliza cea mai bună lucrare în etapa finală a competiţiei, înregistrând-o pe site-ul www.colecteazaselectiv.ro. Aici, un juriu format din reprezentaţii Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice şi Eco-Rom Ambalaje realizează o ultimă departajare, după originalitate, respectarea normelor de redactare şi respectarea temei propuse. Totodată, compunerile pot fi evaluate şi prin vot unic, în perioada 20 aprilie – 10 mai 2015.

La final, elevii care au redactat cele mai reuşite lucrări, alături de cadrele didactice implicate, vor fi premiaţi.

În cadrul primelor două ediţii, 33.593 de elevi şi 1.359 de cadre didactice din 58 de oraşe au răspuns pozitiv proiectului ECOlimpiada Elevilor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 800 de elevi suceveni de clasa a III-a participă la ECOlimpiada Elevilor.
 Vizualizări articol: 1515 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 800 de elevi suceveni de clasa a III-a participă la ECOlimpiada Elevilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei