Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 ian 2015 - Anul XX, nr. 15 (5827)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Verificări

Biroul prefectului de Suceava, "periat" de procurorii DNA

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au descins ieri la sediul Prefecturii Suceava şi la Primăria Brodina. Acţiunea a început în jurul orei 11.00 şi a durat aproximativ trei ore, iar la final anchetatorii au plecat cu mai multe documente.

La Prefectură a fost vizat doar biroul prefectului Florin Sinescu, iar la uşă a fost instalat un jandarm care nu a permis accesul nici unei persoane străine. În intervalul în care a durat „vizita” celor de la DNA, şefa Compartimentului Juridic a fost chemată de mai multe ori cu diferite dosare, din care anchetatorii au luat o serie de documente.

Acestea vor fi analizate zilele următoare şi se va lua o decizie în ceea ce priveşte mersul dosarului penal înregistrat la DNA Suceava.

Prefectul Florin Sinescu a refuzat să facă vreo declaraţie cu privire la scopul acţiunii procurorilor DNA.

O acţiune similară s-a derulat în acelaşi interval şi la Primăria Brodina, unde a fost vizat biroul primarului Vasile Viorel Melen, dar şi cel al serviciului de contabilitate.

 

Casele distruse şi refăcute după inundaţiile din 2008, miezul acţiunii DNA

După câte se pare, acţiunea procurorilor anticorupţie vizează construcţia unor case distruse la Brodina după inundaţiile din 2008.

La acea vreme, şase case au fost luate de ape, iar Guvernul a alocat câte 100 de milioane de lei vechi pentru fiecare locuinţă distrusă. Casele trebuiau ridicate la roşu şi predate oamenilor afectaţi de calamităţi.

Sarcina de a reface casele le-a revenit celor de la Test Prima, care în intervalul 2008-2009 au reuşit să finalizeze lucrările. Pe parcurs, între Primăria Brodina şi Test Prima s-au încheiat mai multe acte adiţionale, iar casele au fost finalizate integral şi nu la roşu, aşa cum se stipula într-o ordonanţă de urgenţă emisă de Guvern în 2008.

Pentru aceste lucrări, Test Prima a primit cei 600 de milioane de lei vechi proveniţi de la Guvern, plus încă aproximativ două miliarde de lei vechi din bugetul Primăriei Brodina. Totuşi suma care trebuia achitată către Test Prima era mult mai mare.

Din actele adiţionale încheiate între cele două părţi, Primăria Brodina mai avea de plătit 4,6 miliarde de lei vechi. Această sumă nu a mai fost achitată, iar în 2012 Test Prima a acţionat în instanţă primăria, iar în cursul anului 2014 a câştigat procesul. Între timp, între Primăria Brodina şi Test Prima s-a ajuns la o înţelegere şi cei 4,6 miliarde de lei vechi se vor plăti în mai multe tranşe, începând cu luna februarie a acestui an.

În ceea ce priveşte Prefectura Suceava, la vremea respectivă Guvernul a trimis în teritoriu o serie de materiale de construcţii necesare refacerii caselor afectate de inundaţii. Cel mai probabil DNA verifică acum modul în care au fost distribuite acele materiale de construcţii şi dacă la mijloc este vorba de fapte cu caracter penal.

 

Detalii suplimentare vor apărea zilele acestea

Trebuie spus că după acţiunea de ieri nici o persoană nu a fost reţinută şi dusă pentru audieri la sediul DNA Suceava.

Din primele informaţii, de la Prefectura Suceava şi de la Primăria Brodina s-au ridicat documente care vizează sume de bani gestionate abuziv de administraţia locală. De asemenea, ancheta are în vedere şi relaţiile dintre reprezentantul Prefecturii şi cel al Primăriei privind eventuale fapte de corupţie.

De asemenea, Mihaela Mihai, şefa DNA Suceava, a precizat că după ce vor fi analizate documentele ridicate în cursul zilei de ieri va fi remis un comunicat de presă în care vor fi oferite detalii suplimentare despre acest dosar penal.

În acest moment se efectuează cercetări în rem, adică în ceea ce priveşte fapte, nu şi persoane.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Biroul prefectului de Suceava, "periat" de procurorii DNA.
 Vizualizări articol: 7055 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Biroul prefectului de Suceava, "periat" de procurorii DNA4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Coruptie generalizata trimis de
(21 ian 2015, 11:11:36
Noi stim de 25 de ani ca in aceasta tara blestemata se fura ca in codru.Tot ce misca.In locul lui Ceausescu au venit tot ei,vechii comunisti si securisti care au inceput sa practice capitalismul salbatic.Au furat tot ce se poate.Padurile,cladirile,bogatiile solului.Au distrus totul.Toata industria romaneasca,agricultura,sisteme de irigatii.Au distrus visele si sperantele oamenilor.Se estimeaza ca anual se sifoneaza din banul public 5 miliarde de euro.Pe toate caile posibile.Lucrari de investitii cu devizele umflate,comisioane babane,licitatii trucate,salarii si prime uriase pentru anumite companii de stat,tot felu de sporuri si premii pentru anumite companii de stat.Se fura banii din fondul de sanatate.Cei care se erijeaza in conducatorii tarii,parlamentari si guvernanti duc o viata de vis.Sunt putrezi de bogati,au o gramada de privilegii .
2.   Coruptie generalizata trimis de
(21 ian 2015, 11:16:19
Cand vizitezi un oras iti dai seama imediat ce fel de edil are.daca orasul arata catastrofal,cu infrastructura varza,murdar si plinde caini vagabonzi,fara stadion,sala polivalenta,cinematograf,ce spui???Ca ceva e in neregula.ca se intampla ceva cu taxele si impozitele locuitorilor.Ca firmele clientelare nu executa lucrarile corespunzator si la valoarea corecta.Ca licitatiile nu sunt in regula.Ca banii de la buget ajung in alta parte.
O explicatie trebuie sa fie.Sa fie vorba doar de nepasare ,lipsa de interes si neprofesionalism?Nu cred.
3.   Coruptie generalizata trimis de
(21 ian 2015, 11:20:25
Ieri se faceau comentarii aici la primarul Olarean si la Radauti.Imi voi permite sa redau comentariul trimis de FASIA pentru a-mi argumenta dizertatia:
"Ma uit cu stupefactie la lipsa de reactie a locuitorilor din acest orasel de provincie Radauti unde domneste o stare morbida, mizerie, asfaltul plin de cratere, casele darapanate, iz de saracie si lipsa unui teatru, unui cinematograf sau a unor locuri de distractie pentru tineret.In oraselul asta mort exista baruri su nemiluita si in rest nimic care sa atraga turistii.Invetitii nu s-au facut de ani buni, de furta de fura la maxim si contribuabilii supusi si imbatati de saracie si lipsa de cultura nu au reactie de a schimba ceva macar pentru generatiile viitoare.Este grotesc peisajul din acest fost minunat orasel bucovinean si aceasta schimbare in urat se datoreaza in mare masura si cetatenilor acestui loc.Primarul nu s-a ales singur ci a fost ales de populatie.Cred ca se observa cu ochiul liber lipsa de implicare a cetatenilor.Oamnei buni : VA MERITATI SOARTA si IATA REZULTATELE NEPASARII IN MASA A VOASTRA!!!!!!!!!!!"

4.   Coruptie generalizata trimis de
(21 ian 2015, 11:25:45
Ce este uimitor este faptul ca in momentul cand am citit comentariul am crezut ca este vorba de Suceava.Se potriveste perfect.Dar asa cum a observat corect prietenul nostru Taz ,radautenii nu sunt inerti.Rădăuțiul ESTE un oraș deosebit de dinamic, cel puțin sub aspectul frământărilor transformatoare. Rădăuțiul mocnește și clocotește la foc mic.Si Taz motiveaza:
"În fapt, care este bilanțul anului 2014 în Rădăuți?
- una bucată primar arestat;
- una bucată judecător arestat;
- una bucată judecătoare suspendată;
- una bucată „om de afaceri” arestat;
- una bucată Consiliu Local dizolvat (pe fond, deocamdată);
- una bucată șef poliție municipală – schimbat;
- una bucată prim-procuror Parchet de pe lângă Lege – schimbat din funcție;
- una bucată președintă Judecăcătorie – schimbată din funcție;
- una bucată manager spital – schimbat din funcție."
In fata acestei evidente Taz concluzioneaza magistral:
"Suceava cea mămăligoasă poate să privească admirativ la Rădăuți.
Iar locuitorii Sucevei, când vor vrea să treacă prin Rădăuți, pot să-și ia cu ei și pașaportul.
Căci intrarea mămăligarilor suceveni în cel mai VIU oraș al județului se face numai pe bază de pașaport.
AM ZIS!"

4.1  RE: Coruptie generalizata trimis de
(21 ian 2015, 12:53:43
thumbs up
5.   Coruptie generalizata trimis de
(21 ian 2015, 11:32:52
In aceasta poveste incalcita de la Brodina apare si firma Test Prima a lui Juravlea.daca citesti despre aceasta firma pur si simplu te inspaimanti in cate scandaluri si dosare este implicata.sa purcedem:
"Compania SC Test Prima SRL, deţinută de pastorul şi omul de afaceri sucevean Viorel Juravlea, este abonată constant la contractele încheiate cu statul român, din fonduri europene.n 1992, pastorul Viorel Juravlea de la Biserica Penticostală din cartierul sucevean Iţcani şi-a înfiinţat propria companie. Obiectul principal de activitate al firmei: lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale. În subsidiar, stau „la vedere” alte opt domenii de activitate. De la magazine mixte şi până la depozit de produse proprii, parc şi comercializare piese auto, spaţii de cazare, staţii de betoane, birou de proiectări şi testări, analize tehnice ba chiar şi patiserie. Cu o cifră de afaceri de aproximativ 6 milioane de euro, în 2010, şi 133 de angajaţi, într-o uşoară scădere faţă de anii precedenţi, potrivit ultimelor date înregistrate la Registrul Comerţului, pastorul de la Iţcani nu stă deloc rău la capitolul afaceri.
6.   Coruptie generalizata trimis de
(21 ian 2015, 11:38:55
"Viorel Juravle, patronul SC Test Prima SRL, nu mai are nici o limită. Fără să ţină cont de vreo normă în domeniu, fără să aibă autorizaţie şi fără să-i pese măcar cât negru sub unghie de autorităţile statului, oamenii lui Viorel Juravle au intrat în albia râului Suceava, de unde au exploatat balast.
Totul s-a derulat hoţeşte, în miez de noapte, pentru ca nimeni să nu observe şi să nu reclame ilegalităţile celor de la Test Prima.Reprezentanţii SGA Suceava spun că firma lui Viorel Juravle nu avea autorizaţie de exploatare a balastului din acea zonă. „Firma Test Prima a avut autorizaţie de exploatare pentru acest perimetru doar până în 2011. Pentru acest an nu avea dreptul să exploateze de aici, iar ceea ce s-a întâmplat este total ilegal. Chiar tâlhărie, având în vedere că operaţiunile se derulau pe timp de noapte pentru a nu fi văzuţi de nimeni”, a concluzionat Florin Boeru."

7.   Coruptie generalizata trimis de
(21 ian 2015, 11:43:33
"Viorel Juravle, administratorul unei firme care se ocupa cu diverse afaceri în judetul Suceava, de la constructii si gestionarea deseurilor menajere si pâna la activitati de comert, este cercetat penal de catre politisti.Viorel Juravle, administratorul SC Test Prima SRL Suceava, este acuzat ca nu a anuntat autoritatile despre faptul ca firma sa utiliza doua betoniere auto furate din Italia.Potrivit oamenilor legii, cele doua autovehicule au fost descoperite la punctul de lucru din Bilca al societatii.Valoarea celor doua betoniere auto se ridica la 160.000 de euro, iar politistii le-au indisponibilizat pâna la finalizarea anchetei."
8.   Bravo Michaela * trimis de
(21 ian 2015, 12:45:28
applauseapplauseapplauseapplauseapplause
-------
* Michaela sin Michail - șef serviciu Teritorial DNA Suceava.

Amu' nu-mi pot abține satisfacția confirmării premoniției enunțate în data de 3 aprilie 2014, la articolul din scorMonitor „Şefa DNA Suceava şi-a propus să eficientizeze lupta împotriva corupţiei”

Apăi, analizând declarația de avere a lu' Michaela sin Michail, concluzionam așa:
„Rădem și glumim, anchetăm și rechizitorim:
Flecăi, lăsând gluma la o parte, am impresia că se cam îmbulinează decorul în gubernie. Astea Simple necesități cam poate să însemne că Michaela NU PUNE BOTUL la ȘPAGĂ. Așa că puteți să vă kăkați în milioanele voastre de euro delapidate, că începe să se audă zăngănit de clanțe nichelate, manufacturate dintr-un oțăl taaare rezistent. Nasoool momentul!”

Se pare că iar ... AM ZIS!devildevildevil

p.s. Michaela Poklonskaya, cum se poate întra într-o audiență la matali?
No, no, no! să nu crezi că voiesc să te întreb de măritiș și să enunț cine știe ce inappropriate proposals.shame on you

Voiesc să-ț povistesc ceva despre niște băietani și niște fete de pe la Judecăcătoria Rădăuți și Parchetul de pe lângă Lege.

Poci să vin într-o zi?kiss
9.   Sunt si sperante trimis de
(21 ian 2015, 17:10:39
In ultimul timp se observa o activitate efervescenta si plina de vitalitate referitoare la activitatea DNA.Doamna Kovesi este de felicitat.Se pare ca dupa 25 de ani politicul nu mai influienteaza activitatea procurorilor.Mai mult DNA este sprijinita si incurajata de UE si Statele Unite.Si la Suceava se observa o emulatie dupa numirea tinerelor doamne procuror.E vorba de noua sefa DNA Suceava Mihaela Mihai si de doamna procuror Ana Maria Chelarasu.Sunt doua doamne tinere,ambitioase si foarte bine pregatite profesional.Sa speram ca baronii locali corupti vor fi trimisi in justitie.Doar nu are sa ramana Moldova fara coruptii ei:)).
*Curtea Supremă a anulat raportul prin care Klaus Iohannis a fost acuzat de incompaibilitate. Decizia judecătorilor închide definitiv disputa dintre Iohannis şi Agenţia Naţională de Integritate.
*Curtea Constitutionala a motivat decizia declararii neconstitutionale a ordonantei traseisitilor si a zis clar ca alesii locali care au plecat de la partide vor fi dati afara.URAAAAAAAAAAA scapam de LUNGUUUUUUUUUUUU??????
*Judecătorii CCR dau al treilea avertisment SRI: Legea Big Brother 2 este neconstituţională.udecătorii Curţii Constituţionale (CCR) au decis că prevederile legii privind securitatea cibernetică a României sunt neconstituţionale.Aceasta este a treia lege care implică datele personale ale utilizatorilor de comunicaţii din România, care ar fi ajutat serviciile secrete în munca operativă, însă care pică la CCR din cauză că nu respectă drepturile şi libertăţile garantate de Constituţia României. Anul trecut, judecătorii CCR au respins alte două legi: cea privind obligaţia furnizorilor de telefonie şi internet de a reţine 6 luni datele utilizatorilor şi cea privind obligaţia de a solicita datele personale utilizatorilor de cartele telefonice prepay şi de reţele wifi publice.
In mod normal parlamentul ar trebui dizolvat pentru ca a dat trei legi neconstitutionale care ataca cetatenii tarii.
10.   Sunt si sperante trimis de
(21 ian 2015, 17:18:18
Si daca Curtea Constitutionala tot a spus ca alesii locali traseisti si iubitori de ciolan trebuie sa plece Sa mai vedem odata cine sunt acestia spre a le inalta ode de bucurie pentru ca faptul ca sunt doar niste profitori care isi urmaresc propriul interes si propria inavutire,adica ii doare in pix de alegatorii care ii platesc si care le acorda privilegii regale:
Maria Cojocaru – oraşul Dolhasca, Violeta Zenovia Tăran – comuna Berchişeşti ,Petru Nistor – comuna Mălini,Marinel Bălan – oraşul Frasin, Artimon Ionesi – comuna Frătăuţii Vechi, Daniel Olariu – comuna Hânţeşti, Dumitru Nimiţan – comuna Ciprian Porumbescu, Mihai Senic – comuna Stroieşti ,Dănuţ Gavriliuc – comuna Vereşti.
Gheorghe Fron – comuna Cornu Luncii, Vasile Petroaie – comuna Drăgoieşti, Ioan Oros – comuna Ostra, Ioan Onufrei – comuna Marginea, Ion Vasiliu – comuna Preuteşti, Dorin Rusu – comuna Crucea şi Gheorghe Streangă – Frătăuţii Noi.
ION LUNGU -SUCEAVA, Aurel Olărean-Radauti Ilie Boncheş -Vatra Dornei. Ioan Paval-
Dumbraveni.Astia sunt PRIMARII TRASEISTI.
*LISTA TRASEISTILOR CONSILIERI JUDETENI
Cristina Teodorovici , Brânduşel Nichitean ,Adrian Ispeciuc ,Ioan Piticari, Tiberiu Beldiman, Gheorghe Ghişovan , Raul Gabriel Rotaru, Mihai Creţeanu, Cristian Cuciureanu, Mihai Voloşeniuc , Paul Boncheş, Mihai Artene, Petru Preutescu.
LISTA TRASEISTILOR CONSILIERI LOCALI
Andrei Păduraru , Vasile Mocanu ,Corneliu Vornicu,Daniel Ungurian, Costel Tătăranu , Liviu Cîrlan,Adrian Arămescu.

11.   Lunguuuleee trimis de
(21 ian 2015, 17:20:03
nu fac NICI UN COMPROMIS CU TINE!!! SPUNE DE UNDE APARTAMENTELE DIN ANI REZIDENTIAL??? ARVUNA STADION???
12.   Lungule trimis de
(21 ian 2015, 17:23:00
3 vw passat primite cadou de la mitric pt autorizatie, 2 citroen de la fetcom, 1 skoda de la ambro, nu te-ai mai satura
13.   JEFKAR trimis de
(21 ian 2015, 18:51:55
Domnilor de la DNA noi va asteptam si la MITOCUL DRASGOMIRNEI sa vedeti contracte intre doi cuscri ,mai corect SOLCAN DANUT PRIMAR SI DL JURAVLEA toate contractele timp de 7 ani toate contractele fara licitatie si multe alte afaceri de milioane de euro ca doar na , sint cuscri .,,./,sau poate vret sa vedeti de unde are primarul frumoasa masina AUDY doar un mic comision ,.,.,.cred ca da faliment DNA daca se baga intre cele doua persoane afaceriste pe banii contribuabililor,.,.,
14.   Claudiu trimis de
(21 ian 2015, 19:06:28
la mitoc nu va bagati domnilor ca a primit 70 miliarde lei pentru a face ceva drumuri ,.,.,.,.eiii pentru urmatoarea campanie electorala si daca ati sti cine la ajutat sai primeasca nici nu credeti ,.,.,un domn de la PSD senator ca doar na au fost odata in pnl si na nu se stie poate un primar il poate ajuta sa ajunga la consiliul judetean ca asa se viseaza.,. bani multi de la prosti pentru hoti.,.,securisti sucevei
15.   ... trimis de
(21 ian 2015, 22:27:19
Oare pe cand si primul condamnat definitiv cu executarea pedepsii, ca pana acu' s-a dat doar cu suspendare si drept de recurs.
Daca DNA ar instrumenta profesionist, probabil ca nu s-ar mai intampla asa ceva... deocamdata doar tam tam, atat si nimic mai mult.
Binenteles, nu neg faptul ca cei de la DNA au inceput sa-si faca treaba, dar... daca faci o treaba, atunci fa-o bine. In prezent... cam subtirel, cam subtirel.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei