Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 ian 2015 - Anul XX, nr. 7 (5819)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dispărută în pat

O tânără beată a sunat la 112 şi a anunţat că s-a rătăcit. Forţele mobilizate au găsit-o acasă, dormind

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În jur de 20 de oameni, poliţişti, jandarmi, pompieri şi personal medical, au fost purtaţi pe drumuri, în miez de noapte, de o tânără în vârstă de 27 de ani din comuna Frătăuţii Noi care a sunat la numărul de urgenţe 112 şi a anunţat că s-a rătăcit pe un câmp. După puţin timp, tânăra nu a mai răspuns la telefon, fapt care a mărit şi mai mult alerta autorităţilor. Ea a fost găsită la patru ore după ce a sunat la 112, la domiciliu, unde dormea bine mersi.

 

Alertă majoră: O femeie beată, rătăcită pe câmp, în condiţii de ger

Conform unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la 0.02, o femeie în vârstă de 27 de ani, din comuna Frătăuţii Noi, a sesizat la 112 că a plecat de acasă, din satul Costişa, către satul Baineţ, în comuna Muşeniţa, dar mergând pe scurtătură, pe câmp, s-a rătăcit. Tânăra, Cornelia Nicolescu, a precizat că se afla în zona iazurilor aflate în apropierea satului Climăuţi.

Femeia a fost contactată iniţial de poliţistul de la postul comunal de care aparţine. Femeia i-a spus omului legii că nu-şi dă seama exact unde se află, din cauza întunericului şi a faptului că totul în jur este alb, şi era incoerentă, precizând că a băut în jur de 300 de grame de alcool. După puţin timp, când a fost sunată din nou, femeia nu a mai răspuns, având telefonul închis. Imediat s-a dat alarma, cazul de dispariţie în noapte fiind considerat unul de risc major.

Conform subcomisarului Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, „la nivelul Poliţiei municipiului Rădăuți s-a constituit o echipă complexă de căutare formată din zece poliţişti din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, dar şi poliţişti din cadrul  Poliției municipiului Rădăuți. Având în vedere temperatura scăzută de la ora apelului şi necesitatea identificării persoanei în cel mai scurt timp, au fost aduşi şi cei doi câini de urmă din dotarea Poliției municipiului Rădăuți. De asemenea, au fost cooptat şi echipajul de intervenție al Detașamentului de pompieri Rădăuți, cadre ale  Detașamentului de Jandarmi Rădăuți, cât și un echipaj al ambulanței”.

 

A scăpat ieftin, cu o amendă de 500 de lei

Salvatorii au efectuat căutări pe o distanță de aproximativ patru kilometri, în zona indicată după apelul iniţial, însă nu a fost găsit nici un indiciu cu privire la faptul că în zonă au circulat persoane, câmpul fiind acoperit cu zăpadă.

Un echipaj de poliţie s-a deplasat la un moment dat în satul Costişa, la domiciliul femeii care a sunat la 112. Tânăra a fost găsită acasă, dormind în propriul pat. Se întâmpla în jurul orei 4.00, imediat fiind sistate şi căutările.

După ce şi-a revenit din starea de ebrietate, sâmbătă, tânără de 27 de ani a fost amendată cu 500 de lei, în baza Legii 61/1991, articolul 2, litera 11, pentru alarmarea organelor specializate fără motiv întemeiat.

Reprezentantul poliţiei a ţinut să atragă atenţia că apelurile la 112 trebuie să fie urgenţe şi a făcut apel la mai multă responsabilitate, acţiuni ca cea de vineri noapte implicând resurse umane şi financiare importante.

„Poliţiştii suceveni încurajează cetăţenii să apeleze, cu respectarea normelor legale, numărul de urgenţă 112 şi stimulează colaborarea cu comunitatea într-un mod transparent şi eficient”, a mai transmis subcomisarul Ionuţ Epureanu.

 

Sucevenii folosesc adesea abuziv 112, inclusiv pentru glume proaste

O statistică realizată la nivelul anului 2014 arară cât de des apelurile la 112 nu se dovedesc urgenţe, ba, mai mult, adesea sunt apeluri abuzive ori glume proaste.

Pe parcursul anului trecut, la IPJ Suceava au fost redirecţionate şi înregistrate 28.894 de apeluri prin 112.  Urmare a acestor apeluri, poliţiştii au efectuat aproape 19.000 de intervenţii.

Din totalul apelurilor, 10.315 au reprezentat apeluri abuzive, îndrumări ori reveniri la apeluri. De asemenea, 2.659 de apeluri s-au dovedit sesizări false, care nu s-au confirmat. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O tânără beată a sunat la 112 şi a anunţat că s-a rătăcit. Forţele mobilizate au găsit-o acasă, dormind.
 Vizualizări articol: 5333 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
O tânără beată a sunat la 112 şi a anunţat că s-a rătăcit. Forţele mobilizate au găsit-o acasă, dormind3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei