Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 ian 2015 - Anul XX, nr. 1 (5813)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Finaliste

Trei tinere sucevence sunt printre favoritele premiului pentru Excelenţă Academică în Străinătate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevencele Cristina Bleorţu, Alina Alecsandrina Toporaş şi Carla Baricz sunt trei dintre finalistele Competiţiei pentru Excelenţă Academică în Străinătate, eveniment anual care are drept scop recunoaşterea meritelor studenţilor români care studiază şi se remarcă în cadrul celor mai reputate universităţi de la nivel internaţional.

Concursul ia în calcul rezultatele din anul academic 2013-2014. Premierea tinerilor va avea loc în cadrul Galei Studenților Români din Străinătate, ce se va desfășura la Palatul Parlamentului, la începutul lunii ianuarie.

 

Cristina Bleorţu – studii postuniversitare în Spania şi Elveţia

Cristina Bleorţu se numără printre cei cinci finalişti ai categoriei „Europa post-universitar”. Născută pe 24 iulie 1985, la Suceava, Cristina se descrie ca fiind o persoană tenace, meticuloasă şi pasionată de lingvistică. A urmat studiile de doctorat în cadrul Departamentului de Lingvistică de la Catedra de Limbi Romanice a Universităţii din Zürich, Elveţia, şi în cadrul Departamentului de Lingvistică Spaniolă a Universităṭii din Oviedo, Spania, cu o bursă doctorală “Severo Ochoa“. A studiat filologie la Universitatea “Ştefan cel Mare” din Suceava, iar mai târziu a urmat un master la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi altul la Universitatea din Oviedo. Este editoarea şi traducătoarea principală a primei cărṭi apărute în limba română a maestrului Johannes Kabatek şi autoarea unei serii de articole şi recenzii publicate în reviste de specialitate recunoscute.

 

Carla Baricz – studii postuniversitare în mai multe universităţi din SUA

Carla Baricz este finalistă a categoriei „America de Nord post-universitar”. Carla a plecat în Statele Unite ale Americii la vârsta de 10 ani, copilărind în Connecticut și Florida, unde a terminat școala gimnazială și liceul.

A început studiile universitare la Case Western Reserve University (Cleveland, SUA) în programul prestigios oferit cu sprijinul Cleveland Clinic. Aici a dobândit o bursă integrală la medicină. Pentru că pasiunea vieții sale este literatura, a aplicat pentru transfer după primul an. A obținut licența în Limba și Literatura Engleză și în Literatura Comparată, la Columbia University (New York, SUA), unde a avut o bursă integrală de merit. A urmat studii postuniversitare la Yale University (New Haven), unde a obținut masteratul și M.Phil-ul (Master in Philosophy) în Limba și Literatura Engleză și s-a specializat în Studii Renascentiste. În prezent, îşi compune teza de doctorat – “Playing Parts: Early Modern Two-Part and Sequel Plays, 1490-1690”, la aceeași universitate.

 

Alina Alecsandrina Toporaş – studii în SUA şi Anglia

Alina Alecsandrina Toporaş este nominalizată în cadrul secţiunii „America de Nord universitar”.

În anul academic 2013-2014 a studiat Științe Politice la Drexel University în Philadelphia, Pennsylvania, Statele Unite ale Americii, în cadrul unui program de schimb universitar. În prezent, este în ultimul an la University of Sheffield, Anglia, şi se pregăteşte pentru lucrarea de licență pe tema diasporelor transnaționale. De asemenea, lucrează pentru Conferința Internațională a Studenților din Norvegia care urmează să se desfăşoare în februarie 2015, pe tema corupţiei, unde printre invitați se numără şi Dalai Lama.

 

Norman Manea, printre juraţii competiţiei

Juriul care va desemna cei mai buni studenţi români din străinătate, din anul academic 2013-2014, este format din scriitorul Norman Manea, Ionel Haiduc - preşedinte al Academiei Române în perioada 2006-2014, academicianul Ionel Valentin Vlad, Florin Păun – director adjunct al Oficiului Naţional de Studii şi Cercetări Aerospaţiale al Franţei, Laurenţiu Damian - președintele Uniunii Cineaștilor Români şi Bogdan Miron - medic primar de medicină internă și pneumologie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei tinere sucevence sunt printre favoritele premiului pentru Excelenţă Academică în Străinătate.
 Vizualizări articol: 3872 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.92/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 13 voturi
Trei tinere sucevence sunt printre favoritele premiului pentru Excelenţă Academică în Străinătate4.9513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei