Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 dec 2014 - Anul XIX, nr. 300 (5809)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Tehnică nouă

Două autospeciale pentru intervenţii prin nămeţi şi pe apă, pentru judeţul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava a inaugurat, ieri, două autospeciale şenilate noi, care vor deservi judeţul Suceava pentru intervenţii în condiţii deosebit de grele, pe terenuri foarte accidentate, pe zăpadă şi în mediul acvatic, practic în zone inaccesibile cu alte mijloace ale pompierilor. Una dintre autoşenilate a ajuns la Suceava prin donaţii, mai exact prin redirecţionarea impozitului pe profit, respectiv a impozitului pe venit, pentru activitatea SMURD şi a ISU.

 

De la banii omului de afaceri la completarea sumei de Fundaţia pentru SMURD

În cadrul unei conferinţe de presă organizate ieri, generalul de brigadă Ion Burlui, inspectorul-şef al ISU Suceava, l-a avut ca invitat de onoare pe omul de afaceri sucevean Florin Andronic, cel care, prin redirecţionarea a 20% din impozitul pe profit al companiei sale către ISU Suceava, a oferit un sprijin foarte consistent. Acesta a donat într-o primă fază 12.000 de lei, bani care au fost distribuiţi pentru echiparea cu combinezoane a lucrătorilor SMURD, iar ulterior a donat nu mai puţin de 60.500 de lei pentru achiziţionarea unei autospeciale şenilate.

O astfel de autospecială nouă costă 200.000 de lei. Restul banilor au venit prin Fundaţia pentru SMURD, din banii strânşi din contribuţia de 2% a persoanelor fizice din impozitul pe venit.

Generalul Burlui a explicat importanţa gestului lui Florin Andronic: „În ultimii ani am beneficiat în mai multe rânduri de donaţii, însă elementul de noutate în cazul acestui om este că el a venit în mod deliberat la noi cu intenţia de a dona, şi, mai mult, cu o sumă importantă”. Foarte important este şi că la o astfel de donaţie din partea omului de afaceri, Fundaţia pentru SMURD nu a putut refuza completarea sumei necesare achiziţionării autospecialei.

 

Diplomă de excelenţă şi casca de inspector general, pentru omul de afaceri şi copiii săi

Drept mulţumire, Florin Andronic a primit din partea şefului ISU Suceava o diplomă de excelenţă, însă adevărata surpriză a venit ulterior. Generalul Burlui i-a oferit omului de afaceri, care era însoţit de cei doi copii ai săi, casca sa de inspector general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă al României, cea mai înaltă funcţie din această structură, pe care suceveanul a ocupat-o. Cadoul i-a vizat pe cei doi copii ai omului de afaceri, care, cine ştie, ar putea deveni într-o zi la rândul lor salvatori într-o oarecare formă.

Florin Andronic, managerul unei companii de transport, a ţinut să le transmită mulţumiri colegilor săi, cu ajutorul cărora a reuşit să aibă un an bun în afaceri şi implicit să ajute ISU Suceava.

„Împreună am reuşit să realizăm un profit din care ne-am putut folosi de portiţa lăsată de lege pentru a face sponsorizarea din impozitul pe profit”, a declarat Andronic.

 

Eficienţa autospecialelor şenilate

Revenind la autoşenilate, dacă una a ajuns la ISU prin contribuţiile omului de afaceri şi a Fundaţiei pentru SMURD, a doua, inclusă „la pachet” cu o Dacia Duster şi o remorcă de tractare, a fost achiziţionată cu fonduri europene prin Asociaţia de dezvoltare intracomunitară Euronest, un program prin care s-a achiziţionat tehnică de intervenţie în perioada 2007-2013, însă o parte din sumă a rămas şi pentru 2014.

„Aceste autospeciale pot pătrunde pe terenuri foarte accidentate, şi pe zăpadă, în zonele blocate accesului prin alte mijloace. De asemenea, sunt concepute şi pentru mediul acvatic, pentru o intervenţie rapidă şi salvarea victimelor izolate în apă. Autospecialele au şi un habitaclu cu microclimat interior care permit transportarea rănitului în condiţii bune”, a detaliat eficienţa noilor autospeciale inspectorul-şef Ion Burlui.

Una dintre autoşenilate va deservi zona Suceava-Fălticeni, iar a doua, zona Rădăuţi-Siret, ambele cu risc major de apariţie a cazurilor de înzăpeziri.

În dotarea ISU Suceava va mai intra în perioada imediat următoare o autospecială de transport victime multiple, cu posibilitatea de transport a patru persoane. De asemenea, tot prin programul Euronest, ISU Suceava urmează să mai primească în 2015 şi cinci autofreze.    

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două autospeciale pentru intervenţii prin nămeţi şi pe apă, pentru judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 4824 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Două autospeciale pentru intervenţii prin nămeţi şi pe apă, pentru judeţul Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   La Dorna nu se gandeste nimeni? trimis de
(24 dec 2014, 11:16:12
De ce nu s-a dat una la Vatra Dornei, care e la peste 100 de km de Suceava si e zona muntoasa?
2.   Comentariu trimis de
(24 dec 2014, 11:33:52
pentru ca in zonele de munte nu apar blocaje pe drumuri datorita viscolului. galati, braila ...nu-s in zona de munte si acolo apar tot timpul probleme. fenomentul de inzapezire apare in zonele deschise (stroiesti, cumparatura, ratos)
3.   Hai nu zau... trimis de
(24 dec 2014, 18:34:58
Dar cand trebuie sa nasca o amarata ce locuieste in varful muntelui cu ce ajungi la ea...nici vara nu poti urca cu ambulanta.
3.1  RE: Hai nu zau... trimis de
(25 dec 2014, 22:18:30
Spune-i amaratei ăleia cam pe la luna a 8-a să facă ghini șî sî coboari dialu,l cî mai ari o lună șî răstoarnă căruța.
3.2  RE: Hai nu zau... trimis de
(26 dec 2014, 19:28:38
Domnu' Massaro antrenor si lider international la bagat strambe matale in "nume si simtire" esti un patriot local suta la suta dar care sta ca un "escroc si milog" cu MANA INTINSA. Mie scarba de prietenasii care cer S'il vous plaît, monsieur. La cata padure s-a furat si la cat lemn s-a jefuit acolo mai vrei mey masaroo sa-ti mai dea pomana statu inca o jucarie sa o foloseasca "patronasii statului" in mod "inteligent" ?
4.   @Veron; @ Neagigi trimis de
(27 dec 2014, 11:22:24
Ii platesti tu hotelul o luna de zile Veron?

Pe toate le stii tu bre Neajiji...escroc si milog poate esti 'neatale, eu am spus doar ca Judetul Suceava este mai mult decat Radauti si Suceava. Iar zona muntoasa este greu accesibila 12 luni pe an, nu doar doua zile cand viscoleste afara. Sictir !
5.   Comentariu trimis de
(27 dec 2014, 15:08:32
Imi cer scuze massaro "pe persoana fizica". In aceasta perioada trebuie sa fim ma buni sa sa lasam "dreaq" toata lupta asta anosta si rudimentara. Pana la urma santem niste papusi. Aia care trag sforile si conduc cu adevarat nu-i vom cunoaste niciodata. Noi sarmanii "liberi" reactionam la niste stari de spirit pe care le creaza in primul rand mijloacele de informare, mediul si "viata in general". Am citit azi ce am scris ieri si nu a fost prea frumos cand m-am intalnit cu propriile idei revarsate la nervi.
5.1  RE: Comentariu trimis de
(27 dec 2014, 15:40:36
Uau! Deci se poate și așa, fără să ții o mână pe tastatură și una pe topor.
Se poate comenta și fără a da la gioale, pe un ton normal, ca un om normal.
Citisem și eu adineauri ce ai scris ieri și îți pregăteam un „pachețel”, dar acu' mi-a trecut...
6.   Respect trimis de
(28 dec 2014, 17:40:48
Neagigi !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei