Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 dec 2014 - Anul XIX, nr. 298 (5807)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   19 imagini |   ø fişiere video

În prag de sărbători

O familie necăjită din Salcea a primit alimente, haine şi bradul de Crăciun din partea unor elevi inimoşi de la „Dimitrie Cantemir”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii clasei a XII-a B de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” din Suceava, coordonaţi de prof. diriginte Valerica Maxim, au organizat, pentru al patrulea an consecutiv, o acţiune caritabilă de ajutorare a unei familii necăjite, în prag de sărbători. Pentru că s-au ataşat foarte mult, încă de la prima acţiune umanitară, de o familie din Salcea, cu şapte copii, din care cinci sunt elevi, liceenii suceveni au ales să meargă şi în acest an la ei. Ca de obicei, surpriza a fost mare pentru Oltiţa şi Teodor Penciuc, care, în ciuda veniturilor reduse (doar alocaţiile copiilor), reuşesc să fie uniţi, să-şi poarte copiii la şcoală şi să nu stea cu mâna întinsă la nimeni. Bărbatul are o boală veche la plămâni, ce nu-i permite să muncească, decât puţin, pe lângă casă. Cât a fost sănătos, a muncit cu ziua, prin sat. Acum este slăbit şi nu poate trăi fără medicamente. Îi trimite pe copiii lui la şcoală, să aibă măcar ei o soartă mai bună decât a avut-o el.

 

Pe faţa micuţelor s-a instalat un zâmbet larg, de mare bucurie

Familia Penciuc nu se aştepta ca şi în acest an cei 21 de elevi din clasa a XII-a B să se gândească la copiii lor. Andrei Bortă şi Anastasia Pîslaru, mesagerii clasei de la „Dimitrie Cantemir”, ne-au însoţit săptămâna trecută, la Salcea, pentru a duce darurile familiei Penciuc. În prealabil, elevii au adunat bani şi au cumpărat alimente (zahăr, ulei, făină, dulciuri, sucuri, lactate), hăinuţe, dar şi un brad de Crăciun şi ornamentele necesare.

Ieri, alături de părinţi, le-am găsit acasă pe mezinele familiei Penciuc, Denisa, în vârstă de 7 ani, şi Ioana, în vârstă de 5 ani. Cea mică se pregătea să meargă la serbarea pomului de iarnă. Când le-am sugerat să scoată darurile din pungi, să ne ajute să împodobim împreună bradul, pe faţa micuţelor s-a instalat un zâmbet larg, de mare bucurie. Încercau să îşi împartă dulciurile după preferinţe, însă cu greu puteau să renunţe la unele, după ce le luau în braţe, în favoarea celeilalte.

 

Elevii de la „Economic” au făcut un efort demn de toată admiraţia

Elevii clasei a XII-a B de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava au ales familia Penciuc, din Salcea, la fel ca şi în anii trecuţi, pentru că, deşi nevoiaşi, îşi duc sărăcia cu demnitate. Bucuria copiilor, care şi-au văzut căsuţa „invadată” de sacoşe pline cu multe daruri, este greu de descris în cuvinte. Surprindere, emoţie, fericire, timiditate, zâmbete, curiozitate, toate la un loc. Mirat de vizita noastră, tatăl copiilor ne-a invitat în casă. Când i-am spus care ne sunt intenţiile şi că elevii de la Economic au făcut un efort demn de toată admiraţia pentru ca familia lui să aibă sărbători cât de cât îmbelşugate, a fost foarte emoţionat şi şi-a amintit cu drag de fapta bună făcută şi în anii din urmă de elevi. Teodor Penciuc le-a mulţumit din suflet elevilor suceveni. „Le urăm sănătate elevilor care au făcut acest gest pentru noi. Le urăm sănătate tuturor, profesorilor care i-au îndrumat pe elevi să-i ajute şi pe cei care nu au”, a spus bărbatul. El i-a îndemnat pe cei doi elevi suceveni, Andrei şi Anastasia, să înveţe, să aibă o meserie, „pentru că fără carte nu faci nimic în această viaţă”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O familie necăjită din Salcea a primit alimente, haine şi bradul de Crăciun din partea unor elevi inimoşi de la „Dimitrie Cantemir”.
 Vizualizări articol: 3454 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
O familie necăjită din Salcea a primit alimente, haine şi bradul de Crăciun din partea unor elevi inimoşi de la „Dimitrie Cantemir”4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei