Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 dec 2014 - Anul XIX, nr. 297 (5806)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Casa de Cultură Suceava

Aplauze îndelungi la finalul Concertului de Crăciun oferit de Filarmonica din Botoşani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un eveniment de excepţie, Concert de Crăciun cu Filarmonica din Botoşani, a avut loc joi seară, 18 decembrie, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava. Sub bagheta dirijorului şi solistului la saxofon Adrian Petrescu, artiştii botoşăneni au pus în scenă o poveste muzicală de Crăciun, care a fost pe placul publicului.

Invitatul special, solistul la trompetă Mirel Manea, a contribuit la succesul acestui concert, care nu va fi uitat prea curând de sucevenii care au ales îşi cumpere un bilet la acest eveniment cultural. Mirel Manea a studiat trompeta la Liceul de Artă “Ștefan Luchian” din Botoșani și la Universitatea de Muzica “Transilvania” din Brașov (1997-2000), iar din anul 2000 este angajat al Filarmonicii Botoșani și colaborează periodic cu formația Grande Orchestra di Fiatti Verdi-Bracigliano din Salerno (Italia).

 

Transcripţii pentru saxofon sau trompetă şi orchestră

Sucevenii au ascultat colinde româneşti şi internaţionale în versiuni instrumentale, transcripţii pentru saxofon sau trompetă şi orchestră din muzică de film, muzică pop şi piese concertante tradiţionale, pagini orchestrale de largă popularitate de J. Strauss şi multe alte surprize. Concertul a debutat cu Intermezzo din zarzuela “La boda de Luis Alonso” (Geronimo Gimenez) şi a continuat cu „Libertango” (A. Piazzolla),transcripţie pentru trompetă şi orchestră: Constantin Panaite, „La Virgen de la Macarena (Marcel Saurer), Canzonetta “O, sole mio!”, transcripţie pentru saxofon şi orchestră (Ernesto di Capua), Dansul săbiilor din baletul “Gayaneh” (Aram Haciaturian), transcripţie pentru saxofon şi orchestră. Prima partea a concertului s-a încheiat cu un extras din muzica filmului „Piraţii din Caraibe” (Klaus Badelt).  

 

Concertul pentru Anul Nou 2015, pe 8 ianuarie

Partea a doua a spectacolului a început cu un colaj de colinde româneşti, aranjament pentru saxofon (Adrian Petrescu) şi orgă. Dirijorul Adrian Petrescu s-a adresat publicului sucevean şi a spus că este pentru prima dată la Suceava, în calitate de dirijor şi solist. „Pe vremea când eram student, am fost o dată la Suceava. Mă bucur că după foarte mulţi ani l-am revăzut pe profesorul Emil Havriliuc, care se află aici, în sală”. Dirijorul i-a dedicat profesorului Havriliuc momentul muzical următor, „Dansuri transilvane”, aranjament pentru saxofon şi orchestră.

Programul serii a continuat cu „Comme d’habitude” (My Way) - Jacques Revaux, Claude Francois, transcripţie pentru trompetă (Mirel Manea) şi orchestră: Constantin Panaite, şi un extras din muzica filmului “Robin Hood” (Michael Kamen). La final, dirijorul Adrian Petrescu (prim-oboist al Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti, membru al Trio-ului „Syrinx” al Orchestrei „Virtuosi” din Bucureşti, iniţiator şi dirijor al Orchestrei de suflători „Romanian Brass Ensemble”) a prezentat, împreună cu artiştii botoşăneni,un colaj cu cântece de Crăciun din repertoriul internaţional, „A Christmas Festival” de Leroy Anderson.

Publicul a aplaudat frenetic şi a primit drept bonus o interpretare impecabilă a unei polci de Strauss: “Tunete şi fulgere”.

Sucevenii pot să-i revadă pe artiştii Filarmonicii din Botoşani la Concertul pentru Anul Nou 2015, dirijor Tiberiu Oprea, solişti Mediana Vlad – soprană şi Vlad Miriţă – tenor, ce va avea loc pe 8 ianuarie, de la ora 18:00, la Casa de Cultură Suceava. Biletele costă 40 de lei (35 de lei pentru elevi, studenţi şi pensionari) şi se pot cumpăra de la secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, începând cu 5 ianuarie 2015.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aplauze îndelungi la finalul Concertului de Crăciun oferit de Filarmonica din Botoşani.
 Vizualizări articol: 1308 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Aplauze îndelungi la finalul Concertului de Crăciun oferit de Filarmonica din Botoşani5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei