Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 dec 2014 - Anul XIX, nr. 296 (5805)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Încă o victimă

„Instalatorii” au furat 4.200 de lei din casa unei bătrâne în vârstă de 84 de ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Încă o bătrână a fost păcălită prin metoda „instalatorii”, a anunţat ieri Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, după ce, acum trei zile, alte două femei în vârstă au fost înşelate prin acelaşi scenariu.

Miercuri dimineaţă, la câteva minute după ora 7.00, Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată de o femeie în vârstă de 84 de ani că „instalatorii” i-au furat din apartament 4.200 de lei.

Octogenara a povestit că marţi, în jurul orei 11.15, s-a trezit la uşă cu doi bărbaţi necunoscuţi, îmbrăcaţi în salopete, care i-au cerut să-i lase să intre în apartamentul ei, pentru a verifica conductele de apă rece, deoarece se aud zgomote pe instalaţie.

Bătrâna i-a lăsat pe cei doi necunoscuţi în casa ei, iar în timp ce ea stătea în bucătărie cu unul dintre bărbaţi, celălalt a sustras din sufragerie suma de 4.200 de lei, după care „instalatorii” au plecat.

Abia a doua zi, victima şi-a dat seama că i-au fost furate economiile, sunând disperată la 112.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru furt şi încearcă acum să dea de urma  aşa-zişilor instalatori pe care îi vor pune, cel mai probabil, să audă zgomote pe instalaţia din arestul de la subsolul sediului poliţiei judeţene.

 

Taxe de sute de lei plătite unor falşi instalatori veniţi chipurile să verifice caloriferele

Tot  marţi, alte două femei în vârstă au fost victimele unor infracţiuni similare.

La Câmpulung Moldovenesc, o bătrână în vârstă de 89 de ani le-a plătit unor falşi instalatori care i-au spus că au venit să verifice caloriferele o taxă de 205 lei.

În municipiul Suceava, o femeie în vârstă de 68 de ani i-a plătit 500 de lei unui escroc care, îmbrăcat în salopetă şi cu ecuson în piept, i-a spus că a fost trimis de la asociaţia de proprietari să verifice repartitoarele şi apometrele.

„În ciuda mediatizării aproape zilnice a acestor cazuri, dar şi a recomandărilor cu caracter preventiv,există în continuarepersoane care dau dovadă de credulitate şi cad în plasa infractorilor. Amintim că, nu de puţine ori, aşa-zisele controale sau verificări ale apometrelor sau ale altor sisteme şi instalaţii sunt doar pretexte folosite de persoane necunoscute pentru a intra în locuinţa victimei, iar în momente de neatenţie sunt sustrase bunuri şi valori  din casă”, a transmis ieri purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, subcomisarul Ionuţ Epureanu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Instalatorii” au furat 4.200 de lei din casa unei bătrâne în vârstă de 84 de ani.
 Vizualizări articol: 1581 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Instalatorii” au furat 4.200 de lei din casa unei bătrâne în vârstă de 84 de ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei