Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 dec 2014 - Anul XIX, nr. 294 (5803)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Urmăriţi şi traşi pe dreapta

Suspecţi de furturi în toată ţara, prinşi la Suceava, cu o plasă de bijuterii şi o valiză de bani la ei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Patru indivizi, doi tineri şi două tinere, suspecţi de furturi comise în mai multe judeţe ale ţării, au fost săltaţi, ieri, în jurul prânzului, de judiciariştii de la Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Suceava, după ce maşina cu care se deplasau, un Audi A6, a fost oprită în trafic la intrarea în oraş dinspre Fălticeni, în zona benzinăriei OMV.

 

Metoda „Kaufland”, cu zeci de victime în toată ţara

Despre cei patru tineri poliţiştii aveau informaţii că au comis mai multe infracţiuni de furt prin aşa-zisa metodă „Kaufland”. Folosindu-se de legitimaţii false cu însemnele hipermarketului, autorii căutat victime în vârstă, cărora le băteau la uşă şi le spuneau că lanţul de magazine oferă promoţional produse de curăţenie pensionarilor. Aceştia din urmă nici nu apucau să se dumirească când se trezeau cu aşa-zisul reprezentant de la Kaufland în casa lor, cerându-le să meargă în bucătărie pentru a testa produsele şi a le demonstra cât de bine dizolvă grăsimile de pe vase, cum curăţă petele etc.

Între timp, un complice intra de pe casa scării în locuinţa victimei, profitând de faptul că aceasta a lăsat uşa neîncuiată, şi căuta bani, bijuterii ori alte bunuri de valoare.

Au fost lăsaţi fără bani prin această metodă zeci de bătrâni din toată ţara.

În municipiul Suceava, au fost patru astfel de furturi în ultima perioadă, iar poliţiştii i-au identificat pe unii dintre autori.

 

Câţi bani aveau la ei

Surse judiciare mărturiseau ieri că cei patru suspecţi, Sorin Ivaşcu, de 22 de ani, Costel Şerban, de 37 de ani, Iuliana Mihăilă, de 17 ani, toţi trei din Galaţi, şi Roxana Cristea, de 24 de ani, din Brăila, veneau la Suceava să se împace cu victimele, ştiind că poliţiştii sunt pe urmele lor şi că dacă le dau părţilor vătămate 1.000-2.000 de lei acestea preferă să îşi retragă plângerile, decât să meargă prin instanţe.

Pe drum spre Suceava, însă, ne-au povestit sursele noastre, ar mai fi comis câteva furturi, pe la Bacău, dar şi două pe la Fălticeni.

Când au fost opriţi în trafic şi traşi în benzinărie, cei patru au negat orice implicare a lor în vreo activitate infracţională. Totuşi, în maşina lor au fost găsite mai multe bijuterii de culoare galbenă (cel mai probabil aur), dar şi aproximativ 20.000 de lei şi 200 de euro. De asemenea, judiciariştii au descoperit şi produse de curăţenie şi legitimaţii false cu însemnele Kaufland.

Mai mult, când au scos numerele de înmatriculare ale autoturismului cu care se deplasau, numere de Vaslui, anchetatorii au găsit sub acestea numere de înmatriculare străine. Acele numere de înmatriculare, bănuiesc judiciariştii, suspecţii le puneau pe maşină când comiteau furturile, pentru ca în cazul în care cineva îi vedea şi le lua numerele de la maşină să îi ducă în eroare pe poliţişti, ei între timp montând celelalte plăcuţe, cu numerele de Vaslui.

Aseară, suspecţii au fost predaţi poliţiştilor din Fălticeni, pentru continuarea cercetărilor, iar la coadă stau deja judiciarişti din toată ţara care vor să-i audieze pe cei patru şi pentru fapte comise în alte judeţe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suspecţi de furturi în toată ţara, prinşi la Suceava, cu o plasă de bijuterii şi o valiză de bani la ei.
 Vizualizări articol: 9057 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 11 voturi
Suspecţi de furturi în toată ţara, prinşi la Suceava, cu o plasă de bijuterii şi o valiză de bani la ei5.0511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :)))) trimis de
(17 dec 2014, 12:10:47
ai acum nevinovatii au ajuns sa dea declaratii chiar langa kauflandlaughing "partenerii" de afacerilaughing)
2.   Comentariu trimis de
(17 dec 2014, 14:06:53
eutanasiati toti tigani astia, si dati la maidanezilor de mancare.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei