Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 dec 2014 - Anul XIX, nr. 293 (5802)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Dramă la Bogdăneşti

O fetiţă de 13 ani, omorâtă în faţa şcolii de o maşină condusă de un şofer băut

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Dramă în faţa Şcolii Gimnaziale Nr. 1 din Bogdăneşti, unde ieri, în jurul orei 13.00, în pauza dintre ore, o elevă a fost omorâtă de un autoturism condus de un şofer aflat sub influenţa băuturilor alcoolice.

Andreea M., o minoră în vârstă de 13 ani, a ieşit din şcoală şi s-a dus să-şi ia o sticlă cu apă la magazinul de peste drum, iar când a traversat înapoi a fost izbită în plin de un autoturism Ford.

Mai avea un singur pas şi ajungea pe trotuar.

Impactul a fost atât de violent, povesteau martorii, încât fetiţa a fost proiectată la o distanţă de câţiva metri de locul în care s-a produs accidentul.

„Încă mai trăia când am ajuns eu”, povesteşte unul dintre localnici, cadrele medicale de pe Ambulanţă chinuindu-se să o resusciteze pe fată. Din păcate, încercările lor nu au avut rezultat, minora fiind declarată decedată.

Înfiorător a fost şi când la faţa locului au ajuns părinţii adolescentei care zăcea fără suflare pe carosabil.

„Ne-a omorât puiuţul lui mama, ce mă fac, ce mă fac”, îşi striga durerea mama Andreei.

„Andreiuţa, tata nu o mai are”, plângea şi tatăl, cu sufletul sfâşiat.

Şoferul Ford-ului, un anume Constantin Petriceanu, în vârstă 43 de ani, din comuna Râşca, a fost pus să sufle în alcooltest, iar aparatul a indicat o alcoolemie de 0,30 la mie în aerul expirat, fiind dus la spital pentru recoltare de probe biologice.

 

Indiferenţă plătită cu viaţa unui copil

Directorul şcolii de la Bogdăneşti, Gabriel Beraru, nu înţelege de ce şoferul nu a văzut-o pe eleva care traversa strada. „Avea vizibilitate completă, venea din deal, nu era nici o maşină parcată pe partea carosabilă, spaţiu liber dintr-o parte în alta”.

Revoltător este şi faptul că, după cum ne-a explicat directorul şcolii, deoparte şi de cealaltă a drumului pe care a avut loc accidentul se află unităţi de învăţământ, iar zi de zi elevii traversează pe acolo.

Gabriel Beraru declara ieri că a cerut în repetate rânduri să fie pusă o trecere de pietoni între cele două şcoli, însă a rămas doar cu cererea.

În aceste condiţii, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, subcomisarul Ionuţ Epureanu, minora a traversat prin loc nepermis, fără să se asigure.

„S-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă, iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc accidentul”, a precizat subcomisarul Epureanu.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O fetiţă de 13 ani, omorâtă în faţa şcolii de o maşină condusă de un şofer băut.
 Vizualizări articol: 7369 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
O fetiţă de 13 ani, omorâtă în faţa şcolii de o maşină condusă de un şofer băut3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu! trimis de
(16 dec 2014, 12:53:21
Deci vinovata de producerea accidentului e biata fata care si-a pierdut viata? nu din cauza soferului turmentat si incompetentei autoritatilor? Domnule Epureanu dumneavoastra aveti copii? acum vom vedea decizia procurorilor care de foarte multe ori lasa de dorit in cea ce priveste competenta lor.
2.   Comentariu trimis de
(17 dec 2014, 02:16:23
condoleante parintilor..! nu se poate exprima durerea parintilor...DDDAAARRR! Cum poate nemernicul de director sa afirme ca e de vina doar soferul ca avea vizibilitate perfecta? inteleg ca sunt mai multe unitati scolare in zona...Sunt semnalizate? nu i trecere de pietoni semnalizata in zona ?! Si a trebuit sa moara un copil ptr a institui o trecere de pietoni? D le director ....stiai ca elevii domniei tale , de care raspundeai legal trec drumul pana la magazin , sau nu? ce ai facut in sensul asta? Parintele ti a trimis copilul la scoala ..raspundeai ptr el....a trecut prin loc nepermis..probabil in fuga...vina este in primul rand a directorului scolii...apoi a soferului....nu i posibil , nu i legal copilul sa paraseasca unitatea scolara fara ca si cadrele didactice sa nu stie unde e si ce face....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei