Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 dec 2014 - Anul XIX, nr. 290 (5799)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Concert

„Visul unei Nopţi de Crăciun”, la Biserica „Naşterea Maicii Domnului”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

La Biserica „Naşterea Maicii Domnului” din Suceava a avut loc miercuri seară un concert emoţionant, intitulat „Visul unei Nopţi de Crăciun”, după cum l-a prezentat preotul paroh Viorel Vârlan, parafrazându-l pe marele William Shakespeare cu „Visul unei Nopţi de Vară”. Zeci de suceveni au avut plăcerea de a lua parte la povestea de Crăciun „scrisă” de elevi talentaţi de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava. Evenimentul a avut loc la Biserica „Naşterea Maicii Domnului” Suceava - Sala „Dr. Dragoş Corlăţeanu”, fiind organizat de Parohia „Naşterea Maicii Domnului”, Fundaţia „In Memoriam” şi Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava.

 

Muzică clasică, muzică corală

Concertul a fost structurat în două părţi. În prima parte, mai mulţi elevi talentaţi de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava au interpretat muzică clasică la pian, vioară, clarinet, chitară, coordonaţi de profesorul Johannes Onesciuc. Acesta i-a acompaniat pe unii dintre elevi la pian, prezentând publicului şi fiecare piesă muzicală. A urmat, în partea a doua a concertului, muzică corală, interpretată tot de elevi de la Colegiul de Artă, coordonaţi de profesoara Iulia Buraciuc.

„Concertul din această seară vrem să fie un moment de sensibilitate, un moment care să vă facă să uitaţi de grijile cotidiene şi să vă bucuraţi de frumos, de artă, de Sărbătoarea Crăciunului”, a spus în debutul concertului preotul paroh Viorel Vârlan. Părintele Vârlan le-a sugerat sucevenilor să se gândească mai mult la cei aflaţi în suferinţă, cei defavorizaţi, care, mai ales în preajma sărbătorilor, sunt mai trişti, pentru că nu au ce pune pe masa de Crăciun. „De 18 ani, Parohia Naşterea Maicii Domnului şi Fundaţia In Memoriam organizează acţiuni caritabile. În Noaptea de Crăciun, mergem cu pachete la bolnavii din spitale. Şi în acest an vom face acest lucru. Dacă cineva vrea să cumpere fructe, dulciuri, alimente, să facă pachete şi să le aducă la noi, la biserică, sau să ne însoţească în Noaptea de Crăciun, când le vom duce bolnavilor, îl aşteptăm cu plăcere. Să-ţi ajuţi aproapele este o bucurie personală şi trebuie să fim solidari cu cei care sunt necăjiţi”, a completat părintele Vârlan.

Cei prezenţi la concertul de miercuri seară au avut posibilitatea să doneze sume de bani, cu care să se cumpere cadouri pentru copiii nevoiaşi, pe care cei mici să le primească de Crăciun. Muzica clasică a fost oferită cu generozitate de mai mulţi elevi de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, Oliviu Bobu - pian, Alexandru Cozaciuc, clarinet şi pian (nevăzător care ştie să cânte foarte bine şi la instrumente populare), Vlad-Ioan Vorniceanu - pian, Alexandru Raicu – chitară, Oana Bunduc – vioară.

Corul Colegiului de Artă, coordonat de profesoara Iulia Buraciuc, a interpretat colindele „Domnuleţ şi Domn din Cer”, „Sculaţi, sculaţi boieri mari”, Colinda din Sălaj, Colindul Clopotelor, „Mândru-i Cerul”, iar la final, un sincer „La mulţi ani!”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Visul unei Nopţi de Crăciun”, la Biserica „Naşterea Maicii Domnului”.
 Vizualizări articol: 2230 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Visul unei Nopţi de Crăciun”, la Biserica „Naşterea Maicii Domnului”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei