Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 dec 2014 - Anul XIX, nr. 289 (5798)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Alocări bugetare

53 de milioane de lei de la Guvern pentru plata unor drepturi câștigate în instanță de cadrele didactice din județul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Guvernul a alocat județului Suceava, prin Ordonanța de Urgență 74/2014 privind rectificarea bugetului de stat, suma de 57,913 milioane de lei, a anunțat ieri prefectul Florin Sinescu. Cea mai mare parte din bani, adică 52,941 de milioane de lei, va merge la cadrele didactice din învățământul preuniversitar pentru plata unor drepturi salariale câștigate în instanță pentru care există hotărâri judecătorești definitive și irevocabile. Banii acoperă ultima tranșă din acest an, precum și plata în avans pentru anul 2015.

„Fac precizarea că necesarul pentru anul 2014 a plății hotărârilor judecătorești este de aproximativ 60 de milioane de lei. S-a făcut o plată de 53 de milioane de lei, iar diferența de 7 milioane de lei va fi asigurată din această sumă, astfel încât vom închide anul 2014 cu plata hotărârilor judecătorești din suma alocată județului nostru la această rectificare bugetară. Diferența care rămâne, respectiv de 46,251 milioane de lei, va fi acordată tot până pe data de 19 decembrie ca plată în avans pentru anul 2015, ceea ce înseamnă că plățile vor fi acoperite undeva în jur de 78% din necesarul pentru anul 2015”, a explicat Sinescu.

Pe lângă banii alocați pentru plata hotărârilor judecătorești, profesorii din județul Suceava vor mai primi încă 1,8 milioane de lei pentru salarii.

”Cu aceste sume, la nivelul județului toți profesorii vor primi salariile la timp și în cuantumul prevăzut de lege”, a precizat prefectul.

 

Banii vor ajunge la beneficiari până pe 19 decembrie

Din cele 57,913 milioane de lei alocate județului Suceava la rectificarea bugetară, 3,172 de milioane de lei sunt destinate plății asistenților personali. Județul Suceava a mai primit 4,418 milioane de lei pentru plata unor drepturi salariale câștigate în instanță de cadrele didactice din învățământul special aflat în subordinea Consiliului Județean. Toate aceste sume vor fi prinse în bugetele celor 114 primării și al Consiliului Județean. La sediul Palatului Administrativ a avut loc ieri o ședință cu toți primarii din județ, unde s-a stabilit calendarul de acțiuni pentru ca banii să ajungă la beneficiari până pe 19 decembrie.

”Am stabilit ca până pe 12 decembrie să se țină ședințe de Consiliu Local și Consiliu Județean prin care să rectifice bugetele cu sumele respective, urmând ca în 15 decembrie să fie trimise către Trezorerie hotărârile de consilii locale și de Consiliu Județean, iar până în data de 19 decembrie sumele să ajungă la beneficiari”, a spus Sinescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 53 de milioane de lei de la Guvern pentru plata unor drepturi câștigate în instanță de cadrele didactice din județul Suceava.
 Vizualizări articol: 1709 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
53 de milioane de lei de la Guvern pentru plata unor drepturi câștigate în instanță de cadrele didactice din județul Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei