Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 dec 2014 - Anul XIX, nr. 288 (5797)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect în derulare

Apele Române construiesc la Dragomirna un centru de intervenţie rapidă în caz de calamităţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un centru de intervenţie rapidă în caz de calamităţi se construieşte la Suceava, în cadrul unui program pilot implementat de Administraţia Apele Române şi care mai cuprinde şi judeţul Vrancea.

Proiectul Watman doreşte să pună bazele aplicării strategiei naționale pentru managementul resurselor de apă, inclusiv al situaților generate de fenomene hidrologice extreme (secetă și ape mari, poluări sau accidente de lucrări importante de gospodărirea apelor) în caz de dezastre, elaborat de Ministerul Mediului și Pădurilor (MMP).

La Suceava, acest proiect va lua fiinţă în zona Acumulării Dragomirna şi se preconizează că va fi funcţional la mijlocul anului viitor, costurile totale ale investiţiei ridicându-se la 1.111.357 de lei.

Printre obiectivele acestei investiţii se numără realizarea unui sistem de alarmare rapidă a populației în caz de dezastre şi evaluarea rapidă a pagubelor ce se pot produce în urma unor fenomene hidrometeorologice extreme, poluare sau accidente la lucrările de gospodărirea apelor.

Daniel Drăgoi, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Suceava, este de părere că un asemenea proiect este binevenit, iar efectele se vor vedea în timp.

„Acest proiect asigură alocarea optimă a resurselor de apă la nivel bazinal și naţional din punct de vedere cantitativ și calitativ, dar şi gestionarea optimă a infrastructurii de gospodărirea apelor în regim normal de exploatare și în caz de fenomene hidrometeorologice extreme sau accidente la baraje. De asemenea, va permite armonizarea lucrărilor hidrotehnice și a resurselor de apă în conformitate cu Directiva Cadru a UE. Îmbunătățirea relațiilor bilaterale ale României prin monitorizarea corespunzătoare a stării și evoluția resurselor de apă cu caracter transfrontalier este o altă latură a acestui proiect”, a arătat Daniel Drăgoi.

Centrul de Intervenție Rapidă (CIR) de la Dragomirna prevede construirea unui depozit de materiale și echipamente, care va avea în stoc echipamente pentru  apărare în caz de inundații, conform normativelor în vigoare: diguri gonflabile, maşină de umplut saci cu nisip, baraje mobile, ponton cu motor, dispozitiv bătut palplanşe, palplanşe metalice, sistem mobil de ancorare.

În dotare vor exista mijloace de intervenții pentru apărare în cazul inundaţiilor, respectiv draglină, tractor cu remorcă, pompă diesel, motostivuitor şi motocositoare mecanică, precum şi sisteme de comunicații moderne şi sisteme de măsurare hidro-topometrice.

Tot la Dragomirna vor ajunge echipamente pentru intervenţii la poluări, respectiv echipamente de protecţie, trailer poluare, capcane petrol şi o barcă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Apele Române construiesc la Dragomirna un centru de intervenţie rapidă în caz de calamităţi.
 Vizualizări articol: 1856 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 3 voturi
Apele Române construiesc la Dragomirna un centru de intervenţie rapidă în caz de calamităţi3.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei