Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 dec 2014 - Anul XIX, nr. 284 (5793)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Atac nocturn

Turma de oi a unui crescător din Mihoveni, decimată de fiare sălbatice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O haită de animale sălbatice a lăsat dezastru în urmă la stâna unui crescător de oi din satul Mihoveni, comuna Şcheia, în jur de 40 de oi fiind sfâşiate sau dispărând pe dealuri în noaptea de miercuri spre joi, în momentul în care sălbăticiunile au intrat în ocol. Proprietarul a fost anunţat de un vecin în jurul orei 4.00, iar ciobanii din Mihoveni cred că o haită de lupi a dat iama la oi.

Mihai Ciot, care avea 170 de oi, a relatat dezastrul găsit când s-a luminat afară: „Mai întâi am găsit două oi rupte şi am zis că le-a rupt un câine, iar restul au fugit de frică pe dealuri. Când am băgat oile în ocol, 40 nu erau. Vreo 21 sunt rupte, iar vreo 20 sunt fugite pe dealuri, nu ştiu nimic de ele, câte sunt vii şi câte sunt moarte”, a relatat bărbatul, care ieri nu avea încă o imagine clară a pagubelor suferite.

Bărbatul urma să taie oile care nu mai puteau fi salvate, însă nu avea de gând să consume carnea. În condiţiile în care în atacul ar fi putut veni din partea lupilor, proprietarul se teme ca aceştia să nu fi fost turbaţi.

Un alt proprietar de oi din Mihoveni, Niculai Duvatufca, era îngrozit de ce au putut să lase în urmă fiarele, acesta fiind convins că a fost vorba de lupi.

„Ştiam din bătrâni că lupul sare în ocol şi ucide cât mai mult. Oile au rupt gardurile şi au fugit pe câmpuri. S-au sfâşiat între ele ca să poată ieşi. Lupul tot ce prinde ucide, nu contează cât mănâncă, el întâi să le ucidă...”, era îngrozit ciobanul.

Medicul veterinar din sat a fost anunţat de atac şi urma să recolteze probe de la oile sfâşiate. Vânătorii contactaţi ieri de reporterii Monitorului de Suceava au precizat că prezenţa lupilor în zona în care a avut loc atacul este puţin probabilă, însă nici nu poate fi exclusă, violenţa atacului fiind specifică unei haite de lupi. O altă posibilitate luată în calcul este ca oile să fi fost atacate de o haită de câini sălbăticiţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Turma de oi a unui crescător din Mihoveni, decimată de fiare sălbatice.
 Vizualizări articol: 5994 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Turma de oi a unui crescător din Mihoveni, decimată de fiare sălbatice3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   PARAZITII trimis de
( 5 dec 2014, 14:47:23
Parazitii de la Directia Silvica Suceava care raspund de vanat ce zic?AAA sunt ocupati cu afaceri(cu lemnul) ei vaneaza caprioare in loc sa protejeze bietii oameni.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei