Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 dec 2014 - Anul XIX, nr. 284 (5793)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Voluntariat

Târg de Crăciun cu scop caritabil, la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Dulciuri, felicitări, nuieluşe pentru Moş Nicolae, lumânări, globuri, brăţări şi multe obiecte decorative specifice sărbătorilor de iarnă au fost valorificate de elevi ai Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Suceava ieri, în cadrul primei ediţii a Târgului de Crăciun, eveniment caritabil ce a mobilizat zeci de elevi, părinţi şi profesori dornici să facă o faptă nobilă în prag de sfântă sărbătoare.

Evenimentul a fost găzduit de unul dintre laboratoarele unităţii, încăpere ce a forfotit de prichindei gălăgioşi, veseli şi mai ales preocupaţi să-şi prezinte şi să-şi vândă produsele.

Oferta cu care elevii şcolii au  venit la târg a fost mai mult decât generoasă, mai ales că cei mai mulţi dintre aceştia au expus obiecte confecţionate chiar de ei, pentru care au muncit cu sârg ore în şir, după cum ei înşişi au declarat.

Elevii au fost coordonați şi mobilizaţi de prof. Tamara Burnaru, aceasta precizând că „târgul  a fost organizat de elevii clasei a VII-a, iar drept invitaţi avem elevi, părinţi, bunici, foşti elevi care ne vizitează şi pot face o donaţie. Cu banii strânşi vom ajuta casa de copii din Fălticeni, un cămin de copii cu dizabilităţi. Elevii vor cumpăra alimente de bază pe care le vom dărui copiilor de acolo pentru a avea o masă de Crăciun”.

Aceasta a mai menţionat că evenimentul este un adevărat curs de educaţie economică şi antreprenorială, dar şi o lecţie despre voluntariat, caritate şi altruism.

Fiecare stand a fost doldora de lucruşoare puse spre vânzare, însă cumpărători au fost mulţi, astfel că stocurile au fost refăcute, cu sprijinul părinţilor şi al profesorilor, de mai multe ori.

4.000 de lei au fost strânşi la târgul de Crăciun de la Şcoala Nr. 1.

 

Elevii au făcut reduceri

Pentru activitatea de joi, Diana, elevă în clasa a V-a B, a confecţionat felicitări pentru sărbătorile de Crăciun, a pictat sticle şi borcane, obiecte pe care le-a vândut la preţuri modice.

„Avem felicitări, borcane şi sticle pictate, suporturi nufăr, suporturi pentru pahare. Am avut mai multe, dar s-au vândut. Am adunat destul de mulţi bănuţi şi sper să strângem şi mai mulţi pentru a ajuta copiii cu dizabilităţi”, a spus eleva.

De cealaltă parte, colega sa Alexe Ignat a venit la târg cu o idee inedită ce a bucurat în special elevele şcolii. Pentru 2 sau 3 lei, tânăra le-a pictat unghiile fetelor în culori variate şi cu modele variate, cu teme specifice sezonului. Cu ojele mamelor, bineînţeles.

„Ne-a venit ideea asta pentru că felicitările durează foarte mult până le facem şi cum vin tezele, nu prea avem timp. Avem cât de cât talent. Facem fulgi, oameni de zăpadă, Moşi Crăciun. Au spus şi câteva doamne profesoare că vor veni să le facem modele”, a spus tânăra.

Agiţaţie şi forfotă a fost şi la standul Clarei Avram, eleva confecţionând felicitări, lumânări, globuri, nuieluşe, iar pe lângă acestea a mai adus farfurii, bomboane şi decoraţiuni de sărbători.

„Abia ieri am aflat de târg şi am stat până seara târziu să fac felicitările, să fac lumânările. Vânzarea a mers foarte bine, nu mă aşteptam. Am vândut cam toate obiectele cu un leu şi am câştigat foarte bine, ba chiar am făcut şi reduceri”, ne-a povestit Clara. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Târg de Crăciun cu scop caritabil, la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Suceava.
 Vizualizări articol: 3428 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Târg de Crăciun cu scop caritabil, la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei