Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 dec 2014 - Anul XIX, nr. 280 (5789)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Clipe grele

Scene sfâşietoare la înmormântarea mamei şi copilului morţi în incendiul de la Ciprian Porumbescu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Scene sfâşietoare, sâmbătă, în comunitatea din Ciprian Porumbescu, acolo unde aproape tot satul a ţinut să fie alături de Relu Baciu şi cei doi copii ai săi care au supravieţuit devastatorului incendiu de miercuri seară, în urma căruia Aspazia Baciu şi fiul ei cel mai mic, Mitruţ, de numai 3 anişori, au murit.

Pentru că locuinţa familiei Baciu este scrum, procesiunea a început din curtea unei rude, acolo unde bărbatul şi cei doi copii rămaşi în viaţă, un băiat de 6 ani şi o fată de 9 ani, s-au mutat temporar.

Lângă sicriele acoperite erau fotografii cu Aspazia şi Dumitru, Mitruţ, aşa cum era alintat de cei care l-au cunoscut pe micuţ, iar ceilalţi doi copii au trecut cu greu peste pierderea mamei şi a frăţiorului. La fel de împietrit era şi Relu Baciu, care trebuie să găsească acum puterea de a trece peste această nenorocire pentru a-şi creşte ceilalţi doi copii.

Veniţi la înmormântare cu mic, cu mare, oamenii din Ciprian Porumbescu nu-şi reveniseră încă din şoc.

„Ce să mai vorbim, e fără cuvinte, nu putem nici măcar închide ochii când ne culcăm. Aşa un caz nu dorim nimănui”, a spus una dintre femeile prezente la înmormântare.

Despre Aspazia Baciu toată lumea avea doar cuvinte de laudă, fiind descrisă ca o femeie altruistă şi foarte sensibilă la problemele altora.

„Am fost operată astă-iarnă şi venea la mine, mă spăla, mă îngrijea, mi-a fost foarte rău. Venea singură, fără s-o chem, era o femeie foarte sufletistă şi mă ajuta la orice”, a mărturisit o altă femeie.

 

Toată comunitatea a sărit în sprijinul familiei Baciu

Tragedia prin care trece Relu Baciu şi cei doi copii ai săi nu a rămas fără ecou în rândul comunităţii din Ciprian Porumbescu.

„Fiecare om din sat a dat cât a putut, 5 lei, 100 de lei, 200 de lei, 500 de lei, facem tot ce se poate pentru a-i ajuta”, a spus un bărbat venit la înmormântarea de sâmbătă.

Preotul din Ciprian Porumbescu, Leonte Galeş, a sintetizat în câteva cuvinte starea de spirit a oamenilor din sat.

„O încercare nespus de mare pentru această familie, dar şi pentru întreg satul, să pierdem două vieţi, mamă şi copilul, într-un tragic accident. E foarte dureros pentru toţi creştinii din Ciprian Porumbescu”, a arătat preotul Leonte Galeş.

 

Filmul tragediei

Nenorocirea s-a petrecut miercuri seară, în jurul orei 20.15, când pompierii au fost sesizaţi de un incendiu izbucnit la o casă din comuna Ciprian Porumbescu, cu o posibilă victimă. Din păcate, a fost mai mult de atât. După ce au reuşit să localizeze focul şi să pătrundă în casă, în dormitorul familiei pompierii au găsit doi morţi. Aspazia Baciu, în vârstă de 35 de ani, şi micuţul Dumitru, care împlinise 3 ani în vara acestui an.

Plutonierul major Gabriel Şorodoc, şef de gardă de intervenţie în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, a descris grozăvia: “Am fost anunţaţi de izbucnirea unui incendiu la o casă de locuit, cu o posibilă victimă, însă, din păcate, în interiorul locuinţei am găsit două victime, mama şi un copil. Cele două victime erau căzute jos, între pat şi uşa de ieşire. După cum au fost găsite victimele bănuim că mama a vrut să iasă din casă cu copilul, dar nu a mai putut. Copilul era acoperit cu o pătură de către mama, să-l protejeze, s-a văzut clar asta...”

Pompierii au stabilit că focul a izbucnit din cauza coşului de fum care era vechi şi neizolat corespunzător. Practic, coşul de evacuare nu ieşea direct afară, prin acoperiş, ci doar până în podul casei vechi, din lemn.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scene sfâşietoare la înmormântarea mamei şi copilului morţi în incendiul de la Ciprian Porumbescu.
 Vizualizări articol: 5609 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Scene sfâşietoare la înmormântarea mamei şi copilului morţi în incendiul de la Ciprian Porumbescu5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei