Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 nov 2014 - Anul XIX, nr. 276 (5785)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Dosare complicate

Anchete în impas în cazul a două accidente mortale, din cauză că nu se ştie cine s-a aflat la volan

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două accidente rutiere mortale petrecute în acest an, unul la Câmpulung Moldovenesc şi unul la Gura Humorului, s-au transformat în dosare penale foarte complicate pentru anchetatori, în ambele cazuri existând câte un decedat şi un supravieţuitor, iar acesta din urmă a declarat că nu el s-a aflat la volan, contrar datelor de anchetă preliminară ale poliţiştilor rutieri. În ambele cazuri, cei care au supravieţuit accidentelor rutiere au adus şi o serie de probe, imagini video sau martori, care au dat greutate variantei pe care o susţin.

 

De la teribilism şi viteză excesivă la o tragedie

Primul dintre accidente a avut loc pe 8 iunie, pe artera principală de circulaţie din Gura Humorului.

Conform anchetei poliţiştilor rutieri, un autoturism Ford Mondeo cu volan pe partea dreaptă, care circula din direcţia Frasin spre Suceava, a acroşat bara de protecţie a remorcii unui camion care efectuase o manevră regulamentară, moment în care şoferul a pierdut controlul asupra volanului. A urmat un adevărat dezastru. Autoturismul Ford Mondeo a pătruns pe trotuar, a doborât un stâlp de iluminat public stradal şi un stâlp de susţinere a unor indicatoare rutiere, a acroşat apoi o altă maşină, după care s-a izbit violent de parapetul trotuarului şi s-a răsturnat pe cupolă. 

În urma accidentului, Ionuţ Cojocaru, în vârstă 25 de ani, din Gura Humorului, a murit, în timp ce Florin Ioniceanu, în vârstă de 23 de ani, tot localnic, a fost rănit grav. Poliţiştii care au ajuns la faţa locului au observat că vitezometrul autoturismului era blocat la aproximativ 120 de kilometri la oră.

 

Cei doi tineri ar fi făcut de mai multe ori schimb de locuri la volan, făcând ture prin oraş  

Din ancheta preliminară a poliţiştilor rutieri de la Gura Humorului a rezultat că la volanul maşinii s-a aflat tânărul care a supravieţuit.

Audiat după ce s-a externat din spital, la mult timp după tragedie, Florin Ioniceanu a declarat că nu el se afla la volan, venind şi cu o serie de argumente. Cel mai important argument este o înregistrate video care arată că Ionuţ Cojocaru, tânărul care a murit, s-a urcat la volanul maşinii într-o benzinărie. Asta s-a întâmplat cu 10-15 minute înainte de tragedie (accidentul s-a produs în jurul orei 4.00) însă, pe de altă parte, anchetatorii au date care arată că cei doi au făcut de mai multe ori schimb între ei la volan. În imaginile video surprinse de camere aflate în oraş autoturismul trece de mai multe ori dintr-o direcţia în alta, pe străzile din Gura Humorului, semn că cei doi tineri pur şi simplu se plimbau cu maşina prin oraş. Acest detaliu nu face decât să îngreuneze şi mai mult ancheta poliţiştilor de la Formaţiunea Rutieră Gura Humorului. 

Surse din rândul anchetatorilor au precizat că este foarte posibil ca cei doi să mai fi schimbat încă o dată locul în maşină, după momentul înregistrat video la benzinărie, ceea ce ar însemna că totuşi Florin Ioniceanu se afla la volan. Anchetatorii sunt aproape convinşi că Ioniceanu a condus maşina, însă încearcă acum să probeze acest fapt.

Tânărul supravieţuitor al accidentului avea o alcoolemie în jur de 1 la mie, astfel că ar putea fi trimis în judecată pentru ucidere din culpă sub formă agravantă.

 

Cum încearcă un şofer profesionist să convingă că nu el se afla la volan

Al doilea accident, cu un scenariu foarte asemănător cu cel de la Gura Humorului, s-a petrecut la mijlocul lunii octombrie, pe Calea Bucovinei din municipiul Câmpulung Moldovenesc. O maşină în care se aflau doi tineri din comuna Vama s-a răsturnat într-o curbă din cauza vitezei excesive. Şi în acest caz impactul a fost extrem de violent, maşina lovind mai multe garduri, un copac, iar apoi răsturnându-se. În urma accidentului Alexandru Cojocari, în vârstă de 21 de ani, a decedat, după mai multe zile de comă, în timp ce Ovidiu Belei, în vârstă de 25 de ani, tot din Vama, a fost rănit grav. Autoturismul implicat în accident era proprietatea acestuia din urmă, care este şofer profesionist, iniţial poliţiştii neavând dubii că Ovidiu Belei a condus maşina. După ce şi-a revenit, acesta a declarat în faţa anchetatorilor că nu el a condus. El a declarat că fiind şofer profesionist, plecat foarte des în curse lungi, s-a deplasat în noaptea accidentului la un club, pentru a se distra, luându-l pe tânărul de 21 de ani ca şofer. Ovidiu Belei a consumat alcool în noaptea accidentului şi are mai mulţi martori care susţin că maşina sa era condusă de Alexandru Cojocari, care îi era şofer atunci când proprietarul maşinii dorea să facă o escapadă într-un club. În acest caz nu există imagini video care să aducă indicii suplimentare, astfel că Belei are deocamdată de partea sa martorii care îi susţin varianta.

În cazul ambelor accidente, având în vedere violenţa deosebită cu care s-au produs, victimele au fost proiectate din autoturisme, astfel că nu s-a putut stabili poziţionarea lor clară în maşină.

Dosarele penale se află încă în lucru la poliţiştii rutieri, care însă trebuie să tragă la un moment dată concluzii şi să înainteze dosarele către procurorii de caz. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Anchete în impas în cazul a două accidente mortale, din cauză că nu se ştie cine s-a aflat la volan.
 Vizualizări articol: 7033 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 6 voturi
Anchete în impas în cazul a două accidente mortale, din cauză că nu se ştie cine s-a aflat la volan4.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Polisti fara interes.. trimis de
(26 nov 2014, 12:26:51
pai politistii de la noi sunt simplu de prostit.. si dezinteresati.. in cazul celor din dosar..de ce nu se folosesc detectoarele de minciuni?? e un caz penal nu? daca politistii ar fi profesionisti si ar sti sa ce inseamna un interogatoriu adevarat.. cazul ar fi simplu de rezolvat.. deci in romania..traim..
1.1  RE: Polisti fara interes.. trimis de
(26 nov 2014, 13:51:20
Poate fiindca poligraful nu are valoare de proba ?
1.2  RE: Polisti fara interes.. trimis de
(26 nov 2014, 16:01:59
Depinde de judecator.winking
2.   Anchete in impas trimis de
(26 nov 2014, 18:02:37
Raspuns corect ptr.Kangaroo iar acest Lukanu de fiecare data cand intra la comentarii la ,,Monitorul de Suceava,, habar nu are ce vorbeste mai ales la comentariul de mai sus, poate si-a ratat cariera sau stie mai multe lucruri pe care politistii ar trebui sa le afle de la el

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei