Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 nov 2014 - Anul XIX, nr. 275 (5784)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De la volan, în celulă

Arestat, după ce a fost găsit beat, la un kilometru şi jumătate de locul unde a provocat un grav accident rutier

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tânărul din comuna Straja, care, sâmbătă seară, a provocat un grav accident rutier, intrând cu maşina pe contrasens şi izbind în plin autoturismul în care se aflau doi soţi din municipiul Suceava şi fetiţa lor în vârstă de doi ani, a fost arestat preventiv de către Judecătoria Suceava.

Iosif Alexander (28 de ani) a fost iniţial reţinut pentru 24 de ore, iar duminică, judecătorii, la propunerea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, au decis să-i prelungească şederea în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, pentru următoarele 30 de zile.

Sâmbătă, în jurul orei 21.30, Alexander, care se afla, pe raza comunei Straja, la volanul unui Audi A4, înmatriculat în străinătate, a pierdut controlul volanului şi a intrat pe contrasens, unde a lovit un autoturism Skoda Octavia, condus de Daniel Valter (45 de ani).

În urma impactului, şoferul de pe Skoda, ofiţer în cadrul Jandarmeriei Suceava, a fost rănit uşor, iar soţia şi fetiţa acestuia au fost transportate la spital, cu leziuni mai grave.

 

Şoferul vinovat susţine că era într-o stare de inconştienţă când a intrat pe contrasens

Când au ajuns poliţiştii la faţa locului, au găsit cele două autoturisme şi doar pe unul dintre şoferi, cel aflat la volanul autoturismului Skoda.

Conducătorul auto care a provocat accidentul a fost găsit după 30 de minute, în timp ce se deplasa pe jos pe DJ 209 G, la o distanţă de aproximativ un kilometru şi jumătate de locul accidentului.

Pus să sufle în alcooltest, Iosif Alexander a fost depistat cu o alcoolemie de 1,35 la mie în aerul expirat, fiind dus la spital, pentru recoltare de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

Aşa cum cere procedura, poliţiştii l-au testat cu aparatul de măsură a alcoolemiei în aerul expirat şi pe celălalt şofer, acesta fiind găsit şi el sub influenţa băuturilor alcoolice (alcoolemie de 0,68 la mie), motiv pentru care şi Daniel Valter s-a ales cu dosar penal.

Adus la audieri, Iosif Alexander a declarat că a consumat înainte de a produce accidentul 200-300 de mililitri de palincă, declarând însă că nu ştie cum a ajuns pe contrasens, invocând că ar fi fost într-o stare de inconştienţă în momentul producerii accidentului.

El a fost arestat preventiv sub acuzaţia de vătămare corporală din culpă,  părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia şi conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Arestat, după ce a fost găsit beat, la un kilometru şi jumătate de locul unde a provocat un grav accident rutier.
 Vizualizări articol: 2392 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Arestat, după ce a fost găsit beat, la un kilometru şi jumătate de locul unde a provocat un grav accident rutier5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei