Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 nov 2014 - Anul XIX, nr. 275 (5784)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Decizie radicală

15 familii asistate social au primit ordin de evacuare din căminul de la Colegiul Alimentar, din cauza datoriilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Judecătoria Suceava a admis, la finele săptămânii trecute, solicitarea Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Suceava de evacuare din spaţiu a mai multor chiriaşi care stau în căminul unităţii de învăţământ şi care au acumulat datorii la plata chiriei şi a utilităţilor.

Instanţa a dispus, în baza documentelor depuse la dosar, evacuarea a 15 familii din Căminul Nr. 2 al Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Suceava. Cei 15 chiriaşi cu ordin de evacuare au datorii de la 820 de lei la aproape 16.000 de lei. Este vorba de datoriile existente la data începerii procesului, în luna septembrie a anului trecut.

 

Datoriile chiriaşilor continuă să crească

Tatiana Hladiuc, actualul director al Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, a precizat că situaţia este departe de a se rezolva, foarte puţini dintre chiriaşi fiind cu datoriile la zi. Aceasta a reiterat poziţia conducerii unităţii de învăţământ, care nu consideră că nu este normal ca într-un cămin al unei şcoli să stea persoane asistate social, care, cel mai grav, cumulează debite ce se adună în sarcina administratorului spaţiului, adică a Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Suceava.

Căminul este al Primăriei municipiului Suceava, însă este administrat de Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava.

„Chiriaşii care au fost daţi în judecată locuiesc în Căminul 2 al unităţii şcolare, iar datoriile acestora continuă să crească. Aşteptăm să vedem care va fi soluţia de urmat în avantajul nostru, ca unitate şcolară. Ar trebui să angajăm un executor judecătoresc care să pună în aplicare hotărârea instanţei, privind evacuarea. Asta însă presupune costuri prea mari pentru şcoală, iar o decizie o vom lua împreună cu Primăria municipiului Suceava”, a declarat Tatiana Hladiuc.

 

Conducerea şcolii, mulţumită că a reuşit să separe chiriaşii de elevi

Având în vedere că Judecătoria Suceava este prima instanţă care s-a pronunţat în acest caz, păgubiţii au totuşi la dispoziţie calea recursului. În aceste condiţii probabil că aceştia vor putea să treacă de această iarnă fără a fi puşi în situaţia imediată de a fi evacuaţi. Problema de fond rămână însă aceeaşi.

Tatiana Hladiuc a subliniat că mulţi dintre chiriaşi au consumuri lunare foarte mari, având în case calorifere sau plite electrice. Partea pozitivă, a spus ea, este că în Căminul 1 al Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Suceava nu mai stau chiriaşi ai primăriei, aceştia fiind mutaţi doar în Căminul 2. Până la această mutare asistaţii social împărţeau Căminul Nr. 1 cu elevii aflaţi în internat.

 

Cei mai mari datornici spun că nu au cum să achite prea curând datoriile

Reporterii Monitorului de Suceava au stat de vorbă, ieri, cu o parte din persoanele care au fost date în judecată pentru datorii.

Magda Lavro, de exemplu, are de plătit, conform deciziei Judecătoriei Suceava, 15.930 de lei. Datoria a crescut între timp, după cum a recunoscut chiar femeia.

Magda Lavro a ridicat din umeri la cele mai multe întrebări şi a spus că nu are cum să dea înapoi datoriile.

„Am făcut o cerere la doamna directoare, după primul termen al procesului, să dau o parte din bani, dar o sumă modică... Oricum procesul a mers mai departe şi nu ştim ce vom face, nu am serviciu şi mă descurc extrem de greu”, a spus femeia, care a fost mutată acum câteva luni de zile din Căminul Nr. 1 în Căminul Nr. 2. 

A doua în topul datornicilor este Narcisa Olaru, mamă a trei copii, care are de achitat aproape 15.000 de lei. L-am găsit în mica locuinţă socială pe unul dintre fiii acesteia, Carlo Studineanu, în vârstă de 24 de ani. 

La fel ca şi în cazul Magdei Lavro, acesta spune că mutarea din Căminul Nr. 1 la Căminul Nr. 2 a presupus cheltuieli de amenajare şi de aceea deocamdată mama sa nu are posibilităţi de a achita în timp scurt datoria.

„Este foarte greu, doar mama lucrează, iar noi suntem trei fraţi, eu sunt mai mare şi am grijă de ceilalţi doi”, a spus tânărul.

 

Unii dintre chiriaşi încearcă să-şi achite datoriile

Printre cei 15 chiriaşi care au fost acţionaţi în instanţă se găseşte şi Romeo Gulei.  Bărbatul avea o datorie de 2.000 de lei, însă susţine că a achitat întreaga sumă şi este cu plata la nivelul lunii trecute. El s-a declarat nemulţumit de acţiunea înaintată la Judecătoria Suceava de Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, inclusiv pentru oameni cu datorii mici. Printre persoanele cu ordin de evacuare se numără şi Carmen Rusu, care are de returnat doar 820 de lei. O parte dintre chiriaşi au de plătit 2.000-3.000 de lei, în timp ce alţii au datorii mari, de 7.540 de lei, 9.394 de lei sau 6.862 de lei.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 15 familii asistate social au primit ordin de evacuare din căminul de la Colegiul Alimentar, din cauza datoriilor.
 Vizualizări articol: 2649 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
15 familii asistate social au primit ordin de evacuare din căminul de la Colegiul Alimentar, din cauza datoriilor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei