Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 nov 2014 - Anul XIX, nr. 273 (5782)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Acţiune

Supracontrol cu Poliţia în trenurile de navetă din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Echipe de supracontrol de la Regionala CFR Iaşi, sprijinite de poliţişti de la Serviciul Judeţean Transporturi Suceava, au organizat, ieri, o amplă acţiune de control pentru depistarea călătorilor fără bilet, verificând mai toţi pasagerii din trenurile Regio care au circulat de la Suceava spre Paşcani sau Iaşi. Este vorba de trenurile pe care există cel mai important trafic de navetă la nivelul judeţului Suceava, blatiştii fiind puşi să achite suprataxe care reprezintă cel puţin dublul costului unui bilet întreg. Surprinzător sau nu, foarte puţini călători nu aveau bilete.

 

Doar zece bilete cu suprataxă, la 400 de călători, în două trenuri

De exemplu, la două trenuri Regio de ieri după-amiază, Regio 5504, de la Suceava la Paşcani, şi Regio 5602, de la Suceava la Iaşi, din aproximativ 400 de călători, doar în cazul a 11 au fost eliberate bilete de echipele de control, din care zece au fost tichete cu suprataxă.

În cazul trenului Regio 5602, Suceava – Iaşi, care a plecat din Suceava în jurul orei 15.15, reporterii Monitorul de Suceava au însoţit echipa de control. Trenul format din trei vagoane a fost arhiplin la plecarea din Suceava, o parte din călători fiind nevoiţi să stea câteva staţii în picioare. Cei care nu aveau bilete au fost cazuri izolate. Majoritatea călătorilor aveau abonamente sau bilete şi erau nemulţumiţi că CFR nu adaptează numărul de vagoane la valorile de trafic. Ieri, fiind sărbătoare şi sfârşit de săptămână, cele trei vagoane au fost insuficiente, însă reprezentanţii CFR spun că trenul este aglomerat doar câteva staţii, acesta fiind unul în mare parte de navetă.

 

Estimările privind numărul de călători fără bilet pe ruta Suceava-Dolhasca

Florin Lungu, şef Serviciu control trenuri în cadrul Regionalei CFR Iaşi, a admis că numărul foarte mic de blatişti depistat ieri nu poate fi considerat o constantă, însă, pe de altă parte, este evident că la acest capitol s-au făcut progrese importante în ultima perioadă de timp.

„Faţă de alţi ani, gradul de călătorie frauduloasă este mult mai mic, facem periodic estimări în baza controalelor pe care le efectuăm şi pot să vă spun că pe ruta Suceava-Dolhasca gradul de călătorie frauduloasă nu depăşeşte 4-5%”, a declarat şeful Serviciului control trenuri.

Acesta spune că cei mai mulţi blatişti nu sunt navetiştii.

„Cei care nu-şi procură legitimaţii de călătorie sunt de regulă pasagerii ocazionali, cei care sunt navetişti au abonamente săptămânale sau lunare, la fel şi elevii, au abonamente în proporţie de 99%”, a spus Florin Lungu.

 

Abonamentul, soluţia CFR 

CFR promovează foarte mult pentru traficul de navetă abonamentele, cu preţ atractiv, fapt care a dus în timp la scăderea numărul de blatişti. Pe ruta Suceava – Vereşti, de exemplu, un abonament lunar pentru elevi este 42 de lei, în timp ce un abonament la preţ întreg este de 84 de lei. Preţul unui bilet de la Suceava la Vereşti este de 4 lei, astfel că un calcul simplu arată că abonamentul reduce costurile de transport la cel puţin jumătate. La rutele mai lungi, abonamentele sunt şi mai avantajoase.

De la „cutremurul” din 2012, când zeci de naşi de tren au fost puşi sub acuzare pentru luare de mită, numărul de bilete de tren vândute a crescut simţitor, iar acest fapt este pus în special pe scăderea numărului de călătorii cu „naşul”. Controlorilor din tren li s-a impus inclusiv normă de bilete vândute în tren (din staţiile care nu au case de bilete).  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Supracontrol cu Poliţia în trenurile de navetă din Suceava.
 Vizualizări articol: 3375 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Supracontrol cu Poliţia în trenurile de navetă din Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   INTREBARE trimis de
(22 nov 2014, 20:38:55
CAND SE VA CONTROLA SI DISPARITIA UNOR GARI VECHI,CUM E CEA DE LA VALEA PUTNEI???
UNDE A AJUNS LEMNUL VECHI?ZVONURILE SPUN CA A FOST DOAR MUTATA,IN CAZUL IN CARE ACEA COVATA IMENSA DE BETON VA GLISA DE PE RAPA PE SINELE DE CALE FERATA PANA LA NOUA GARA,SA NU PAGUBEASCA SI PRODUCATORII DE MOBILA SI NICI CEI DE LA GALU' DE MUNTE.
ASA SA LE AJUTE,,ALACH''!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei