Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 nov 2014 - Anul XIX, nr. 272 (5781)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Minune concretizată

Reabilitarea Gării Iţcani, începută cu lucrări de reparaţii la peron

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Lucrările de reabilitare a Gării Iţcani, anunţate de CFR încă din vara acestui an, au început efectiv acum câteva zile, primul obiectiv al firmei care a câştigat licitaţia fiind refacerea peronului gării. Câţiva muncitori ai SC Compania de Construcţii Feroviare Câmpulung Moldovenesc se aflau ieri la peron, partea dinspre linie a acestuia, care era foarte degradată, fiind deja îndepărtată, pentru a se turna un strat nou de ciment.

Şeful de echipă al societăţii a precizat că refacerea peronului este prima etapă din amplele lucrări de reabilitare a Gării Iţcani. El a precizat că se va mai lucra câteva zile, până când va ninge, după care şantierul va fi închis până în primăvara anului viitor.

 

Ample lucrări de reparaţii la exteriorul şi interiorul gării, în următorii doi ani

De la anul, firma urmează să treacă la lucrări mult mai ample, care înseamnă reparaţii atât la exteriorul, cât şi la interiorul clădirii. Practic, Gara Iţcani ar urma să revină la un aspect onorabil, lucrările care se vor face fiind doar de reparaţii, fără a se interveni în vreun fel la structura edificiului declarat monument istoric.

Reprezentantul SC Compania de Construcţii Feroviare Câmpulung Moldovenesc a precizat că lucrările ar trebui terminate în doi ani de zile, în funcţie şi de bugetul care va fi alocat pe parcursul lucrărilor.

Pentru a se putea lucra în interior, persoanele care stăteau în chirie la etajul gării au fost obligate să se mute. Poate şi din această cauză majoritatea CFR-iştilor şi chiar a călătorilor care se aflau ieri în gară nu păreau a vedea cu ochi buni începerea lucrărilor. Oamenii s-au declarat sceptici că gara va fi reparată capital şi erau  nemulţumiţi că se lucrează la noul peron într-o zi atât de rece, punând la îndoială calitatea lucrării.

 

CFR a anunţat alocarea a 1.200.000 de lei pentru lucrările de la gară. Ultimele reparaţii capitale au fost acum 40 de ani

Purtătoarea de cuvânt a Companiei Naţionale CF CFR, Oana Brânzan, a precizat pentru Monitorul de Suceava, în luna iulie a acestui an, că Gara Iţcani se află pe lista obiectivelor de investiţii finanţate din surse proprii de Compania Naţională CFR SA.

Ea a precizat că valoarea investiţiei aprobate pentru Gara Iţcani este de 1.200.000 de lei.

Ultimele reparaţii capitale la această clădire, clasificată ca monument istoric, au fost efectuate în anii 1974-1975. De atunci s-au mai făcut, sporadic, doar cârpeli. Aşa s-a ajuns ca Gara Iţcani să fie aproape o ruină, sala acesteia şi majoritatea spaţiilor interioare fiind în stare avansată de degradare. Peronul a ajuns, de asemenea, într-o stare deplorabilă, în timp ce acoperişul acestuia a fost la un pas de a se prăbuşi, fiind stabilizat temporar cu bârne din lemn.  

Gara din Iţcani a fost  inaugurată în 1871, în perioada stăpânirii autro-ungare.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reabilitarea Gării Iţcani, începută cu lucrări de reparaţii la peron.
 Vizualizări articol: 2891 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Reabilitarea Gării Iţcani, începută cu lucrări de reparaţii la peron5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei