Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 nov 2014 - Anul XIX, nr. 268 (5777)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Eveniment inedit

Lecţie de gătit „sarmale” chinezeşti, cu studenţii de la USV

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Câteva zeci de tineri, studenţi ai Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, români, dar şi tineri din Turcia, Turkmenistan, Belgia, Spania şi Republica Moldova, au luat lecţii de gastronomie chinezească, ţinute de o profesoară de limbă chineză care predă la Suceava. Tinerii au avut ocazia să înveţe, direct de la sursă, cum se gătesc „găluştele” tradiţionale chinezeşti,baozi (pronunție baodz).

Pan Yuyan, sau Bela, după cum îi spun studenţii, a organizat, sâmbătă, o seară gastronomică multiculturală, în numele clubului de studii asiatice din cadrul universităţii sucevene. Seara gastronomică s-a vrut o completare la cursul de limbă chineză, curs care se predă gratuit la universitatea din Suceava. 

Bela le-a explicat tinerilor cum se gătesc găluştele tradiţionale chinezeşti, plus o mâncare specifică pentru anul nou chinezesc. „Găluşca” chineză se prepară prin tocarea foarte măruntă a verzei şi amestecarea ei cu mirodenii cât mai diverse. Următorul pas este frământarea verzei şi a mirodeniilor cu carnea tocată. În final, compoziţia este învelită în cocă de aluat şi se pune la foc moderat. Concluzia ar fi că această mâncare chinezească are ingrediente care o fac foarte asemănătoare cu sarmalele româneşti, doar că modul de preparare este diferit.

Pentru toţi cei prezenţi, reţeta a fost ceva cu totul nou. Cea mai mare problemă a fost la tocarea foarte măruntă a verzei. Sucevenii au spus că modul de preparare nu este neapărat mai complex şi mai dificil, însă pentru a te descurca este nevoie de puţină informare şi puţin studiu.

În final, tinerii care au participat la această seară gastronomică multiculturală s-au arătat foarte încântaţi de produsul pe care l-au gătit însă, mai presus de toate, de cum s-au distrat.

Seara culinară a avut şi un episod de dans pe ritmuri ale muzicii asiatice şi s-a încheiat, cum altfel, cu o masă copioasă la care s-au mâncat pe săturate sărmăluţele chinezeşti. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lecţie de gătit „sarmale” chinezeşti, cu studenţii de la USV.
 Vizualizări articol: 2089 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Lecţie de gătit „sarmale” chinezeşti, cu studenţii de la USV5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei