Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 nov 2014 - Anul XIX, nr. 261 (5770)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Muncă la negru

Angajaţi ai Primăriei Preuteşti, la tăiat lemne în curtea primarului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Mai mulţi angajaţi ai Primăriei comunei Preuteşti au muncit, ieri dimineaţă, la tăiat şi depozitat lemne, pe proprietatea familiei primarului din localitate, unde se află un bar care în acte îi aparţine soţiei edilului. Pus în faţa probelor video, primarul Ion Vasiliu nu a avut încotro şi a recunoscut că trei dintre angajaţii primăriei au lucrat în serviciul său. Acesta a susţinut însă că oamenii au avut ieri zi liberă, după ce au muncit de luni până joi peste program.

 

„Domnul Vasiliu, de când e primar, îşi face toate treburile cu angajaţii primăriei”

Primarul comunei Preuteşti, Ion Vasiliu, s-a aflat, ieri, la Cacica, la întâlnirea electorală la care a participat candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, Victor Ponta. Adversarii săi politici din comună au observat că, în curtea în care se află barul familiei primarului, mai mulţi angajaţi ai primăriei lucrează la crăpat şi depozitat lemne. Mai mult, camionul primăriei era parcat în faţa barului.

Unul dintre contestatariiprimarului, Grigore Aniţei, a declarat: „Oamenii primăriei lucrează la crâşma asta tot timpul, când e nevoie de oameni la lucru sunt aduşifără nici o perdea. Cam asta se întâmplă aici, domnul Vasiliu, de când e primar, îşi face toate treburile cu angajaţii primăriei”. Acesta susţine că la prima oră a dimineţii, pe proprietatea primarului lucrau cinci dintre angajaţii primăriei.

Un alt bărbatdin acelaşi grup, Gheorghe Moşneagu, era la fel de revoltat: „Angajaţi ai primăriei, dar şi din cei care au ajutor social îşi fac orele la el acasă. Astăzi (n.r. ieri) au venit cu drujba şi cu maşina primăriei şi s-au apucat de treabă, de la prima oră”.

 

Explicaţiile primarului

Ajuns la Preuteşti, de la întâlnirea electorală de la Cacica, în jurul prânzului, când reporterii Monitorului de Suceava se aflau deja în localitate şi filmaseră cum angajaţii primăriei muncesc pe proprietatea familiei sale, primarul nu a avut cum nega evidenţele.

„Au lucrat acolo doi oameni din familia noastră şi, într-adevăr, trei persoane care sunt angajate la primărie, dar este ziua lor liberă. Săptămâna aceasta am lucrat peste program până la 20.00, iar astăzi (n.r. ieri) eu şi domnul viceprimar fiind plecaţi cu o problemă de serviciu, am dat liber la tot personalul de execuţie din primărie”, a spus primarul. El a recunoscut fără reţineri că problema de serviciu a fost întâlnirea cu preşedintele partidului din care face parte atât el, cât şi viceprimarul. 

Edilul a avut o explicaţie şi pentru faptul că maşina primăriei era parcată în faţa barului.

„Şoferul era în timpul programului, dar luase o pauză de prânz să bea un suc...” a mai spus Ion Vasiliu. În final, primarul nu a ascuns că decizia de a apela la oamenii primăriei nu a fost tocmai inspirată, însă acesta consideră că le-a făcut un bine acestora, în condiţiile în care „veniturile lor sunt limitate şi trebuie să-şi câştige existenţa”.

 

Conflict pe faţă, între primar şi cei din tabăra fostului primar

Cei care au reclamat, ieri, că angajaţii primăriei lucrează la tăiat lemne pe proprietatea familiei primarului sunt apropiaţi ori chiar membri ai familiei fostului primar Alexandru Aniţa. Acesta a murit fulgerător în anul 2012, din cauza unei trombo-embolii pulmonare.

Alexandru Aniţa a murit în aprilie 2012, iar două luni mai târziu, soţia sa, Adriana Aniţa, a candidat pentru postul de primar, avându-l contracandidat pe  Ion Vasiliu, cel care avea să câştige întrecerea electorală. 

În comună este binecunoscut conflictul pe faţă între cele două familii, care s-a lăsat inclusiv cu plângeri penale şi acuzaţii de agresiune. Adriana Aniţei a reclamat, în august 2012, că primarul Vasiliu a bătut-o. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angajaţi ai Primăriei Preuteşti, la tăiat lemne în curtea primarului.
 Vizualizări articol: 5806 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Angajaţi ai Primăriei Preuteşti, la tăiat lemne în curtea primarului3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cine este curat sa arunce cu pietre! trimis de
( 8 nov 2014, 18:01:28
Sa nu uitam:afacerile pe care firma domnului Grigore Anita le-a avut toata perioada in care a fost primar Anita Alexandru firma la care administrator fictiv era Catalin(Zis Nas),sa nu uitam ca fostul primar a murit in urma unui accident suferit cu masina unui zis Zanga fost client al primariei Preutesti in lucrari publice dar cum atunci sa ascuns acest lucru apa trece pietrele raman si sa nu uitam ca domnul Anita Grigore ca sa ascunda neregulile din fosta sa firma a incendiat un Oltcit in groapa Radaseni in care pusese toate documentele contabile,sunt multe de spus mai bine siar vedea fiecare de necazuirile lui si nu s-ar lega de doi oameni care erau platiti cu ziua cel putin erau platiti nu ca cei ce lucreaza ilegal la fosta ferma Husi.
2.   Un hot! trimis de
( 8 nov 2014, 23:53:13
dar nu e singurul beneficiar primarul,mai este si consilierul personal al primarului cihoski,care isi face treaba tot cu angajati primariei si cu ajutorul social.de cand a venit vasiliu ca primar nu sa facut nimic in comuna noastra dar se ingroapa o gramada de bani in echipa de fotbal in joaca si beizadelele lui..trebuie spus ca toata lumea regreta ca la votat pe vasiliu.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei