Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 nov 2014 - Anul XIX, nr. 259 (5768)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Gest simbolic

Elevii unei clase a Şcolii Gimnaziale din Salcea au adoptat un urs

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii unei clase din cadrul Şcolii Gimnaziale din Salcea au adoptat un urs, prin intermediul unui proiect demarat de WWF, cea mai mare organizaţie internaţională independentă care derulează proiecte pentru conservarea naturii.

Elevii s-au implicat în campania “Adoptă un urs”, campanie online de strângere de fonduri care vor fi utilizate pentru proiectele WWF de conservare a pădurilor, „casa” ursului brun, dar şi pentru îngrijirea, monitorizarea şi conservarea acestor animale.

“Este vorba despre o adopţie virtuală în care i-am implicat pe elevii clasei a VII-a B. Pentru început am pus într-un cont suma de 100 de lei şi ne-am angajat ca lunar să trimitem o sumă oricât de mică pentru ursul adoptat. Am explicat şi părinţilor despre ce este vorba şi aceştia au fost de acord”, a explicat Marinela Mocanu, dirigintele clasei de la şcoala din Salcea.

Pentru a aduna fonduri prin care să susţină financiar programul de protecţie a ursului brun în ţara noastră, elevii vor colecta şi valorifica deşeuri reciclabile.

Curând, aceştia au făcut cunoştinţă cu Bamse, mascota clasei, primită în dar de la WWF România, pentru nobilul gest de a adopta un urs, primind de altfel, din partea organizaţiei, şi diploma de „Prieteni ai naturii”.

„Prin acest proiect încercăm să responsabilizăm copiii şi să-i conştientizăm cu privire la ocrotirea mediului înconjurător. Dorim să formăm un comportament ecologic în rândul şcolarilor, prin derularea de acţiuni concrete de protecţie a mediului înconjurător, să-i facem să înţeleagă rolul fiecărei vieţuitoare şi efectele pe care le are asupra mediului dispariţia chiar şi a unei musculiţe”, a mai completat prof. Marinela Mocanu.

Dacă în trecut ursul brun era larg răspândit în Europa, astăzi specia a dispărut din multe ţări de pe continent. În prezent, aproximativ 14.000 de exemplare de urs brun mai pot fi găsite în Europa (fără Rusia). Dintre acestea, mai mult de 6.000 trăiesc în România, cea mai numeroasă populaţie de urşi bruni de pe continent. Ameninţările şi presiunile la care este supus mediul natural în care trăiesc urşii în România afectează din ce în ce mai mult această specie, acesta fiind şi motivul pentru care campania „Adoptă un urs” a fost demarată.
WWF are aproximativ cinci milioane de susţinători în toată lumea şi o reţea activă în peste 100 de ţari. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii unei clase a Şcolii Gimnaziale din Salcea au adoptat un urs.
 Vizualizări articol: 3094 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Elevii unei clase a Şcolii Gimnaziale din Salcea au adoptat un urs5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei