Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 nov 2014 - Anul XIX, nr. 258 (5767)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şantaj

Un elev de 14 ani fura din casa bunicilor pentru a plăti „taxe de protecţie”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei tineri din municipiul Vatra Dornei au fost încătușați de poliţişti după ce timp de aproximativ două luni au şantajat un elev de la o şcoală din localitate, pe care îl ameninţau cu acte de violenţă dacă nu le dă bani, o aşa-zisă taxă de protecţie.

Victima, un adolescent în vârstă de 14 ani, a ajuns să fure bani din casa bunicilor săi pentru a scăpa de amenințările celor trei.

Povestea a ieşit la iveală zilele trecute, când bunicii minorului l-au prins pe acesta în timp ce fura bani din casă, iar atunci adolescentul le-a povestit totul, după care s-au dus împreună la poliţie.

 

 

Minorul le-a dat euro, dolari şi lei, de frică să nu fie bătut  

Judiciariștii Poliției Vatra Dornei au fost sesizați despre caz la începutul acestei săptămâni.

Victima, elev în clasa a IX-a la Liceul „Vasile Deac”, le-a povestit anchetatorilor că îi cunoştea din vedere pe cei trei suspecţi, Cornel Narcis Bogdan, în vârstă de 20 de ani, Sorin Gabriel Ardeleanu, de 30 de ani, şi Mihai Alex Gheorghiu, de 17 ani. 

La începutul anului şcolar, minorul stătea la internat, ocazie cu care a fost abordat de către tânărul în vârstă de 20 de ani şi de cel de 30 de ani, care i-au cerut să le împrumute 30 de lei. Discuţia a avut loc în timp ce minorul se afla la un geam al internatului, la etajul I, iar cei doi tineri care se aflau în fața clădirii s-au oferit să-i lase şi o garanţie, un telefon mobil. I l-au aruncat spre geam, însă adolescentul nu a reușit să-l prindă, iar telefonul s-a stricat. 

„Profitând de naivitatea minorului, cei doi l-au amenințat cu acte de violență că a distrus telefonul, solicitându-i să le plătească contravaloarea telefonului. Astfel, în perioada 22– 28 septembrie, minorul a luat bani de la domiciliul bunicilor săi din comuna Coșna, fără știrea acestora, 200 de euro și 200 de lei, bani pe care i-a înmânat celor doi agresori”, explică purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, subcomisarul Ionuţ Epureanu. Acesta a precizat că şantajul a fost continuat de suspectul în vârstă de 30 de ani, care, împreună cu adolescentul în vârstă de 17 ani, „l-a amenințat pe  reclamant cu acte de violență, iar acesta, de frică, în perioada 3-16 octombrie,  le-a dat diferite sume de bani, respectiv 230 de euro, 110 dolari și 600 de lei”.

 

Procurorii le-au scos cătuşele 

Înhăţaţi de judiciariştii dorneni, cei trei tineri şi-au recunoscut fapta, mărturisind că banii i-au cheltuit. 

Cei doi suspecţi în vârstă de 20 şi 30 de ani au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar adolescentul de 17 ani a fost pus sub control judiciar.

Deşi poliţiştii au cerut arestarea preventivă a celor doi suspecţi majori, procurorii din Vatra Dornei le-au scos cătuşele şi i-au lăsat în libertate, luând şi faţă de aceştia măsura controlului judiciar.

Cei trei suspecţi sunt cercetaţi pentru săvârşirea în formă continuată a infracţiunii de şantaj.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un elev de 14 ani fura din casa bunicilor pentru a plăti „taxe de protecţie”.
 Vizualizări articol: 2738 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Un elev de 14 ani fura din casa bunicilor pentru a plăti „taxe de protecţie”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei