Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 nov 2014 - Anul XIX, nr. 258 (5767)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Ecologie

Proiect de ocrotire a mediului înconjurător, derulat la Şcoala Gimnazială Salcea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La finele săptămânii trecute, elevii Şcolii Gimnaziale Salcea au desfăşurat o serie de acţiuni din cadrul proiectului „Nouă ne pasă - ocrotim ca să trăim”, proiect ce vizează formarea unui comportament ecologic în rândul şcolarilor, prin derularea de acţiuni concrete de protecţie a mediului înconjurător.

Proiectul iniţiat şi coordonat de prof. Marinela Mocanu, consilierul educativ al şcolii, a avut ca primă activitate plantarea a peste 50 de butaşi de trandafir în faţa şcolii.

„Din păcate o mare parte au fost deja distruşi, ceea ne arată că avem încă multe de făcut în domeniul educaţiei civice şi a educaţiei pentru mediu”, a arătat Marinela Mocanu.

De cealaltă parte, elevii clasei a VII-a B au făcut cunoştinţă cu Bamse, mascota clasei, primită în dar de la „WWF Programul Dunăre-Carpaţi” România pentru nobilul gest de a adopta un urs, devenind astfel „prieteni ai naturii”. Pentru a colecta fonduri prin care să susţină financiar programele de protecţie a ursului brun în ţara noastră, elevii vor colecta şi valorifica deşeuri reciclabile. De-a lungul anului şcolar se vor derula activităţi alături de partenerii din proiect: WWF, Greenitiative, Biosilva filiala Suceava, revista Cutezătorii şi elevii clasei a VI-a B de la Şcoala Gimnazială „Nicu Albu” din Piatra Neamţ.

O altă activitate demarată de elevii din Salcea a fost marcarea Zilei Mării Negre, prin amenajarea unui spaţiu informativ cu postere, machete şi prezentări realizate sub îndrumarea profesorului de biologie Anda Bosânceanu.

Activităţile din proiectul „Nouă ne pasă - ocrotim ca să trăim” se vor derula pe tot parcursul anului şcolar şi se vor încheia cu o excursie la Rezervaţia de urşi de la Zărneşti, alături de copii din Piatra Neamţ, parteneri în proiect. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect de ocrotire a mediului înconjurător, derulat la Şcoala Gimnazială Salcea.
 Vizualizări articol: 2468 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Proiect de ocrotire a mediului înconjurător, derulat la Şcoala Gimnazială Salcea5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei