Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 nov 2014 - Anul XIX, nr. 256 (5765)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Moarte cumplită

Drama unui tânăr de 18 ani: A ieşit din maşina făcută zob într-un accident şi a căzut în gol într-o râpă de 35 de metri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un tânăr în vârstă de 18 ani, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, a murit în condiţii groaznice în noaptea de vineri spre sâmbătă, în timp ce se îndrepta spre casă, la volanul unei maşini, după ce îi făcuse o vizită prietenei sale. Adolescentul a fost implicat într-un accident rutier, a ieşit viu din maşina cu care s-a răsturnat de mai multe ori, însă în loc să se îndrepte spre carosabil a fugit în sensul opus, unde a căzut într-o râpă, la o diferenţă de nivel de 35 de metri. Trupul neînsufleţit al lui Vlad Bogdan Cristurean a fost descoperit abia a doua zi dimineaţă.

 

Ultima întâlnire cu prietena şi drumul fatal spre casă

Accidentul s-a petrecut puţin după ora 0.00, pe DJ 178A, la ieşirea din satul Mihoveni spre Şcheia, în zona în care drumul judeţean se intersectează cu șoseaua ocolitoare a Sucevei.

Tânărul în vârstă de 18 ani, posesor de permis de conducere de mai puţin de o lună de zile, se afla la volanul unui autoturism Opel Astra. Acesta plecase vineri seară de la Şcheia, în satul vecin, Mihoveni, la prietena sa. În jur de ora 0.00, cei doi tineri şi-au luat rămas bun, Vlad Bogdan Cristurean plecând la volanul maşinii sale spre casă. Din jurul orei 1.00, văzând că nu ajunge acasă, părinţii au început să-şi facă griji. Mai întâi şi-au sunat fiul pe telefonul mobil, după care au început să dea telefoane la poliţie şi la spital. Nimeni nu le-a putut da însă nici o informaţie.

 

Pompierii au găsit iniţial o maşină răsturnată şi nici o victimă

Cumplita veste a venit abia sâmbătă dimineaţă. În jurul orei 6.45, un localnic care trecea prin zonă a văzut o maşină răsturnată pe ogor, la aproximativ 20 de metri de drum. A sunat la 112, iar un echipaj de la Detaşamentul de Pompieri Suceava a fost primul care a ajuns în zonă.

Plutonierul major Dan Moroşanu, comandant de echipaj în cadrul Detașamentului de Pompieri Suceava, a explicat ce a găsit la faţa locului.

„Ajunşi la locul intervenţiei am constatat că o maşină era răsturnată la aproximativ 20 de metri de partea carosabilă, fără a exista victime în apropiere. Am cercetat zona şi am identificat o persoană căzută într-o prăpastie, pe malul râului Suceava. În sprijinul nostru a sosit şi o ambulanţă cu medic, care a constatat decesul victimei”.

 

Şoferul a rulat necontrolat pe carosabil, a izbit un mal de pământ şi s-a răsturnat de mai multe ori

Pentru tânărul în vârstă de 18 ani nu se mai putea face nimic, a constatat medicul. Era mult prea târziu. Durerea greu de descris în cuvinte a apropiaţilor ajunşi la locul tragediei s-a combinat cu o întrebare apăsătoare. Cum a ajuns Vlad mort în râpă? Treptat, pe parcursul anchetei, lucrurile au început să se lămurească.

Poliţiştii rutieri au constatat că şoferul, care circula dinspre Mihoveni, a pierdut controlul asupra volanului dintr-o curbă strânsă la stânga, la mai bine de o sută de metri de locul unde s-a răsturnat. Autoturismul a rulat necontrolat pe carosabil,ieşind uşor în decor prin dreapta, după care prin stânga. Opelul a ieşit în afara drumului, a lovit un dâmb, după care pur şi simplu a zburat printr-un lan de porumb, s-a răsturnat de mai multe ori şi s-a oprit, pe cupolă, pe ogorul vecin. 

Agentul-şef principal Dorel Paicu, din cadrul Biroului Rutier Suceava, a explicat: „Din primele cercetări rezultă că accidentul s-a produs pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum, urmată de pierderea controlului asupra direcţiei de mers şi răsturnarea în afara părţii carosabile”. 

 

Clipele fatale de după accidentul rutier

Cert mai este că în ciuda faptului că maşina s-a răsturnat de mai multe ori şi a fost făcută zob, tânărul a ieşit din autoturism. În beznă şi sub şocul impactului, tânărul nu s-a îndreptat spre carosabil, ci a luat-o în sens opus. În beznă, rănit şi panicat, tânărul a căzutîntr-o râpă foarte abruptă, cu o diferenţă de nivel de 35 de metri, au stabilit anchetatorii. Trupul său a fost găsit la marginea unui pârâu, nu departe de malul râului Suceava.

Motivul pentru care adolescentul a luat-o în sensul opus carosabilului poate fi doar bănuit.

Primarul comunei Şcheia, Vasile Andriciuc, era de părere că tânărul, după şocul teribil prin care a trecut în timpul accidentului, a văzut lumina dinspre satul Pătrăuţi, peste apa Sucevei, şi a crezut că în acea parte este şoseaua. 

 

Totul a plecat de la viteză şi lipsa de experienţă în condus

Din păcate, acestea sunt acum detalii care mai contează foarte puţin. Cert este că viaţa unui tânăr de numai 18 ani s-a pierdut în mod groaznic. Pe de o parte este evidentă şi inconştienţa tânărului conducător auto, care circula cu viteză excesivă, fapt care a reieşit clar din urmele lăsate pe carosabil de autoturism şi de cât de departe a ajuns maşina scăpată de sub control. Asta cu atât mai mult cu cât tânărul avea o experienţă minimă la volan. El împlinise vârsta de 18 ani în luna septembrie şi avea permis de conducere de trei săptămâni.

 

Multiple leziuni interne grave

În urma efectuării necropsiei cadavrului s-a constatat că Vlad Bogdan Cristurean a suferit fractură de coloană (în urma căzăturii în râpă), fractură de stern (probabil în urma accidentului) şi multiple fracturi costale, inclusiv cu perforarea unor organe. Având în vedere aceste leziuni, este foarte greu de spus dacă acesta mai putea fi salvat dacă ar fi fost găsit în râpă imediat după ce a căzut.

 

Diriginte: Un copil liniştit, o fire uşor introvertită

Vlad Bogdan Cristurean era elev în clasa a XII-a D la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, profilul matematică-informatică.

Profesoara Aurelia Strugariu, care este diriginta clasei, l-a descris pe Vlad ca un copil liniştit, care nu crea probleme şi care era o fire uşor mai închisă, mai introvertită.

„Suntem consternaţi de această veste teribilă, atât eu, cât şi colegii lui Vlad. Vom încerca să fim cât mai mult posibil alături de familie”, a spus Aurelia Strugariu.

 

Semnal de alarmă: Accidente cu morţi sau răniţi grav, provocate de şoferi de 18 sau 19 ani  

Monitorul de Suceava a tras recent un semnal de alarmă cu privire la mai multe accidente foarte grave, provocate de şoferi începători, cu vârste de 18 sau 19 ani.

La începutul lunii septembrie, în interval de câteva zile, trei şoferi începători au provocat accidente soldate cu doi morţi şi şase răniţi, din care trei grav.

Cele mai cumplite tragedii au fost la Comăneşti, unde un şofer în vârstă de 19 ani a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a intrat pe sens opus şi a accidentat mortal un localnic în vârstă de 53 de ani, care se deplasa pe marginea drumului, şi la Vatra Dornei, unde un şofer de 18 ani, cu permis de conducere de o lună de zile, a provocat un accident în urma căruia una din pasagerele din maşina sa, o tânără în vârstă de 18 ani, a decedat.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Drama unui tânăr de 18 ani: A ieşit din maşina făcută zob într-un accident şi a căzut în gol într-o râpă de 35 de metri.
 Vizualizări articol: 8899 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Drama unui tânăr de 18 ani: A ieşit din maşina făcută zob într-un accident şi a căzut în gol într-o râpă de 35 de metri5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei